АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Терапевтичний профіль 3 страница

Прочитайте:
  1. DRAGON AGE: THE CALLING 1 страница
  2. DRAGON AGE: THE CALLING 10 страница
  3. DRAGON AGE: THE CALLING 11 страница
  4. DRAGON AGE: THE CALLING 12 страница
  5. DRAGON AGE: THE CALLING 13 страница
  6. DRAGON AGE: THE CALLING 14 страница
  7. DRAGON AGE: THE CALLING 15 страница
  8. DRAGON AGE: THE CALLING 16 страница
  9. DRAGON AGE: THE CALLING 17 страница
  10. DRAGON AGE: THE CALLING 18 страница

132.

Хворий С., 55 років, останні 2 місяці скаржиться на стискаючий біль за грудиною, що іррадіює в ліву руку та лопатку та виникає переважно вночі та під ранок, з фізичним напруженням не пов’язаний, медикаменти не застосовував. ЕКГ: без змін. Який метод діагностики слід використати в першу чергу:

@Моніторинг ЕКГ

Велоергометрія

Коронароангіографія

УЗД серця

Моніторинг АТ

#

133.

Хворого Ф., 45 р. почав турбувати стискаючий біль за грудиною, що виникає під час ходи до 200 м. Об-но: Ps 80 уд. в хв. АТ - 160/90. При проведенні ВЕМ на навантаженні 50 Вт зареєстровано коритоподібну депресію сегмента S-T на 3 мм нижче ізолінії у V3-V4. Який діагноз попередній діагноз:

@Стенокардія напруги, ІІІ функціональний клас.

Стенокардія напруги, ІV функціональний клас.

Стенокардія напруги, ІІ функціональний клас.

Вегето-судинна дистонія по гіпертонічному типу.

Алкогольна міокардіодистрофія.

#

134.

Хворий В., 43 років через 2 місяці після перенесеного тонзиліту госпіталізований у терапевтичне відділення зі скаргами на задишку, біль в ділянці серця, запаморочення, серцебиття. Об-но: загальний стан важкий. ЧД 35 за хв. Пульс аритмічний, 100 уд. за 1 хв. (екстрасистолія). АТ 145/60 мм рт.ст. Тони серця аритмічні (екстрасистолія) послаблення І тону, систолічний шум над верхівкою. Печінка збільшена. ЕКГ: синусова тахікардія, поодинокі шлуночкові екстрасистоли. ЕхоКГ порожнини серця в межах норми, ФВ 50\%.

@Інфекційний міокардит

Синдром Дресслера

Інфекційний перикардит

Міокардитичний кардіофіброз

Дилятаційна кардіоміопатія

#

135.

Хворий К., 58 років, скаржиться на відчуття оніміння, різкого збліднення ІІ - ІV пальців кистей, відчуття скутості в м(язах, перебої в роботі серця. Присутні поліартралгія, прояви дисфагії, закрепи. Обличчя хворого “маскоподібне”, щільний набряк кистей. Розміри серця збільшені, в легенях вислуховуються сухі хрипи. В крові: ШЗЕ - 20 мм/год, заг.білок - 85 г/л, гама - глобуліни -25\%. Який діагноз є найбільш ймовірний в даному випадку?

@Системна склеродермія

Дерматоміозит

Ревматоїдний артрит

Системний червоний вовчак

Деформуючий остеоартроз

#

136.

Хвора М., 48 років, скаржиться на почервоніння шкіри обличчя, шиї. Відмічається біль, ранкова скутість в ліктьових та гомілково-ступневих суглобах. В ділянці верхівки серця вислуховується систолічний шум, над легенями - ослаблене везикулярне дихання, живіт м'який, безболісний при пальпації, печінка + 2 см. В крові: ер - 3,1 х 1012/л, КП - 0,8, лейк. - 3,4х109/л, ШЗЕ - 25 мм/год, позитивний LE - клітинний тест. Який діагноз є найбільш ймовірний в даному випадку?

@Системний червоний вовчак

Системна склеродермія

Дерматоміозит

Ревматоїдний артрит

Деформуючий остеоартроз

#

140.

Хвора М., 34 р., скаржиться на біль при рухах в суглобах кисті з обох боків, їх набряклість, ранкову скутість, періодичне підвищення температури тіла. Об-но: праві та ліві міжфалангові, п‘ясно-фалангові суглоби припухлі, гарячі на дотик, об‘єм рухів в них істотно зменшений, на розгинальній поверхні суглобів визначаються підшкірні вузлики. Ан.крові: лейк.-8,6x109/л, ШЗЕ-45 мм/год, СРБ+++, Реакція Ваалер-Роузе 1:128. Який діагноз у даної хворої?

@ Ревматоідний артрит, ІІ ст. активності, суглобова форма

Системний червоний вовчак, ІІ ст. активності, підгострий поліартрит

Системна склеродермія, ІІ ст. активності, поліартралгія

Ревматизм, ІІ ст. активності, поліартрит

Дерматоміозит, ІІ ст активності, суглобовий синдром

#

141.

Хвора С., 62 р., скаржиться на біль, незначну припухлість та хрускіт в дистальних суглобах пальців рук та колінних суглобах. Хворіє впродовж 4 років. Об-но: потовщення колінних суглобів та міжфалангових суглобів кистей, об‘єм рухів в них зменшений. Ан.крові: лейк.-5,4x109/л, ШЗЕ-12 мм/год,фібриноген 3,5 г/л; РФ 1:32; АСЛ-О 160 од; серомукоїд – 0,20 од.; СРБ+ Які зміни слід очікувати при рентгенографії суглобів у даної хворої?

@Остеосклероз, звуження суглобової щілини, крайові остеофіти

Звуження суглобової щілини, множинні узури, субхондральний склероз

Крайові остеофіти, підвивихи п’ясно-фалангових суглобів, поодинокі узури

Крайові узури, випіт в порожнину суглобів, підвивихи

Звуження суглобової щілини, асептичний некроз, крайові узури

#

Хворий В, 32 р. скаржиться на підвищення температура тіла до 37,20С; артралгії, наявність макулоподібної висипки на тулубі. З анамнезу відомо, що 2 тижні тому лікувався з приводу кишкової інфекції. Об-но: припухлість правого колінного суглобу та сосископодібна дефігурація пальців лівої стопи. Ан. крові: лейк.-9,1x109л, е-3 \%, п-8 \%, с-67 \%, тромбоцити-280 x109/л, ШЗЕ –27 мм/год; антитіла до ієрсиній в титрі 1: 320. Ro: періостит мілких кісток стопи. Який діагноз у даного хворого?

@Реактивний артрит

Хвороба Рейтера

Ревматизм

Синдром Фелті

Псоріатичний артрит

#

147.

Хворій 62 років, госпіталізованій з приводу ІХС, післяінфарктного кардіосклерозу, СН ІІБ стадії, призначено дігоксин. Через 1 день стан погіршився,з'явилась слабість, запаморочення. Об-но: пульс 40 в хв., аритмічний. Серцеві тони ослаблені. Печінка виступає з під краю реберної дуги на 2 см, набряки кінцівок.ЕКГ: періодичне випадіння QRS, користоподібна депресія інтервалу ST. Яке ускладнення виникло у хворої?

@Дигіталісна інтоксикація

Набряк легень

Анафілактичний шок

Кардіогенний шок

Колапс

#

154.

Хворий скаржиться на біль в правому підребер’ї, підвищення t тіла до 38,70С з остудою. При обстеженні пальпується жовчний міхур, позитивний симптом Курвуаз‘є. УЗД: розміри 126х43 мм, вміст за структурою нагадує паренхіму печінки. Яке ускладнення холециститу виникло у хворого?

@Емпієма*

Рак жовчного міхура

Холангіт

Жовчнокам’яна хвороба

Перфорація жовчного міхура

#

155.

Жінка М., 45 років скаржиться на загальну та м’язову слабкість, задишку, запаморочення. ЗАК: Ер. - 2,9 Т\л, гемоглобін 96 г/л, кольоровий показник 0,76, мікроцитоз, сироваткове залізо 7,7 мкмоль/л. Яке додаткове дослідження є найбільш доцільним для верифікації діагнозу?

@Рівень феритину в крові *

Вміст вітаміну В12 в крові

Осмотична резистентність еритроцитів

Коагулограма

Протеїнограма

#

156.

Хворий С., 45 років скаржиться на втрату апетиту, запаморочення, виражену загальну слабкість, субфебрильну температуру. Шкіра бліда, синці на тулубі та кінцівках. ЗАК: Ер. - 2,9х1012/л, Нв-96 г/л, К.п. -0,98, ретикулоцити -0,02\%, Л. 2,9х109/л, Тр.-85х109/л, ШОЕ-45 мм/год. Яке додаткове дослідження є найбільш доцільним для верифікації діагнозу?

@Стернальна пункція*

Рівень сироваткового заліза.

Коагулограма

Вміст В12 в крові

Осмотична резистентність еритроцитів

#

157.

Хвора скаржиться на слабкість, сонливість, запаморочення. Шкірні покрови жовтушні, гепатоспленомегалія. ЗАК: Ер.-2,3х1012/л, Нв-72 г/л, К.п. 0,84, Le-11х109/л, ретикулоцити -26‰. Непрямий білірубін в сироватці крові 45 мкмоль/л. В сечі та калі - підвищений рівень стеркобіліну. Який діагноз

найбільш ймовірний у даного хворого?

@Гемолітична анемія*

Залізодефіцитна анемія

В12-дефіцитна анемія

Гіпопластична анемія

Сидероахрестична анемія

#

159.

У хворої після проведення оперативного втручання з приводу фіброміоми матки розвинувся ДВЗ-синдром. Лікарем було призначено переливання свіжозамороженої плазми в об‘ємі до 400 мл (3 флакони). Хворій було проведено групову та індивідуальну проби на сумісність перед введенням одногрупної плазми. Чи потрібно проводити цій хворій біологічну пробу?

@Обов‘язково перед введенням кожного флакону.

Тільки на початку введення

Не потрібно

Потрібно після введення першого флакону

За бажанням лікаря

#

160.

Хворий Р, 36 р., працює на складі, де зберігаються добрива. Звернувся до лікаря зі скаргами на слабкість, запаморочення, головний біль, лихоманку, нудоту, біль в животі. Об-но: синюшність шкірних покривів. Ps - 112 за хв. АТ-90/50 мм рт.ст. Cor - тони ослаблені, систолічний шум на верхівці. Пальпаторно - болючість в епігастральній ділянці, правому підребер'ї. Печінка + 4 см, болюча. В крові – еритроцити з базофільною зернистістю, тільця Гейнца-Ерліха. Попередній діагноз?

@Гостре отруєння нітрофенольними сполуками

Гостре отруєння хлорорганічними пестицидами

Гостре отруєння ртутьорганічними пестицидами

Гостре отруєння фосфорорганічними пестицидами

Гостре отруєння миш'яквмісними пестицидами

#

161.

Хворий Р, 45 р., впродовж 2,5 років контактує з отрутохімікатами. Скарги на загальну слабкість, головний біль, підвищення t тіла до 390С, тупий біль в правому підребер'ї. Об-но: зниженого живлення. Шкіри та слизові блідо-жовтого кольору. Ps - 100 за хв. АТ-100/60 мм рт.ст. Тони серця ослаблені. Печінка + 3 см, болюча. ЗАК: метгемоглобін – 10,5\%. Біохімічний аналіз крові: заг. білірубін – 32 мкмоль/л, непрямий – 26 мкмоль/л. Ваш попередній діагноз:

@Хронічна інтоксикація нітрофенольними пестицидами

Хронічна інтоксикація хлорорганічними пестицидами

Хронічна інтоксикація похідними карбамінової кислоти

Хронічна інтоксикація сполуками, що містять миш'як

Хронічна інтоксикація ртутьорганічними пестицидами

#

162.

Хвора Д., 53 р. впродовж 20 років страждає на жовчо-кам’яну хворобу. В останній час спостерігає прогресування інтенсивності больового синдрому, поширення болі з правого підребер’я в епігастральну ділянку, ліве підребер’я прогресуючу втрату ваги тіла, трофічні зміни шкіри та слизових. Об-но: зниженого живлення, пальпаторно - помірна болючість в епігастрії, правому підребер’ї. ЗАК: ер. – 2,8*109/л, Нв-100 г/л. Найбільш інформативний метод для верифікації діагнозу:

@ Ендоскопічна ретроградна холангіопанкреатографія.

УЗД органів черевної порожнини.

5-фазне дуоденальне зондування.

Рентгенографія органів черевної порожнини.

Термографія органів черевної порожнини.

#

163.

Хв. Ц, 38 р. поступив зі скаргами на інтенсивний біль в епігастральній ділянці та лівому підребер’ях, багаторазове блювання, що не приносить полегшення, нудоту, підвищення t тіла до 380С. Об-но: зниженого живлення, пальпаторно - різка болючість в епігастрії, лівому підребер’ях, позитивний с-м Мейо-Робсона. ЗАК: ер. – 3,2*109/л, Нв-100 г/л. На яку складову ферментних препаратів слід орієнтуватися при призначенні лікування:

@ Протеазна активність

Ліпазна активність

Активність амілази

Наявність симетикону

Наявність жовчних кислот

#

164.

Хв. Л., 37 р., що хворіє на ВХ впродовж 7 років, доставлений швидкою медичною допомогою у важкому стані зі скаргами виражену загальну слабкість, інтенсивний, „кинджальний” біль в епігастральній ділянці. Об-но: шкіра та видимі слизові бліді, зниженого відживлення, пальпаторно - болючість в гастродуоденальній зоні, перкуторно – відсутність печінкової тупості. ЗАК: ер. – 2,1*109/л, Нв - 94 г/л; Le - 17,0х109/л; ШЗЕ-30 мм/год, СРБ - ++. Чим ускладнився перебіг захворювання?

@ Перфорація.

Пенетрація.

Кровотеча.

Стеноз.

Малігнезація.

 

#

165.

Хвора Б., 32 р., поступила в стаціонар зі скаргами на підвищення температури тіла до 38,50С, біль в дрібних суглобах кисті, схуднення, випадіння волосся, виникнення синців на шкірі спонтанно або при невеликих травмах. ЗАК: Нв – 92 г/л, ретикулоцити – 38\%, Л-2,9*109/л, тромбоцити – 90*109/л, ШЗЕ – 40 мм/год. Ro ОГК – невелика кількість рідини в правій плевральній порожнині.

Найвірогідніший діагноз?

@Системний червоний вовчак.

Гострий лейкоз

Сепсис

Ревматоїдний артрит

Апластична анемія

#

167.

Хвору К.55 років, турбує біль, скутість в суглобах пальців рук, що підсилюються впродовж дня, припухлість пальців рук. Рентгенологічно: звуження суглобових щілин, наявність остеофітів на бокових поверхнях проксимальних та дистальних міжфалангових суглобів кисті. Найбільш ймовірний діагноз?

@Первинний остеоартроз

Ревматоїдний артрит

Реактивний артрит

Подагра

Хвороба Бехтерєва

#

168.

Хворий С. 35 років, працював на полі з пестицидами. Звернувся в лікарню на 2-гу добу після роботи зі скаргами на головний біль, нудоту, підвищення температури тіла до 39° С, біль в животі. Шкіра і слизові оболонки ціанотичні. Тони серця ослаблені, тахікардія. АТ - 90/50 мм. рт. ст. ЗАК: Ер-2,9*1012/л, НВ-110 г/л, КП-0,9, ретикулоцити – 3,3\%, Лей-6,7*109/л, Е-5\%, Б-1\%, П-6\%, С-59\%, Лімф-22\%, Мо-7\%, ШОЕ-12 мм/год, тільця Гейнца-Ерліха. Метгемоглобін-42\%. Попередній діагноз?

@Гостре отруєння динітрофенолом

Гостре отруєння карбаматами

Гостре отруєння тіофосом

Гостре отруєння гексахлораном

Гостре отруєння сульфатом міді

#

170.

Хворий 65 р., звернувся до лікаря зі скаргами на задишку, кашель із слизовим харкотинням, біль у грудній клітці, в ділянці серця, головні болі. Об-но:t-37,30 С, пульс 100/хв.. Справа нижче кута лопатки голосове тремтіння не проводиться, притуплення перкуторного звуку, дихання значно ослаблене. Ан.крові: Гб-100г/л, Ер-3,4х1012 /л, ШЗЕ-32 мм/год. Який з висловів лікаря у присутності хворого відповідає нормам медичної етики?

@Проведемо обстеження для встановлення діагнозу

Схоже на пухлину, зробимо Ro-графію ОГК

Лягайте, ми Вам зараз знімемо голову

І як Ви взагалі живете з такими легенями?

Ми знайшли у Вас „бичаче серце”

#

171.

Хвора П., 24 роки, звернулася зі скаргами на збільшення маси тіла, підвищений апетит. Об’єктивно: гіперстенічної тілобудови, індекс маси тіла 33,2 кг/м2, окружність талії 110 см. Співвідношення окружності талії до окружності стегон 0,95. Ваш попередній діагноз?

@Аліментарно-конституційне ожиріння, І ст., абдомінальний тип.

Гіпоталамічне ожиріння за типом Іценко-Кушинга, ІІ ст., геноїдний тип.

Аліментарно-конституційне ожиріння, ІІІ ст., геноїдний тип.

Аліментарно-конституційне ожиріння, ІІ ст., абдомінальний тип.

Гіпоталамічне ожиріння за типом Іценко-Кушинга, І ст., абдомінальний тип.

#

172.

Хворого С., 36 років, турбує неприємний присмак у роті, відрижка повітрям, поганий апетит, важкість в епігастрії, нестійкий стілець, схуднення. Хворіє 10 років. Об’єктивно: блідість шкіри, при пальпації в епігастрії помірна розлита болючість. У крові гемоглобін 110 г/л, наявні антитіла до парієтальних клітин та гастромукопротеїну. Ваш попередній діагноз?

@Хронічний гастрит типу А.

Хронічний гастрит типу Б.

Рак шлунка

Хрогнічний панкреатит

Хронічний холецистит

#

173.

Хворий Б., 54р. скаржиться на різку загальну слабкість після кожного прийому солодких та молочних страв, головокружіння, пітливість, серцебиття. Відомо, що рік тому проведена резекція шлунку з приводу виразкової хвороби. Який попередній діагноз можна поставити хворому?

@Демпінг-синдром.

Агастральна астенія.

Пострезекційний рефлюкс-гастрит.

Пострезекційний рефлюкс-езофагіт.

Синдром привідної петлі.

#

174.

Хворий В., 55 років, поступив на приймальне відділення зі скаргами на біль і відчуття важкості в правому підребір’ї та епігастральній ділянці після прийому їжі, часте блювання з домішками жовчі, яке приносить полегшення, поганий апетит, схуднення. Хворіє на виразкову хворобу шлунка близько 20 років, а 7 місяців тому прооперований – резекція шлунку за Більрот ІІ. Рентгеноскопічно: тривале перебування контрастної речовини в петлі тонкої та культі дванадцятипалої кишок. Ваш попередній діагноз?

@Хронічний синдром привідної петлі.

Хрогнічний панкреатит

Рак шлунка

Хронічний гастрит

Хронічний холецистит

#

175.

Хвора М., 55 років, скаржиться на більі хруст в лівому колінному суглобі, який виникає при ходьбі по сходах, періодичне “заклинювання” суглобу при рухах. 5 років тому була травма лівого коліна. Клінічний та біохімічний аналізи крові без особливих змін. Рентгенологічно виражений остеосклероз, остеофіти. Звуження суглобової щілини. Ваш попередній діагноз?

@Деформуючий остеоартроз.

Ревматоїдний артрит

Подагричний артрит

Псоріатичний артрит

Реактивний артрит

#

176.

Хворий Р., 46 років, серед ночі викликав “швидку допомогу” з приводу раптового, різкого болю, почервоніння і припухлості першого пальця правої стопи, підвищення температури тіла. Напередодні вживав сухе виноградне вино та жирне м’ясо. Раніше нічим подібним не хворів. Ваш попередній діагноз?

@Подагра

Ревматоїдний артрит

Ревматичний артрит

Реактивний артрит

Деформуючий остеоартроз

#

177.

В інфекційний стаціонар госпіталізована хвора Г., 35 р., зі скаргами на озноб, підвищення Т до 390С, нудоту, багаторазове блювання, ниючий біль в животі, часті рідкі випорожнення з неприємним запахом, зеленого кольору, до 10-12 раз на добу. Шкірні покриви бліді, тургор тканин дещо знижений, живіт м’який,болючий в мезогастрії, бурчання в правій здухвинній ділянці. Який найбільш ймовірний діагноз?

@ Сальмонельоз

Харчова токсикоінфекція

Кишковий ієрсиніоз

Шигельоз

Ротовірусна інфекція

#

178.

Хвора К. 25 р., скаржиться на загальну слабкість, фебрильну температуру, біль у горлі при ковтанні. При огляді: гіперемія з ціанозом, набряком мигдаликів, дужок, брудно-сірі плівки на їх поверхні, які знімаються з зусиллям, залишаючи кровоточиву поверхню, набряк підшкірної клітковини до середини шиї. Який вид терапії є першочерговим?

@Специфічна

Антибактеріальна

Дезінтоксикаційна

Протизапальна

Симптоматична

#

179.

Хворий Н., 29 років госпіталізований на 10-й день хвороби. Початок захворювання поступовий, турбує інтенсивний головний біль, відсутність апетиту, запор, поганий сон, підвищення температури до 390С, сухий кашель. Стан тяжкий, пульс 80/хв, АТ– 100/60 мм рт. ст. На шкірі живота поодинока розеольозна

висипка. Живіт здутий, збільшені печінка, селезінка. Про яке захворювання насамперед слід думати?

@ Черевний тиф

Висипний тиф

Лептоспіроз

Грип

Ієрсиніоз

#

180.

У хворого К. 37 р., який лікується в інфекційному стаціонарі з приводу черевного тифу на 14 день хвороби критично знизилась температура тіла, посилилась блідість шкірних покривів, загострились риси обличчя. Пульс 120/хв., АТ – 80/60 мм. рт. ст., випорожнень не було впродовж 4 діб. Яка причина погіршення стану хворого?

@ Кишкова кровотеча

Перфорация кишечника

Інфекційно-токсичний шок

Анафілактичний шок

Непрохідність кишечника

#

181.

Хвора А. 30 р., хворіє 2-й день. Скарги на підвищення температури до 380С, переймоподібний біль внизу живота, більше зліва, рідкі мізерні випорожнення з домішками слизу і крові до 10 раз на добу. При огляді: стан середньої тяжкості, пульс 98/хв., АТ 100/55 мм. рт.ст., язик обкладений білим нальотом. Живіт м’який, палькується болюча і спазмована сигмоподібна кишка. Ваш попередній діагноз?

@ Шигельоз

Ешерихіоз

Сальмонельоз

Ієрсиніоз

Ротовірусна інфекція

#

182.

У хворого Л., 25 р., субфебрильна температура, біль в животі, рідкі випорожнення з домішками слизу до 3-4 раз на добу. Хворіє протягом 3-х діб. Язик вологий, обкладений білим нальотом. Живіт м’який, болючий в лівій здухвинній ділянці, сигмоподібна кишка спазмована, болюча. Який метод дослідження буде найбільш інформативним для постановки діагнозу?

@Копрокультура

Копроцитограма

Загальний аналіз крові

Загальний анализ сечі

РНГА

#

183.

Хворий К. 45 років, тиждень тому переніс операцію на серці, загальний стан погіршився, турбують задуха в спокої, більза грудиною з ірадіацією в шию, виражена слабкість, гектична температура. Границі серця розширені, відзначається ослаблення верхівкового поштовху. Аускультативно - шум тертя перикарду. Поставте правильний діагноз.

@Гострий перикардит

Гостра аневризма серця

Інфаркт міокарду

Гостра міогенна дилятація серця

Тромбоемболія легеневої артерії

#

184.

Госпіталізовано хвору П. 26 р. із скаргами на запаморочення голови, загальну слабкість, пронос, блювоту. 2 дні тому повернулася з м.Одеси, де відпочивала на узбережжі впродовж 7 днів. Об’єктивно: загальний стан тяжкий, шкірні покриви чисті, акроціаноз, язик сухий, живіт м’який, запалий, не болючий, судоми, температура тіла 36,40С, випорожнення рясні, водянисті, без запаху і домішок. Який діагноз є вірогідним?

@ Холера.

Гостра дизентерія.

Амебіаз.

Кишковий ієрсиніоз.

Сальмонельоз.

#

185.

Хворий П. 45 р., робітник ферми, захворів гостро, скаржиться на головний біль, високу температуру, загальну слабкість, біль у литкових м’язах, жовтяничний колір шкіри обличчя, темну сечу. Об’єктивно: температура 380С, АТ-100/70 мм рт.ст, крововиливи в кон’юнктиву, гепатоспленомегалія, олігурія. Найбільш

вірогідний попередній діагноз?

@Лептоспіроз.

Бруцельоз.

Вірусний гепатит.

Псевдотуберкульоз.

Трихінельоз.

#

186.

Хворий Л. 34 р. звернувся до лікаря з скаргами на порушення зору (двоїння в очах, “туман” перед очима), утруднене ковтання, сухість у роті, стиснення за грудиною, слабкість у ногах. Свідомість ясна, t-36,50С. З анамнезу відомо, що 5 днів тому вживав гриби домашнього консервування. Ваш попередній діагноз?

@ Ботулізм

Поліомієліт

Енцефаліт

Отруєння грибами

Дифтерія.

#

187.

Хв. К., 32 р., госпіталізований з нападами гарячки, які супроводжувались потовиділенням і повторювались через кожних 48 год. 12 років тому проходив військову службу в Таджикистані, де хворів на малярію. Об’єктивно: субіктеричність склер, блідість шкіри, збільшення печінки на 2 см та її ущільнення, збільшення селезінки на 5 см. Яке дослідження необхідно провести для уточнення і підтвердження діагнозу?

@ Мікроскопія товстої краплі та мазка крові

Біохімічний аналіз крові

Серологічне дослідження крові

Визначення рівня білірубіну в сироватці крові

Дослідження активності сироваткових ферментів АлАТ і АсАТ

#

188.

На території однієї із областей виникла епізоотія бруцельозу у двох господарствах дрібної рогатої худоби. Населення займається тваринництвом. В минулому реєструвалися випадки захворювання на бруцельоз серед людей. Вкажіть метод імунізації відповідних груп населення.

@ Щеплення живою протибруцельозною вакциною

Щеплення вбитою протибруцельозною вакциною

Щеплення бруцельозним анатоксином

Щеплення полівакциною

Введення інтерферону

#

189.

Кухар, що працює у їдальні, госпіталізований в інфекційну лікарню з діагнозом “черевний тиф середньої тяжкості”. Діагноз був підтверджений на 5-й день хвороби на підставі результатів дослідження крові на гемокультуру. В подальшому збудник був виділений із випорожень. Хворий отримував етіотропну терапію. Вкажіть строки виписки та диспансерного обліку даного хворого.

@ На 21 день нормальної t тіла. Пожиттєвий диспансерний облік.

На 5 день нормальної t тіла. Диспансерний облік – 1 рік.

На 10 день нормальної t тіла. Диспансерний облік – 1,5 року.

На 14 день нормальної t тіла. Диспансерний облік – 2 роки.

На 30 день нормальної t тіла. Диспансерний облік – 3 роки.

#

190.

Хвора Р. 24р. звернулася до лікаря зі скаргами на біль у горлі, загальну слабкість. Об’єктивно: t0-37,60С. PS-94 уд/хв., слизова ротоглотки гіперемійована, мигдалики збільшені в розмірах, рихлі, з нагноєними фолікулами. Пальпуються збільшені задньошийні та підщелепні лімфатичні вузли., селезінка виступає з-під краю реберної дуги до 1 см. Про яке захворювання слід думати?

@Інфекційний мононуклеоз

Фолікулярна ангіна

Черевний тиф

Кір

Гостре респіраторне захворювання

#

191.

Хворий К., 42 р. госпіталізований зі скаргами на головний біль, висип на тілі. Під час огляду: t-40оС, збуджений, марить, обличчя гіперімійоване, позитивний симптом Говорова-Годельє, петехіальна висипка на тулубі, кінцівках, тахікардія, гіпотонія, гепатоспленомегалія. Немає постійного місця проживання, безробітний. Ваш попередній діагноз?

@ Висипний тиф.

ВІЛ-інфекція.

Грип.

Лептоспіроз.

Черевний тиф.

#

192.

Хв. К., 40 р., з вогнища грипозної інфекції. Початок хвороби гострий: tо – 39,00С, головний біль. На 5 день хвороби: біль за грудиною, кашель з харкотинням, кволість. tо – 39,50С. Обличчя бліде. Слизова кон’юнктив та зіву гіперемійована. PS-120/хв. ЧД – 38/хв, у нижніх відділах легень – вкорочення перкуторного звуку, вологі хрипи. Яке додаткове дослідження необхідно провести для уточнення діагнозу в першу чергу?

@ Рентгенографія легень

ЕКГ

УЗД серця

Бактеріологічне дослідження харкотиння

Спірографія

#

193.

Хвора В., 24р., захворіла гостро з явищ назофарингіту. Скарги на стійкий розлитий головний біль, багаторазову блювоту, tо тіла у межах 39,0-39,5°С. Загальний стан хворої тяжкий. Позитивні менінгеальні симптоми. Над легенями вислуховується везикулярне дихання. У лікворі – нейтрофільний плеоцитоз. Яка етіологія менінгіту найбільш ймовірна?

@ Менінгококова

Пневмококова

Ентеровірусна

Мікобактерія туберкульозу

Гемофільна паличка

#

194.

Хворий Л., 18р., захворів гостро з підвищення температури до 40,0°С. Виражений загальноінтоксикаційний синдром. Через кілька годин на шкірі сідниць, стегон, кистей, стоп, живота з’явилась зірчаста висипка геморагічного характеру. Елементи висипки темно-вишневого кольору, різних розмірів. Який найбільш ймовірний попередній діагноз?

@ Менінгококова інфекція, менінгококцемія.

Тромбоцитопенічна пурпура (хвороба Верльгофа)

Грип з геморагічним синдромом

Висипний тиф

Лептоспіроз

#

195.

У хворого К., 37 років, в анамнезі судомні напади. У відділенні виник стан, коли хворий почав ховатися під ліжко, очні щілини широко розкриті, вираз обличчя переляканий. Під час огляду дезорієнтований в часі, просторі, орієнтування у власній особистості збережено. Визначте стан

@Делірій

Онейроїд

Обнубіляція

Аменція

Абсанс

#

196.

У хворого за добу спостерігалось 4 генералізовані судомні напади, між якими хворий не приходив до ясної свідомості (перебував в комі або сопорі). Визначте стан

@Епілептичний статус

Часті генералізовані судомні напади

Часті джексоновські напади

Істеричні напади

Часті складні парціальні напади

#

197.

У юнака 16 років на фоні підвищеної сальності шкіри обличчя, верхньої частини спини, передньої поверхні грудей, - множинні комедони, періодично появляються фолікулярні вузлики, пустули. Суб’єктивних відчуттів немає. Який найбільш ймовірний діагноз?

@ Звичайні вугри.

Вторинний сифіліс.

Вульгарний сикоз.

Фурункульоз.

Рожеві вугри.

#

198.

У юнака 17-річного віку через два тижні після перенесеної ангіни з’явились поширені набряки, підвищений артеріальний тиск, протеїнурія, гематурія, підвищена ШОЕ, гіпоальбумінемія, позитивний С-реактивний білок, підвищені титри антистрептококових антитіл. Для якого захворювання характерні вказані симптоми?

@Гострий гломерулонефрит

Амілоїдоз нирок

Хронічна ниркова недостатність

Хронічний пієлонефрит

Хронічний гломерулонефрит

#

199.

Хворий 10 років скаржиться на висипку у вигляді плями діаметром 2 см. на шкірі правої скроневої ділянки, яка супроводжується лущенням і незначним свербежем. Об’єктивно: на вказаній ділянці пляма неправильної округлої форми з чіткими обрисами і мілко-пластинчатим лущенням та незначним свербежем. Який найбільш ймовірний діагноз?

@ Мікроспорія гладенької шкіри.

Псоріаз.

Себорея.

Червоний плоский лишай.

Вторинний розеольозний сифілід.

#

200.

Хворий скаржиться на висипку тулуба, згинальних поверхонь верхніх кінцівок, свербіж, який підсилюється в вечірній та нічний час. Об’єктивно: на вказаних ділянках шкіри мілкі (до 12 мм., в діаметрі) рожеві папули і везикули, розміщені попарно, екскоріації. Який найбільш ймовірний діагноз?

@ Короста.

Дерматит.

Екзема.

Червоний плоский лишай.

Вторинний папульозний сифілід.

#

202.

Хворий скаржиться на висипку в ділянці статевих органів, яка суб’єктивно не турбує. Об’єктивно: на шкірі головки статевого члену та крайньої плоті сіро-білого кольору незапальні папули, деякі з них нагадують кольорову капусту. Який найбільш ймовірний діагноз?


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 818 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.049 сек.)