АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Терапевтичний профіль 19 страница

Прочитайте:
  1. DRAGON AGE: THE CALLING 1 страница
  2. DRAGON AGE: THE CALLING 10 страница
  3. DRAGON AGE: THE CALLING 11 страница
  4. DRAGON AGE: THE CALLING 12 страница
  5. DRAGON AGE: THE CALLING 13 страница
  6. DRAGON AGE: THE CALLING 14 страница
  7. DRAGON AGE: THE CALLING 15 страница
  8. DRAGON AGE: THE CALLING 16 страница
  9. DRAGON AGE: THE CALLING 17 страница
  10. DRAGON AGE: THE CALLING 18 страница

Вмісту вітамінів.

#

919.

У хворого 27 років після переохолодження з’явились часті болісні позиви до сечовипускання, різь при сечовипусканні. При дослідженні в трьохстаканній пробі сечі максимальна лейкоцитурія (до ј поля зору) в І порції сечі. Діагностичне припущення?

@ Гострий уретрит

Гострий цистит

Гострий гломерулонефрит

Інфекційно-токсична нефропатія

Гострий пієлонефрит

#

920.

У приймальне відділення поступив чоловік 25 років у непритомному стані. Зіниці вузькі, виражена гіпорефрексія, дихання рідке, аритмічне. Сліди внутрішньовенних ін'єкцій на верхніх кінцівках. Запідозрено отруєння опіатами. Перша медична допомога у цьому випадку полягає у:

@Проведенні штучної вентиляції легенів

Введенні кордіаміну

Оксигенотерапії

Фіксації хворого

Введенні серцевих глікозидів

#

921.

Чоловік, 30 років, відправляється у відрядження в місто Л, де відмічається висока захворюваність на вірусний гепатит А. (Показник 12 на 1000 в групах ризику). Який захід з метою профілактики ВГА треба провести цьому чоловіку?

@Антибіотикопрофілактика

Фагопрофілактика

Введення інтерферону

Хіміопрофілактика

#

922.

При проведенні відбору школярів для ревакцинації проти туберкульозу виявлена дитина 7 років з позитивною реакцією Манту. Яка тактика поведінки щодо цієї дитини?

@Повторити реакцію Манту через 6 місяців.

Направити дитину до фтизіатру

Щепити БЦЖ-вакциною

Провести етіотропне лікування

Вважати дитину інфікованою

#

923.

На обіді були представлені такі блюда: салат із свіжих овочів, вінегрет, м’ясо, мариновані гриби, фаршировані яйця. На слідуючий день у 3 з 6 гостей з’явились симптоми гастроентериту, порушення ковтання і зору. Яку інфекцію можна запідозрити в цьому випадку?

@Ботулізм

Стафілококова інфекція

Сальмонельоз

Шигельоз Зонне

Кампілобактеріоз

#

924.

Під час обстеження мозку собаки, який загинув від сказу, у лікаря розірвалась рукавичка. Помітних ушкоджень шкіряних покривів нема. Лікар отримав щеплення в плановому порядку 3 місяці тому. В даній ситуації необхідно:

@Щеплення не проводити

Провести щеплення за скороченою схемою

Провести умовний курс щеплень

Провести безумовний курс щеплень

Ввести антирабічний гама-глобулін

#

925.

Чоловік 38 років захворів на ВГВ. З епідеміологічного анамнезу встановлено, що 2 тижні тому йому була проведена операція з переливанням донорської крові, а 3 місяці тому він був на прийомі у стоматолога. Який наймовірніший чинник передачі?

@Стоматологічний інструментарій

Донорська кров

Хірургічний інструментарій

Перев’язочний матеріал

Предмети домашнього побуту

#

926.

У хворої 45 років відмічается безпричинно знижений настрій (вранці - з відтінком тривоги), розумово-мовна та рухова загальмованість, надцінні ідеї нікчемності, самозвинувачення, тахікардія, мідріаз, закрепи, дискомфорт в епігастрії. Призначити лікування

@Антидепресанти, транквілізатори, ноотропи,полівітаміни, психотерапія

Нейролептики, солі літію, транквілізатори, полівітаміни

Психотерапія

Протиепілептичні засоби

Трудотерапія

#

927.

У хворого з манікально-депресивним психозом діагностована маніакальна фаза. В анамнези відмічаєтся чергування маніакальних та тривалих депресивних фаз (до 6 місяців). Які препарати призначаються з метою профілактики депресивної фази?

@ Солі літію

Нейролептики

Транквілізатори

Ноотропи

Антидепресанти

#

928.

Призначити лікування хворому з безпричинно піднесеним настроєм, розумово-мовним та психомоторним збудженням, надцінними ідеями особливих здібностей, сексуальним розгальмуванням, підвищеним потягом до будь-якої діяльності.

@Нейролептики, солі літію, транквілізатори, полівітаміни, психотерапію

Антидепресанти, транквілізатори, полівітаміни

Ноотропи

Препарати-коректори психофармакотерапії

Антиалкогольні засоби

#

929.

Хвора 35 років останні 3 роки скарги на біль в серці. Неодноразово обстежувалась в кардіології, де не виявлялись ознаки ішемічної хвороби. Загострення хвороби виникає переважно в весняний період. Найбільш виражена біль в утрішні часи. Крім цього відмічає, що в періоди загострення болей продовжуються 3-5 тижнів, при цьому втрачае апетит, худне, часто виникають закріпи. Який діагноз?

@ Біполярний афективний розлад, маскована депресія

Кардіоневроз

Нейроціркуляторная дістонія

Остеохондроз грудного відділу хребта

Істерія

#

930.

Хвора 40 років, працює офіціанткою в ресторані. Привезена міліцією за порушення громадського порядку: вийшла оголена до відвідувачів ресторану, залицялася до них, виконувала дикі танці. В статусі спостерігається мовно-рухове збудження. Дуже голосно та хриплим голосом співає. Розповідає, що вона сама сексуальна жінка в світі, що вона може вступити в інтимні стосунки з всіма чоловіками міста. Мислення прискорене, але послідовне. Зі слів супроводжеючих, такий стан розвинувся поступово: на протязі 2 тижнів хвора ставала все більш говірливою та разгальмованою. Який попмередній діагноз?

@ Біполярний афективний розлад, маніакальний стан

Шизофренія

Істерія

Ексгібіціонізм

Присмерковий стан

#

931.

Хворий 45 років, через добу після закінчення 5-денного святкування одруження доньки, переніс судомний напад з втратою свідомості, тонічними та клонічними судомами. По завершенню нападу хворий не розумів де знаходиться, бачив маленьких зелененьких інопланептян, які його лаяли; ховався від них за шафою. Яка вторинна профілактика повторення таких розладів?

@ Довготривала психологічна реабілітація, спрямована на формування тверезого способу життя.

Підтримуюча терапія нейролептиками.

Заміна терапії метадоном

Протисудомна терапія

Фізіотерапія

#

932.

Дівчина 15 років, в дитинстві - епізоди нічного енурезу, двічі бували судоми під час підвищення температури. За останній рік знизилась успішність навчання в ліцеї, періодично серед ночі встає з ліжка і блукає по квартирі. Інколи відчиняє вікна або двері, декілька разів виходила на вулицю. На спробу батьків знову вкласти її в ліжко відповідає енергійним опором, не розуміє звертання до неї, не відповідає на запитання, може стати агресивною. Через деякий час стає підкоряємою, виконує прості інструкції батьків, засинає, але вранці нічого не пам'ятає, часто скаржиться на головний біль. Найбільш вірогідним синдромом є:

@сомнамбулизм

сомноленция

Синдром психічних автоматизмів

Ганзеровский синдром

Онейроїдний синдром

#

933.

Хлопець 27 років, серед родичів якого є хворий на епілепсію. Раптово і безпідставно став дратливим і роззлючено-тужливим. Брутально висловлювався про погане ставлення до нього з боку усіх оточуючих, накинувся з молотком на сусіда, жорстоко побив дружину и грубо штовхнув маленьку дитину. Цей стан завершився так же раптово, як і виникнув,_Визначити синдром.

@дисфоричний

депресивный

психоорганічний

Корсаковський

Ганзеровський

#

934.

Чоловік 38 років страждає на ревматоїдний артрит 4 роки, приймає індометацин. Протягом останього року стан прогресивно погіршувався, до лікування був доданий делагіл. Об'єктивно: обмеження рухів в суглобах кистей, виражена ульнарна девіація. Температура – 37,3(С. З боку внутрішніх органів змін не виявлено. Загальний аналіз крові: Hb –123 г/л, ер. – 3,9 х 1012 /л, лейкоцити - 5,9 х 109/л, ШОЕ –42 мм/год. Який препарат слід призначити для корекції лікування?

@Метотрексат.

Діклофенак.

Гепарин

Плаквеніл

Левамізол

#

935.

Жінка 19 років, захворіла 2 тижні тому після ГРВІ. Скаржиться на біль у плечових, ліктьових та колінних суглобах, підвищення температури до 38,6(. Об'єктивно: в ділянці уражених суглобів гіперемія, невеликий набряк; t(= 37,3(C, пульс 84 за 1 хв., АТ 120/70 мм рт.ст. Межі серця розширеніі вліво на 2 см, І тон на верхівці серця ослаблений, систолічний шум; Hb-126 г/л, лейк. - 10,2 х 10 9/л, ШОЕ - 39мм/год. ЕКГ – ритм правильний, PQ – 0,24". Етіологічним чинником цього захворювання може бути

@Бета-гемолітичний стрептокок

Аутоімунне захворювання

Вірусна

Пухлинна прогресія

Алергічна реакція

#

936.

Жінка 37 років скаржиться на біль в колінних, променевозап’ясткових, дрібних суглобах кистей, ранкову скутість у суглобах тривалістю 1,5-2 години, підвищену втомлюваність, слабкість. Хворіє протягом 3 років. Об-но: припухлість, дефігурація, болісність при рухах та пальпації у вищеозначених суглобах. На рентгенограмі кистей: епіфізарний остеопороз, звуження суглобової щілини, поодинокі узури. Основним механізмом розвитку захворювання є

@Генетично-детермінований дефект імунної відповіді.

Вплив бактеріального агенту.

Зв’язок з HLA B27 антигеном

Алергічна реакція

Зниження вмісту протеогліканів хрящової тканини.

#

937.

Хворий З., 35 років, скаржиться на давлячий біль в епігастрії через 1 годину після прийому їжі, печію, кислу відрижку. Хворіє протягом 2 років. При пальпації живота відмічена помірна болісність у пілородуоденальній зоні. При фіброгастродуоденоскопії виявлений антральний гастрит. Рефлюксу немає. Яке дослідження уточнить природу захворювання?

@Дихальний тест

Виявлення аутоантитіл до парієтальної клітини.

Визначення рівня гастрину крови.

Дослідження шлункової секреції.

Дослідження функції жовчетоку

#

938.

Хворий К., 28 років, скаржиться на різку слабкість, серцебиття, головокружіння, пітливість, задишку при ходьбі. Вночі відмітив появу рідкого стільця темного кольору. В анамнезі виразкова хвороба шлунку, часто рецидивуюча. Лікувався нерегулярно, дієти не дотримувався Яке дослідження необхідно провести хворому для уточнення діагнозу?

@Фіброгастродуоденоскопю.

Панкреатографію

Рентгенографію шлунку та 12-палої кишки

Ірігоскопію

УЗД органів черевної порожнини

#

939.

Хворий 21 року скаржиться на почуття важкості в підребер”ях, часте сечовипускання, спрагу, Т-37,20С. ЧСС 94 уд\хв, АТ 170\115 мм рт.ст. Пальпуються обидві нирки: щільні, з нерівною поверхнею, неболючі. Симптом поколочування обабічно слабо позитивний, відмічається пастозність стоп. Заг. ан. сечі: 130 мл, солом”яно-жовта, питома вага 1009, білок 0,72 г\л. Ер. 1-2 в п\з, лейк. 30-50 в п\з, бактерії -багато. Креатинін крові 0,17 ммоль\л. УЗД нирок: права нирка 14,5х6,5 см, ліва нирка - 13,4х7,5 см, обидві складаються з кист 0,6 х 2,2 см.. Який препарат показан хворому в цьму випадку?

@Амоксиклав.

Тетрациклін

Тієнам

Еритроміцин.

Бісептол

#

940.

Хвора П., 38 років, скаржиться на болі в поперековій ділянці, більше зліва, часте, обільне, сечовиділення, зноблення, віддутлуватість обличчя. Страждає на двобічний аднексит з частими загостреннями. Т0 38,00С, АТ 115\60 мм рт. ст. При пальпації живота - болючість у надлобковій зоні та фланках. Симптом поколочування позитивний, більше зліва. Заг. ан. сечі: 130 мл, жовта, мутна, 1010, білок 0,76 г\л. Ер 3-5 в п\з, лейкоцити покривають поле зору, слиз і бактерії - багато. Який діагноз є найвірогіднішим?

@Вторинний хронічний пієлонефрит у фазі загострення.

Первинний хронічний пієлонефрит у фазі загострення.

Хронічний цистіт у фазі загострення

Гострий гломерулонефрит

Хронічний гломерулонефрит, сечовий синдром.

#

941.

Хворогой М., 21 ріку, 5 днів тому почали турбувати головний біль, набряки обличчя стоп і гомілок, тупий біль у попереку, червонуватий колір сечі.. Т0 36,70С. АТ 180\100 мм рт. ст. Симптом поколочування позитивний обабічно. Заг. ан. сечі. 60 мл, червонувата, мутна, кисла, 1019, білок 2,1 г\л. Ер. Вилужені і невилужені - всеі п\з, лейк. 1-2 в препараті, гіалінові та зернисті циліндри - 1-2 в препараті. Макрогематурія протягом року повторювалась тричі. Який інструментальний метод дослідження необхідний в даній ситуації?

@Біопсія нирки

Ангіографія.

Внутрішньовенна урографія.

УЗД нирок

Комп’ютерна томографія черевної порожнини

#

942.

Жінка 40 років, скаржиться на значну слабкість, лихоманку, болі в горлі, появу множинних синців на шкірі. Погіршення стану відмічає протягом тиждня, хворобу пов'язує з перенесеною ангіною. Об'єктивно: температура - 38,90, ЧДР - 24 за хв., пульс - 110 уд./хв., АТ-100/65 мм рт.ст. Шкіра бліда, множинні петехіальні висипки на кінцівках, збільшені лімфовузли. В крові: Нв-80г/л; Ер.-2,2х1012/л; Лейк.-3,5х10 9/л; Бластні клітини - 62\%; Е -2\%; П -3\%; С-19\%; Л-13\%; Мон.-1\%; Тр.-35,0х109/л. ШОЕ - 47 мм/год. Які дослідження необхідно провести для уточнення діагнозу?

@Мієлограма, цитохімічне дослідження

Коагулограму, протеінограма

Біопсію лімфатичного вузла

Трепанобіопсію, титр антитромбоцитарних антитіл

Цитогенетичне дослідження,

#

943.

Хворий, 63 років скаржиться на сильний біль в поперековій ділянці, ребрах, підвищення температури тіла, слабкість. Тривалий час був під наглядом невропатолога з приводу вираженого корінцевого синдрому. Рік тому діагностовано компресій ний перелом L1-L2/ Об-но: t-37,10, АД 140/85 мм рт.ст. Рs-80 уд/хв. Пальпаторно відмічається болючість по ходу ребер та хребта. Печінка +2 см, селезінка не збільшена. Набряків немає. В ан. крові: Нв-70г/л; Ер.-2,2х1012/л; Лейк.-3,5х10 9/л; Е -2\%; П -5\%; С-55\%; Л-34\%; Мон.-4\%; Тр.-35,0х109/л; ШОЕ - 67 мм/год. Які зміни в мієлограмі найбільш вірогідні у хворого?

@Плазматично-клітинна проліферація

Мієлофіброз

Депресія кровотворення

Мієлоїдна проліферація

Лімфоїдна проліферація

#

944.

Жінка 24 років, скаржиться на слабкість, підвищення температури тіла до 37,40, менорагії,появу множинних синців на шкірі кінцівок. Причину виникнення синців визначити не може. Хворіє протягом двох місяців. Лікувалася амбулаторно, приймала дицинон, аскорбінову кислоту. Об-но: тони серця ритмічні, АТ-120/75 мм рт.ст. На шкірі тулуба та кінцівок множинні петехіально-плямисті крововиливи. Лімфотичні вузли не збільшені. Гепато- та спленомегалії немає. В ан крові: Нв-110г/л; Ер.-3,9х1012/л; Лейк.-6,5х10 9/л; Е -6\%; П -3\%; С-53\%; Л-32\%; Мон.-6\%; Тр.-25,0х109/л; ШОЕ - 29 мм/год. В мієлограмі збільшена кількість мегакаріоцитів. Який механізм розвитку геморагічного синдрому у хворої?

@Аутоімунний

Токсичний

Генетичний дефект

Депресія мієлоїдного кровотворення

Вірусна

#

945.

Хворий, 72 років, скаржиться на задишку, біль в правому боці, кашель, лихоманку з ознобами, різку слабкість. Об-но: ЧД-24/хв, у задньо-нижній ділянці правої половини грудної клітки посилене голосове тремтіння, тупий перкуторний тон, при аускультації в ції зоні дихання не вислуховується. На Ro-грамі ОГК визначаетя округла тіль з локалізацією в середній долі правої легені з “доріжкою” до кореня, ознаки наявності рідини в правій плевральній порожнині. Який процес міг спричинити розвиток такої клінічної картини у хворого?

@Рак легені

Ателектаз частки легені

Карніфікація легені

Абсцедування

Пневмоторакс

#

946.

Хворий Д., 67 років скаржиться на біль в грудній клітині, що виникає при ходьбі на 100м., купується нітрогліцерином. 3 роки тому переніс гострий інфаркт міокарда. Приймає постійно препарати: нітросорбід 20 мг 4рази на день, атенолол-100 мг 2 рази на день, капотен 6,25 мг – 3 рази на день, аспірин-160 мг 1 раз на день. Останні дні відмічає слабкість, задишку. Об-но Ps – 50 в 1хв. АТ – 120/80 мм.рт.ст. На ЕКГ – ознаки післяінфарктного кардіосклерозу. Які зміни в призначенні медикаментів треба зробити?

@Зменшити дозу?-блокаторів

Відмінити прийом препаратів

Призначити мезатон

Призначити новокаінамід

Призначити кортикостероіди

#

947.

Хворий 44-років, поступив у стаціонар з скаргами на сильний загрудинний біль, задишку; однократно втрачав свідомість. З анамнезу відомо, що нещодавно лікувався з приводу тромбофлебіту глибоких вен нижніх кінцівок. Об-но: стан важкий, ціаноз, ЧД–28/хв., пульс–110/хв., ритмічний, t-36,8?С., АТ-130/80 мм.рт.ст., набугші шийні вени. Тони серця послаблені, акцент ІІ тону на a. pulmonalis. Над легенями голосове тремтіння і дихання послаблені. Розсіяні сухі хрипи. Ваш діагноз?

@Тромбоемболія легеневої артерії

Гострий інфаркт міокарду

Двостороння пневмонія

Розрив папілярного м’язу

Фібринозний плеврит

#

948.

Хворий 56 років. Поступив в стаціонар з скаргами на виражену загальну слабкість, набряки нижніх кінцівок. З анамнезу – курить більше 25 років. Об-но: стан середньої важкості, ціаноз шкіри та видимих слизових, набряки на гомілках, ЧСС – 100/хв., печінка на 4 см виступає з-під реберної дуги, при аускультації серця вислуховується ритм галопа, в легенях вологі дрібно-пухирцеві хрипи в нижніх відділах. На ЕКГ: відхилення ел. вісі серця вправо, високий зубець Р. Чим може бути викликаний даний стан у пацієнта?

@Декомпенсацією хронічного легеневого серця

Виникненням інфаркут міокарду

Виникненням глобулярної пневмонії

Загостренням хронічного бронхіту

Виникненням плевриту

#

949.

Хвора 42 років страждає на поліостеоартроз протягом 10 років. Місяць потому перенесла гостру кишкову інфекцію, лікувалася самостійно рослинними засобами. Протягом останніх 2 тижнів відмічає біль у правому скаковому суглобі, гарячий набряк його, почервоніння шкіри над суглобом, що поступово посилюються; загальний стан лишається задовільним. Що є найбільш імовірною причиною цього суглобового синдрома?

@Гострий ентерогенний реактивний артрит

Гострий подагричний артрит

Інфекційний артрит

Рецидив синовіту при остеоартрозі

Дебют ревматоїдного артриту

#

950.

Хвора Д., 38 р., скаржиться на біль у правому підребер’ї, що виникає переважно після вживання гострої та жирної іжі, частий субфебрилітет, іноді свербіж шкіри, субіктеричність склер. Протягом останніх двух тижнів напади болю стали щоденними. Об’єктивно: печінка виступає з-під краю реберної дуги на 0,5 см, чутлива при пальпаціі.АН. крові: лейкоцити-10,0г\л, ШЗЕ – 24 мм\год. Які дослідження треба зробити в першу чергу для встановлення діагнозу?

@УЗД панкреатодуоденальної системи

Ректороманоскопію

Колоноскопію

ФГДС

Дуоденальне зондування

#

951.

Хвора О., 35р., скаржиться на свербіж шкіри, біль у ділянці правого підребер’я, швидку втомлюваність, підвищення температури. При огляді: шкіра жовтушна, печінка на 1 см виступає з-під краю правої реберної дуги, чутлива при пальпації. При УЗД – розширені жовчні протоки, при дуоденальному зондуванні – змінені фізико-хімічні властивості та клітинний склад печінкової жовчі (порція С). Яка патологія найбільш вірогідна у хворої?

@Холангіт

Діскенезія ЖВШ по гіпокінетичному типу

Діскенезія ЖВШ по гіпертонічному типу

Хронічний гепатит

Хронічний холецистит

#

952.

У хворого Р., 33р., раптово з'явилися напади сильного (колючого, пекучого) болю у прямій кишці, що частіше виникали вночі і тривали 10-25 хвилин.Біль минав так само раптово як і розпочинався. При огляді: стан задовільний, масса тіла збережена. Загальний аналіз крові без патологічних змін. При пальцевому дослідженні і ректороманоскопії не знайдено змін у прямій кішці та у відхіднику. Який з діагнозів є найбільш вірогідним?

@Функціональна прокталгія

Проктит

Пухлина прямої кишки

Геморой

Тріщина прямої кишки

#

953.

Хвора Н., 33 р., скаржиться на появу анального свербіння, яке викликає безсоння, психоемоційну лабільність, роздратованість. Подібні явища з’явилися 3 місяця тому після переходу на більш напружену работу. Свербіння більше турбує напередодні менструації. Загальний аналіз крові без патологічних змін. При пальцевому дослідженні та ректороманоскопії не знайдено ніяких змін у прямій кишці. Який з діагнозів є найбільш вірогідним?

@Психогенне функціональне свербіння

Геморой

Випадіння слизової оболонки прямої кишки

Тріщина прямої кишки

Пухлина прямої кишки

#

954.

Хворий 29 років пред`являє скарги на біль та зменшення рухомості в лівому скаковому суглобі та сухожилках, підвищення температури до 37,5°С, часте болісне сечовипускання. В уретральному мазку при бактеріоскопії знайдено Chlam. Trachomatis. В крові: ШОЕ – 25 мм/год, СРП (++), СК – 0,300, сечова к-та 0,25 мкмоль/л. Який препарат є засобом етіотропної терапії при даному захворюванні?

@Азитроміцин

Диклофенак.

Сульфосалазин

Нітроксолін

Алопуринол

#

955.

Хвора М., 28 років, звернулась до лікаря зі скаргами на важкість в епігастрії, яка виникає після прийому їжі, нудоту, загальну слабість, дратівливість, швидку втомлюваність. При об’єктивному обстеженні відхилень від норми нема. Загальний аналіз крові, аналіз сечі та біохімічний аналіз крові без патологічних змін. ФЕГДС, УЗД органів черевної порожнини: відхилень від норми не виявлено. Який патогенетичний чинник має значення у виникненні цього захворювання?

@Порушення моторики шлунку та дванадцятипалої кишки

Helicobacter pylori

Гіперсекреція пепсину

Психоемоційні стреси

Гіперсекреція соляної кислоти

#

956.

У хворої 35 років після стресової ситуації на роботі виникли скарги на відчуття вздуття у верхній частині живота, переповнення після прийому їжі, нудоту, не виявили відхилень від норми при об’єктивному та лабораторному обстеженні. Стілець щоденний, оформлений. ФЕГДС: слизова оболонка стравоходу, шлунку, дванадцятипалої кишки рожева. При УЗД органів черевної порожнини та дуоденальному зондуванні відхилень від норми не виявлено. Який найбільш ймовірний діагноз у цієї хворої?

@Невиразкова диспепсія

Гастороезофагеальна рефлюксна хвороба

Дисфункція жовчного міхура

Синдром подразненої товстої кишки

Дисфункція сфінктеру Одді

#

957.

Хвору 36 років протягом року турбують скарги на відчуття дискомфорту, переповнення та вздуття в епігастрії, нудоту, слабість, швидку втомлюваність, серцебиття. При об’єктивному та лабораторному обстеженні відхилень від норми не виявлено. При ФЕГДС, УЗД органів черевної порожнини відхилень від норми не виявлено. Який найбільш ймовірний діагноз у цієї хворої?

@Невиразкова диспепсія, дискінетичний варіант

Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба

Дисфункція сфінктеру Одді

Синдром подразненої товстої кишки

Невиразкова диспепсія, виразковоподібний варіант

#

958.

Хвора 30 років скаржиться на болі в епігастрії, які виникають на “голодний” шлунок та вночі, проходять після прийому антацидів. При об’єктивному та лабораторному дослідженні відхилень від норми немає. ФЕГДС: слизова оболонка стравоходу, шлунку та дванадцятипалої кишки не змінена. Тест на Helicobacter pylori негативний. Який препарат доцільно призначити хворій?

@Рабепразол

Амоксицилін

Метронідазол

Урсофальк

Аллохол

#

959.

Хвору 30 років турбують відчуття переповнення в епігастрії, раннього насичення після прийому їжі, вздуття у верхній частині живота; нудота, загальна слабість, дратівливість. Об’єктивне та лабораторне обстеження відхилень від норми не виявило. ФЕГДС: слизова оболонка стравоходу, шлунку та дванадцятипалої кишки не змінена. При УЗД органів черевної порожнини відхилень від норми не виявлено. Який препарат доцільно призначити хворій?

@Мотіліум

Кларитроміцин

Метронідазол

Аллохол

Денол

#

960.

У хворої Н., 32 років, яка скаржиться на болі у правому підребер’ї після прийому їжі, нудоту, гіркоту в роті, при дуоденальному зондуванні у фазу ІV протягом 65 хвилин виділяється 72 мл коричневого кольору жовчі, яка містить помірну кількість пластівців та клітин циліндричного епітелію; лейкоцити – 3-5 в полі зору, слиз, детрит. Який найбільш ймовірний діагноз у цієї хворої?

@Дисфункція жовчного міхура за гіпокінетичним типом

Дисфункція жовчного міхура за гіперкінетичним типом

Хронічний дуоденіт

Хронічний холангіт

Хронічний холецистит

#

961.

У пацієнтки К., 46 років, якій три місяці тому було проведено холецистектомію, з’явилися скарги на виражені болі у правому підребер’ї після прийому їжі, нудоту, гіркоту в роті, дратівливість. При дуоденальному зондуванні: Фаза І – не отримана; Фаза ІІ – 11 хвилин; Фаза ІІІ – не отримана; Фаза ІV – не отримана (видалений жовчний міхур); Фаза V – 17 хвилин, 34 мл, солом’яно-жовтого кольору, лейкоцити – 1-2 в полі зору; Фаза VI – не отримана. Який з методів діагностики було б доцільно призначити пацієнтці для чіткої верифікації діагнозу?

@Манометрія сфінктера Одді

Копрологічне дослідження

Внутрішньостравохідна добова ph-метрія

Внутрішньошлункова ph-метрія

ФЕГДС

#

962.

У хворої С., 22 років, яка скаржиться на переймоподібні болі у правому підребер’ї, нудоту, гіркоту в роті, дратівливість, при дуоденальному зондуванні у фазу ІV протягом 11 хвилин виділяється 47 мл коричневого кольору жовчі, що містить помірну кількість пластівців та клітин циліндричного епітелію; лейкоцити – 1-2 в полі зору, слиз, детрит. Який найбільш ймовірний діагноз у цієї хворої?

@Дисфункція жовчного міхура за гіперкінетичним типом

Дисфункція жовчного міхура за гіпокінетичним типом

Хронічний дуоденіт

Хронічний холецистит

Хронічний холангіт

#

963.

Хвора П., 47 років протягом 5 років страждає на напади болю в правому підребер’ї, що виникають переважно після вживання жирної їжі. Рік тому пропонували холецистектомію. Останній тиждень напади болю стали щоденними і більш інтенсивними,а 3 дні тому з’явилася жовтяниця. Ан. крові: лейк. 12,8 Г\л, ШЗЕ 32 мм\год. З якого методу потрібно почати обстеження?

@УЗД панкреатобіліарної системи

Оглядова рентгенографія черевної порожнини

Дуоденальне зондування

Комп’ютерна томографія

ФЕГДС

#

964.

Хвора С., 38 років, скаржиться на ниючий біль в правому підребер’ї, свербіж шкіри, підвищення температури ввечері, зноблення. При огляді: виснажена, шкіра жовтушна. Печінка на 3 см виступає з-під краю правої реберної дуги, ущільнена, болюча. Ан. крові: лейк. 11,8 Г\л, ШЗЕ 27 мм\год. З якого препарату треба почати лікування?

@ Норфлоксацин

Карсил

Ліволін

Глутаргін

Анальгін

#

965.

Хвора Н., 42 років, менеджер, скаржиться на часті рідкі випорожнення, особливо після сніданку, іноді з додатками слизу та неперетравленної їжі. Вночі випорожнень не буває. Хворіє 8 років. При об’єктивному обстеженні виявлено незначну болючість при пальпації кишківника. При ректороманоскопічному обстеженні: слизова оболонка не змінена, багато слизу. Ан. крові без патологічних змін. Найбільш вірогідний діагноз?

@Синдром роздратованої товстої кишки

Неспецифічний виразковий коліт

Хвороба Крона

Хронічний панкреатит

Дивертикулярна хвороба товстої кишки

#

966.

Хворий 65 років скаржиться на слабкість, блідість, холодний піт, тахікардію, кашель, серцевий біль, нудоту. Всі ці прояви з’явилися після початку антибіотикотерапії з приводу сифілісу. Яка найбільш вірогідниа патологія, зумовлює таку картину?

@ Анафілактичний медикаментозний шок.

Артеріальна гіпертензія.

Харчове отруєння.

Злоякісна пухлина тонкої кішки.

Позаочеревинна пухлина.

#

967.

У жінки 52-х років без видимої причини з’явилась задишка та загрудинний біль. Обєктивно у неї визначається дуючий систолічний шум, а рентгенологічно – розширення та пульсація судинної тіні. Яка патологія може обумовити це?

@ Сифілітична аневризма аорти.

Сифілітичний мезоаортіт.

Сифілітичний міокардит.

Сифілітичний стеноз вінцевих артерій.

Сифілитичний мезоаортіт.

#

968.

До лікаря стаціонару ШВД звернувся збуджений чоловік 25 років зі скаргами на страх смерті, шум і дзвін у вухах, стискуючий біль за грудиною, свербіж шкіри, спастичний сухий кашель.Об’єктивно: гіперемія обличчя і склер, сльозотеча, ангіоневротичні набряки, АТ-85\60 мм.р.с. тахікардія, глухі сердечні тони. Про який стан треба думати?

@Продрома анафілактичного шоку.

Гостра кропив’янка.

Гостра алергічна реакція.

Гостра бронхопневмонія.

Гостра серцева недостатність.

#

969.

У дитини 10 років періодично виникають напади із втратою свідомості, тонічними та клонічними судомами у всіх скелетних м’язах, що тривають 2 хв. Як звуться такі напади?

@Генералізований епілептичний напад

Спазмофілія

Епілептичний парціальний напад

Еклампсія


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 746 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.045 сек.)