АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Санітарно-освітня робота медсестри з питань пропагування природного вигодовування. Оформлення сан бюлетеню.

Прочитайте:
  1. II ОБ’ЄМ ТА ПРАВИЛА ОФОРМЛЕННЯ ІСТОРІЇ ХВОРОБИ
  2. IV СХЕМА ОФОРМЛЕННЯ ІСТОРІЇ ХВОРОБИ З КУРСУ АКУШЕРСТВА, ГІНЕКОЛОГІЇ ТА БІОТЕХНОЛОГІЇ РОЗМНОЖЕННЯ ТВАРИН
  3. VІІ. ІНДИВІДУАЛЬНА НАВЧАЛЬНО-ДОСЛІДНА РОБОТА
  4. Анатомо-фізіологічні особливості ендокринної системи у дітей раннього віку. Медсестринське обстеження даної системи.
  5. Б. Перелік питань до семестрового екзамену
  6. Величина значень коефіцієнта природного освітлення при боковому освітленні приміщень
  7. Визначення догляд за хворими, основні обов’язки медсестри.
  8. Дії медсестри
  9. Дії медсестри
  10. Дії медсестри

Основні принципи успішного годування грудьми викладені в Декларації Всесвітньої організації охорони здоров'я:

1. Строго дотримуватися встановлених правил грудного вигодовування і регулярно доводити ці правила до відома медичного персоналу та породіль.

2. Навчати медичний персонал необхідним навичкам для здійснення практики грудного вигодовування.

3. Інформувати всіх вагітних жінок про переваги і техніці грудного вигодовування.

4. Допомагати матерям починати грудне вигодовування протягом першої півгодини після пологів.

5. Показувати матерям, як годувати дитину грудьми і як зберегти лактацію, навіть якщо вони тимчасово відокремлені від своїх дітей.

6. Не давати новонародженим ніякої іншої їжі або пиття, окрім грудного молока, за винятком випадків, обумовлених медичними показаннями.

7. Практикувати цілодобове перебування матері та новонародженого поруч в одній палаті.

8. Заохочувати грудне вигодовування за вимогою немовляти, а не за розкладом.

9. Не давати новонародженим, які знаходяться на грудному вигодовуванні, ніяких заспокійливих засобів і пристроїв, що імітують материнську груди (соски, пустушки).

10. Заохочувати організацію групи підтримки грудного вигодовування і направляти матерів у ці групи після виписки з пологового будинку.

Переваги грудного вигодовування:

  1. Діти, які п'ють грудне молоко, меншою мірою схильні до ризику виникнення хвороб дихальних шляхів.
  2. У грудному молоці міститься багато ненасичених жирних кислот, які надзвичайно важливі для розвитку мозку. Також воно містить ліпазу - речовина, що допомагає перетравлювати жири.
  3. У багатьох малюків може бути алергія на коров'яче молоко або дитяче харчування (реакція - подразнення шкіри, свербіж, почервоніння і т.д.). А ось алергія на материнське молоко зустрічається вкрай рідко. Воно вважається найбезпечнішою їжею для немовляти.
  4. Молоко з грудей потрапляє відразу в рот малюка (за винятком випадків, коли ви зціджуєте його і зберігайте в холодильнику), отже, набагато менше шансів попадання інфекції, на відміну від годування з пляшечки.
  5. Грудне молоко легше засвоюється організмом малюка, ніж його замінники.
  6. Жіноче молоко завжди свіже, чисте, стерильне і поживне. Навіть якщо ви не давали груди дитині протягом декількох днів (може, ви екстрено виїжджали і малюка бабуся годувала розмороженими "запасами"), грудне молоко залишиться таким же свіжим.
  7. Материнське молоко завжди оптимальної температури для годування новонародженого. У той час як інші різновиди молока треба гріти, а потім ще й охолоджувати до потрібної температури.
  8. Грудне молоко - той випадок, коли неможливі підробки. І воно не може служити джерелом вірусної або бактеріальної інфекцій.

Користь грудного вигодовування для матері:

1. У годуючих мам швидше проходить післяпологова кровотеча і значно знижується ризик розвитку анемії.

2. Під час годування спалюються калорії і витрачається надлишковий жир, накопичений в процесі вагітності, тому годувальниці набагато простіше скинути зайві кілограми і відновити фігуру.

3. Дослідження підтверджують, що у жінок, які обирають грудне вигодовування, знижується ризик розвитку раку яєчників і шийки матки, а також декількох типів раку грудей, і чим довше тривало годування, тим надійніше стає цей захист.

4. Шалені мами краще справляються зі стресами, так як під час лактації пригнічується виділення гормонів, відповідальних за стресові стани.

5. У жінок, що годують грудьми, діти рідше хворіють - це перевага грудного вигодовування не тільки є захистом, що забезпечує міцне здоров'я малюка, але і дуже важливо для сучасних працюючих матусь.

6. Економія - ще одне безсумнівна перевага грудного вигодовування. Материнське молоко завжди доступно і не потребує підготовки перед годуванням, а це дозволяє економити не тільки гроші, але й час, і сили батьків.

7. Нарешті, грудне вигодовування зміцнює емоційну взаємозв'язок між мамою і малюком. Під час годування задовольняються не тільки фізіологічні потреби дитини, але і його потреба в тісному спілкуванні з матір'ю, що значно покращує психологічне та емоційне здоров'я малюка. А ще вважається, що мами, що годують своїх дітей грудьми, згодом краще розуміють її.

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 4197 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)