АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Терапевтичний профіль 2 страница

Прочитайте:
  1. DRAGON AGE: THE CALLING 1 страница
  2. DRAGON AGE: THE CALLING 10 страница
  3. DRAGON AGE: THE CALLING 11 страница
  4. DRAGON AGE: THE CALLING 12 страница
  5. DRAGON AGE: THE CALLING 13 страница
  6. DRAGON AGE: THE CALLING 14 страница
  7. DRAGON AGE: THE CALLING 15 страница
  8. DRAGON AGE: THE CALLING 16 страница
  9. DRAGON AGE: THE CALLING 17 страница
  10. DRAGON AGE: THE CALLING 18 страница

@Середньої важкості

Важкий

Астматичний статус, І стадія

Гіпоксемічна гіперкапнічна кома

Загроза зупинки дихання

#

62.

Хворий В., 62 р., який тривалий час страждає на БА, звернувся до лікаря зі скаргами на задуху; тривалі напади ядухи, які не знімаються сальбутомолом. Об-но: обличчя набрякле, вени шиї набухлі, крила носа роздуті; в акті дихання приймає участь допоміжна мускулатура; на відстані чути шумне дихання та сухі свистячі хрипи. Які препарати слід призначити негайно?

@Гідрокортизон

Амброксол

Адреналін

Беротек

Формотерол

#

63.

Хворий К., 65 років; палить більше 40 років. Поступив у стаціонар зі скаргами на прогресуючу задишку з утрудненим видихом, кашель з мокротою слизисто-гнійного характеру; пітливість. Об-но: над легенями при перкусії – коробковий перкуторний звук, аускультативно: жорстке дихання; розсіяні свистячі та дзижчачі хрипи, більші на видоху. Rо ОГК: підвищенна повітряність легенів, посилений легеневий малюнок. ФЗД: ОФВ1 < 70\%, проба з бронхолітиком негативна. Про яке захворювання можна думати в такому випадку?

@Хронічне обструктивне захворювання легень

Бронхоектатична хвороба

Бронхіальна астма

Тромбоемболія легеневої артерії

Центральний рак легені

#

64.

У хворого К., 65 років, який палить з 20 років і багато років страждає на хронічне обструктивне захворювання легень, останнім часом підсилилась задуха з утрудненним видихом при звичайному фізичному навантаженні, з’явився періодичний надсадний раптовий малопродуктивний кашель; часом з’являється кровохаркання. Який з наведених механізмів бронхообструкції переважає у данного хворого?

@Ремоделювання бронхів

Бронхоспазм

Запальний набряк слизової бронхів

Гіперсекреція і дискринія бронхіальних залоз

Трахео-бронхіальна дискенезія

#

65.

Хворий Н., 45 років захворів після переохолодження; скаржиться на лихоманку, трясовицю, задишку, кашель з виділенням “іржавої” мокроти; підвищення температури тіла до 400С. Об-но: шкіра бліда, диф. ціаноз, ЧД – 28/хв; ЧСС – 100 уд/хв; АТ – 100/60 мм. рт. ст. В легенях: зліва нижче кута лопатки – притуплення перкуторного звуку, аскультативно – різко послаблене везикулярне дихання. Добовий діурез – 18 мл/хв. R0” ОГК – інфільтрація нижньої долі лівої легені. Які з наведених змін є підставою для проведення інтенсивної терапії?

@Діурез < 20 мл/хв

АТ > 90/60 мм. рт.ст.

ЧД < 30 за хв.

ЧП<100 уд./хв.

Температура тіла до 40?

#

66.

Хворого K., 45 р., який лікувався у неврологічному відділенні, на 5-й день перебування у стаціонарі почали турбувати пітливість, трясовиця, підвищення температури тіла до 400С; з’явилась інспіраторна задишка, кашель. Об-но: ЧД – 28 за 1хв; ЧСС – 104 за 1хв., АТ 110/70 мм. рт. ст.; при перкусії над легенями укорочення перкуторного тону нижче кута лопатки праворуч, тут же ділянка різко ослабленого везикулярного дихання; крепітація. Який діагноз є найбільш імовірним в даному випадку?

@Нозокоміальна пневмонія

Позагоспітальна пневмонія

Аспіраційна пневмонія

Абсцес легені

Пневмонія на фоні імунодефіциту

#

68.

Жінка 48 років скаржиться на біль у суглобах та м’язах, головний біль, швидку втомлюваність, пітливість, сердцебиття, підвищення температури. Об’єктивно: дисфагія, висип червоного кольору навколо очей, на скулах та над міжфаланговими суглобами, набряк верхніх повік, тахікардія, симетричний артрит суглобів кистей, ознака Готрона, атрофія на пучках пальців, телеангіектазії. Виявлені антитіла до антигенів Pm–1, jo–1 (гістидил–т РНК–синтетази), рибонуклеопротеїду, РНК– полімерази I та фібриліну, підвищення ШОЕ та С–реактивний білок. Яке захворювання зумовлює таку картину?

@ Дерматоміозит.

Міастенія.

Ревматоїдний артрит.

Системний червоний вівчак.

Системна склеродермія.

#

69.

Жінка 42 років скаржиться на біль у суглобах, слабкість у м’язах, втрату апетиту, швидку втомлюваність та субфебрильну температуру. Об’єктивно: п’ятнисто–папульозний висип на обличчі, шиї та руках, мармуровий малюнок шкіри, симетричний артрит колінних суглобів, атрофія на пучках пальців, ендокардит Лібмана–Сакса. Виявлені антитіла до антигенів Ro/SS–A, La/SS–B, Sm, нативної ДНК, рибонуклеопротеїду, гістонів Н1, Н2В, фосфоліпідів, анемію, тромбоцитопенію, під-вищення ШОЕ, протеїнурію. Яке захворювання зумовлює таку картину?

@ Системний червоний вівчак.

Синдром Рейно.

Міастенія.

Ревматоїдний артрит.

Системна склеродермія.

#

70.

Чоловік 40 років скаржиться на ниючий біль у м’язах спини, поперековій ділянці та ногах, плечових та кульшових суглобах, погіршення зору, прискорене сердцебиття. Об’єктивно: явища увеїту та розвитку катаракти, аритмія та подовження інтервалу PQ на ЕКГ. Рентгенографічно–поодинокі синдесмофіти між тілами хребців та розмитість контурів крижово–здухвинних суглобів. Виявлені також антитіла до антигенів HLA–B27, помірна анемія, ШОЕ 18 мм/год. Яке захворювання зумовлює таку картину?

@ Анкілозуючий спонділіт.

Синдром Рейтера.

Ревматоїдний артрит.

Системний червоний вівчак.

Міастенія.

#

71.

Жінка 36 років скаржиться на біль у суглобах та м’язах, втрату апетиту, закрепи, швидку втомлюваність та субфебрильну температуру. Об’єктивно: дисфагія, симетричний артрит та потовщення шкіри на кистях та стопах, атрофія на пучках пальців, синдром Рейно, телеангіектазії. Виявлені антитіла до антигенів Pm–1, Scl–70 (ДНК–топоізомерази I), jo–1 (гістидил–т РНК–синтетази), рибонуклеопротеїду, РНК– полімерази I та фібриліну. Яке захворювання зумовлює таку картину?

@Системна склеродермія.

Системний червоний вівчак.

Ревматоїдний артрит.

Дерматоміозит.

Міастенія.

#

72.

Хворий Т., 33 років, госпіталізований зі скаргами на головний біль, набряки обличчя та ніг, задуху при фізичному навантаженні, поганий апетит, загальну слабкість, які з’явилися місяць тому після проведеної тонзилектомії. Об’єктивно: шкіра бліда, обличчя пастозне, помірні набряки стоп. Пульс 86 за хв., ритмічний. АТ -160/100 мм.рт.ст. Кров: Ер. – 3,9х1012/л, Нb – 70 г/л, Л – 8,0х109/л, ШОЕ 35 мм/год. Сеча: (-1010-1017, білок – 4,2\%, Л – 9-14 в п/з, Ер. змінені – 8-15 в п/з, циліндри гіалінові – 2-4 в п/з. Ваш діагноз?

@Гострий гломерулонефрит

Хронічний гломерулонефрит

Хронічний пієлонефрит

Гострий пієлонефрит

Злоякісне новоутворення нирки

#

73.

Хвора Л., 30 років, госпіталізована у нефрологічне відділення зі скаргами на виражений різкий біль у поперековій ділянці, підвищення температури тіла до 390С, лихоманку та профузну пітливість, які з’явилися 4 дні тому після видалення стоматологом каріозного зуба. Об’єктивно: шкіра бліда, волога. Пульс - 106 за хв., ритмічний. АТ 120/80 мм.рт.ст. Живіт мякий, болючий у у правому і лівому підребер’ях, с-м Пастернацького позитивний з обох сторін. Кров: Ер. – 2,3х1012/л, Нb – 110 г/л, Л – 12,0х109/л, ШОЕ 25 мм/год. Сеча: (-1017, білок – 0,036\%, Л – 250-300 в п/з, Ер. змінені – 8-12 в п/з, слиз, бактерії. Найбільш ймовірний діагноз?

@Гострий двобічний пієлонефрит

Хронічний двобічний пієлонефрит

Хронічний глоерулонефрит

Гострий гломерулонефрит

Злоякісне новоутворення нирки

#

74.

Хвора Р., 21 років, звернулася до лікаря зі скаргами на серцебиття, задуху, слабкість, болі в колінних суглобах, які з’явилися 2 тижні тому після перенесеної простуди. В анамнезі часті ангіни. Об’єктивно: розширення меж серця вліво та вниз. Аускультативно: ослаблення І тону і систолічний шум над верхівкою, який проводиться в аксилярну ділянку, поодинокі екстрасистоли. Пульс 84 за хв., аритмічний. АТ 110/70 мм.рт.ст. Кров: Ер. – 3,9х1012/л, Нb – 120 г/л, Л – 9,0х109/л, ШОЕ 21 мм/год.. СРБ – 36 мг/дл, АСЛ-О – 1250 од, сіркомукоїд – 440 од, сіаловий тест – 540 од. Найбільш ймовірний діагноз?

@Гостра ревматична лихоманка

Інфекційний ендокардит

Системний червоний вовчак

Інфекційний міокардит

Вторинна міокардіопатія

#

76.

Пацієнт, 32 років, поступив в лікарню через 3 години після рівномірного ураження іонізуючим випромінюванням від закритого джерела цезію-137 на протязі 10 хвилин. Скарги на загальну слабкість, нудоту, трикратну блювоту, яка виникла через 1,5 години після опромінення, головний біль, запаморочення. Об-но: невелика гіперемія склер. Ps 82 за хв. АТ-110/70 мм рт.ст. При об'єктивному обстеженні внутрішніх органів патологічних змін не виявлено. Ан. крові на кінець II доби перебування в стаціонарі: ер-4х1012/л, Hb-135г/л, тр-230х109/л, лей-10х109/л, е-2\%, п-5\%, с-80\%, л-7\%, м-6\%, ШЗЕ-15 мм/год. Амілаза крові-200мг/мл/год. Яку групу препаратів доцільно призначити потерпілому в період первинної реакції?

@Протиблювотні засоби

Препарати йоду

Антидоти-комплексони

Антибіотики

Антикоагулянти

#

77.

Потерпіла, 53 років, зазнала дії рівномірного зовнішнього гамма-опромінення та інкорпорації йоду-131. Первинна реакція: нудота, багаторазова блювота - через 30 хв., дворазовий пронос на кінець другої доби. З четвертої доби загальний стан тимчасово покращився. Агранулоцитоз в периферичній крові розвинувся на 10 добу. З 11 доби відмічається тромбоцитопенія (10-20х109/л), фебрильна температура тіла. З 15 доби - герпес навколо губ та носа, некротична ангіна. Ваш діагноз?

@ ГПХ, кістково-мозкова форма, ІV ст.

ГПХ, кістково-мозкова форма, ІІІ ст.

ГПХ, кістково-мозкова форма, ІІ ст.

ГПХ, кістково-мозкова форма, І ст.

ГПХ, кишкова форма

#

78.

Потерпілий, 42 років, зазнал дії рівномірного зовнішнього гамма-опромінення та інкорпорації йоду-131. Первинна реакція: нудота, багаторазова блювота - через 30 хв. дворазовий пронос на кінець другої доби. З четвертої доби загальний стан тимчасово покращився. Агранулоцитоз в периферичній крові розвинувся на 10 добу. З 11 доби відмічається тромбоцитопенія (10-20х109/л). Яка патогенетична (замісна) терапія є показаною в період розпалу ГПХ?

@Переливання тромбоцітарної маси

Переливання лейкоцітарної маси

Переливання цельної крові

Трансплантація HLA-ідентичного кісткового мозоку

Трансплантація гаплоідентичного кісткового мозоку

#

79.

На установці по стерілізації матеріалів (радіоактивне закрите джерело кобальта-60) внаслідок грубого порушення правил експлуатації відбулось зовнішне гостре іонизуюче опромінення двох операторів. Потерпілі доставлені в стаціонар через 3 години після аварії. Які потрібні першочергові заходи медичного персоналу стаціонару?

@Симптоматична терапія, дослідження кісткового мозоку

Йодна профілактика

Антидотна терапія

Дезактивація

Гемотрансфузія

#

80.

Хворий, 42 років, був доставлений у лікарню через годину після загального зовнішнього опромінення дозою 38 сГр. При обстеженні потерпілого в лікарні на протязі 8 діб в стані потерпілого не знайдено ніяких суттєвих відхилень від норми. Чи можна очікувати ознаки радіаційного гострого ураження у майбутньому?

@Ні

Так, протягом 1 тижня

Так, протягом 1 місяця

Так, протягом півроку

Так, протягом 1 року

#

81.

Чоловік 69 р. скаржиться на втрату апетиту, відчуття важкості і розпирання в епігастральній ділянці після прийому їжі, відрижку повітрям, їжею з затхлим запахом, нудоту. При дослідженні шлункової секреції виявлено ахілію. При проведенні ЕФГДС слизова шлунка витончена, під нею чітко вирізняється судинна сітка. Який найбільш ймовірний діагноз?

@Атрофічний гастрит

Рак шлунка

Ригідний гастрит

Хронічний коліт

Невиразкова диспепсія

#

82.

У хворого 18 р. скарги на переймоподібний біль в животі, часті рідкі випорожнення з домішками слизу та свіжої крові. Хворіє 2 роки. Схуд на 12 кг. Об-но: Ps-92/хв, АТ-100/70мм рт ст, Т-37,40С. Живіт м'який, болючий по ходу товстого кишечника. Сигмовидна кишка спазмована. В крові: ер.-3,2х1012/л, Нв-92 г/л, лейк.-10,6х109/л, ШОЕ-32 мм/год. Іригоскопія – товста кишка звужена, гаустри відсутні, контури нечіткі, симптом "водопровідної труби". Який найбільш ймовірний діагноз?

@Неспецифічний виразковий коліт

Хронічний ентероколіт

Туберкульоз кишечника

Амебна дизентерія

Хвороба Крона

#

84.

Хвора 35 р. скаржиться на задишку, відчуття стискання в правій половині грудної клітки, кашель з виділенням невеликої кількості слизово-гнійного харкотиння. Хворіє тиждень. Скарги пов’язує з переохолодженням. Об-но: Т-38,70С, легкий акроціаноз губ, Рs-90/хв., АТ-140/85 мм рт. ст. Права половина грудної клітки відстає в акті дихання. Перкуторно: справа нижче кута лопатки тупість з межею до верху, дихання не вислуховується. Який найбільш вірогідний діагноз?

@Ексудативний плеврит

Абсцес легені

Ателектаз легені

Негоспітальна пневмонія

Госпітальна пневмонія

#

86.

Хворого 40 років турбує періодичний біль в епігастральній ділянці, який з'являється через 1,5 години після прийому їжі та вночі. Об-но: ЧСС - 70/хв, АТ - 125/75 мм рт.ст., болючість у епігастральній ділянці. ЕФГДС – виразка дванадцятипалої кишки до 0,6 см у діаметрі. Тест на Н. Pylori – позитивний. Який з наведених протисекреторних засобів буде мати перевагу при виборі адекватного лікування даного хворого?

@Омепразол

Фамотидин

Пірензепін

Атропін

Маалокс

#

87.

Хвора, 47 років, вагою 100 кг, звернулась зі скаргами на ниючий біль в колінних та кульшових суглобах, який виникає під час рухів і в стані спокою, підсилюється під вечір та при фізичному навантаженні. Об-но: колінні суглоби деформовані, при пальпації - біль по внутрішній поверхні в місці проекції суглобової щілини, рухи супроводжуються хрускотом. Протягом 16 років хворіє на виразкову хворобу ДПК Який засіб симптоматичної терапії є найбільш доцільним у даній ситуації?

@Целекоксиб

Ібупрофен

Піроксикам

Диклофенак натрію

Індометацин

#

88.

У чоловіка 36 років який, хворіє на бронхіальну астму важкого персистуючого перебігу протягом 16 років та регулярно вживає сальбутамол при приступах, формотерол 2 рази/доба, бекотид по 400 мкг 2 рази/доба, теотард 1 раз/доба, виникла важка ядуха. Об-но: ціаноз, ЧСС=95/хв., ЧД=28/хв. Сухі свистячі хрипи чути на відстані, аускультація - “німа” легеня. Який вид глюкокортикоїдної терапії є найбільш показаним у даній ситуації?

@Інтенсивна короткочасна

Пульс-терапія

Альтернуюча терапія

Інтермітуюча терапія

Інгаляційна терапія

#

У чоловіка 36 років який, хворіє на бронхіальну астму важкого персистуючого перебігу протягом 16 років та регулярно вживає сальбутамол при приступах, формотерол 2 рази/доба, бекотид по 400 мкг 2 рази/доба, теотард 1 раз/доба, виникла важка ядуха. Об-но: ціаноз, ЧСС=95/хв., ЧД=28/хв. Сухі свистячі хрипи чути на відстані, аускультація - “німа” легеня. Стан було куповано в/в введенням гідрокортизону та еуфіліну. Яка подальша тактика лікування хворого надалі є найбільш доцільною?

@Збільшити дозу беклометазону

Приймати сальбутамол регулярно

Перейти на таблетований гідрокортизон

Курсове в/в введення еуфіліну

Збільшити кратність прийому формоторелу

#

92.

Хвора 57 р., скаржиться на: оперізуючий біль у верхній половині живота, вип”ячування в ділянці лівого підребер’я, нудоту, здуття. Об-но: блідість шкіри, болючість живота у лівому підребер’ї. Діастаза сечі 128од. УЗД–гіпоехогенне округле утворення в ділянці головки підшлункової залози (d=2,1см). Найбільш ймовірний діагноз?

@Киста підшлункової залози

Пухлина підшлункової залози

Лімфосаркома позаочеревинних лімфовузлів

Дивертикул дванадцятипалої кишки

Псевдотуморозний панкреатит

#

 

93.

Хворий 48 р., скаржиться на: загрудинний біль після їди у лежачому положенні, печію, блювання без полегшення. Об-но: блідість шкіри, схуднення, болючість живота у епігастрії. Нв-94 г/л, e-9,0 мкмоль/л. Езофагоманометрія: сегментарний езофагоспазм, гастроезофагеальний рефлюкс, рH-метрія шлунка-1,0. Найбільш ймовірний діагноз?

@Пептична виразка стравоходу

Первинно-виразковий рак стравоходу

Туберкульоз стравоходу

Дивертикул стравоходу

Кила стравоходного отвору діафрагми

#

94.

Хвора 45 р., скаржиться на: гострий біль у правому підребер’ї, блювання без полегшення, лихоманку. Об-но: виражена іктеричність шкіри, склер. Печінка +3см, жовчний міхур не пальпується. Лейкоц.-12х109г/л, ШЗЕ- 32мм/год, білірубін - 218 мкмоль/л. УЗД-ехопозитивне утворення загальної жовчної протоки, d=6мм. Ваш діагноз?

@Обтураційна жовтяниця

Пухлина жовчної протоки

Аскаридоз

Рак головки підшлункової залози

Холангіома

#

96.

Хворий С., 68 р, скарги на задишку при фізичному навантаженні, кашель з виділенням слизового харкотиння. Страждає на хронічний бронхіт. Об-но: участь допоміжної мускулатури в диханні, набухання шийних вен на вдиху, коробчастий перкуторний тон над легенями, дихання везикулярне, послаблене. Rо ОГК – сплощення діафрагми, збіднення легеневого малюнка. Який діагноз є найбільш ймовірним?

@Емфізема легень

Фіброзуючий альвеоліт

Бронхолітіаз

Двобічний пневмоторакс

Пневмосклероз

#

97.

Хвора 43 років скаржиться на серцебиття, що з’явилось раптово після фізичного навантаження, задишку та тупий біль в ділянці серця. Впродовж 12 років знаходиться на диспансерному обліку з приводу ревматизму та мітрального стенозу без істотних порушень кровообігу. Об’єктивно: блідість шкірних покривів, ЧСС 140/хв, PS – 100/хв., АТ 130/85 мм рт.ст., ЕКГ: замість з.Р хвилі, інтервал R-R неоднаковий. Яке порушення ритму є найбльш імовірним?

@Фібриляція передсердь.

Дихальна аритмія.

Тріпотіння передсердь.

Надшлуночкова пароксизмальна тахікардія.

Шлуночкові пароксизмальна тахікардія.

#

98.

У пульмонологічне відділення госпіталізовано хворого 68 р. з діагнозом позагоспітальної пневмонії нижньої долі лівої легені ІІІ групи. В анамнезі –

тривале зловживання алкоголем. З приводу хронічного активного гепатиту впродовж 4-х місяців отримував преднізолон. Який з етіологічних чинників став найбільш ймовірною причиною виникнення пневмонії у хворого?

@Streptococus pneumonie

Mycoplasma pneumonie

Clamydophyla pneumonie

Staphylococus aureus

#

100.

Хворий Д. 68 р., пенсіонер скаржиться на кашель з виділенням гнійного харкотиння, слабкість, напади ядухи, задишку при ходьбі, періодичне підвищення температури до 37,6-37,40С. Хворіє 20 р., впродовж останніх 5-ти років щоденно зранку виділяє харкотиння, в період загострення – до 100 мл. Об-но: ЧД 22 за 1, перкуторно в легенях коробковий звук, аускультативно дихання жорстке, поодинокі сухі свистячі хрипи на видоху. В міжлопатковій ділянці та нижніх відділах легень – вологі мілко- та крупнопухирчасті хрипи. Який діагноз є найбільш ймовірним у даного хворого?

@Бронхоектатична хвороба

Пневмонія

Сухий плеврит

Туберкульоз

Саркоїдоз

#

101.

Хворий І. 48 р. Поступив в клініку зі скаргами на виражену задишку в спокої та не значному розширенні рухового режиму, кашель. Хворіє близько 5-ти років, багато палить. Об-но: стан середньої важкості, ЧД 30 за 1, позитивний венний пульс. В легенях - розсіяні сухі хрипи з обох сторін, жорстке дихання з подовженим видихом, ЧСС 100 за 1, тони серця приглушені, акцент ІІ т. над легеневою артерією. Печінка + 4 см. Які зміни на ЕКГ будуть характерні для даної патології?

@Конусоподібний Р в ІІ, ІІІ аVL

Сплощений та двохфазний зубець Р в І аVL

Високий R в 111, avl

Високий R в І, аVL

Високий зубець Т в V1, V2, V3

#

102.

Хворий В 43 р. впродовж 15 років працює на виробництві керамічних виробів, скаржиться на задишку при фізичному навантаженні, сухий кашель, біль в грудній клітці невизначеного характеру. При проведенні спірографії виявлено порушення ФЗД за рестриктивним типом. Ro-графія легень: деформація легеневого малюнку, симптом ”сніжної бурі”. Внаслідок дії якого пилу розвивається це захворювання?

@Діоксид кремнію

Вуглець

Асбест

Берилій

Залізо

#

103.

Хворий С. 50 р. впродовж 15 років страждає хронічним обструктивним бронхітом. Палить впродовж 30 років. При спірографічному дослідженні встановлено: ЖЕЛ < 40\% від належної, ОФВ1 < 40\%, індекс Тифно < 40\%, МВЛ < 30\%. Яка ступінь вентиляційних порушень має місце у хворого?

@1V

#

104.

Хворий Д., 63 роки, госпіталізований у відділення інтенсивної терапії зі стискаючим, пекучим болем за грудиною, що тривав більше 40 хв. У хворого спостерігається блідість шкірних покривів, різка загальна слабкість, задишка. ЧСС – 92 уд/хв, АТ – 140/80 мм рт.ст. За даними ЕКГ наявність комплексу QS у відведеннях I, avL, V1-V4. Який діагноз у хворого?

@Трансмуральний інфаркт міокарда передньо-септальної ділянки та верхівки серця

Великовогнищевий інфаркт міокарда передньо-септальної ділянки та верхівки серця

Великовогнищевий інфаркт міокарда задньо-бічної ділянки та верхівки серця

Дрібновогнищевий інфаркт міокарда задньо-бічної ділянки та верхівки серця

#

105.

2. Хвора С., 62 років, хворіє впродовж 5 років на стабільну стенокардію напруження ІІІ ф.кл. Скаржиться на стискаючий біль за грудиною, що іррадіює в ліву руку та лопатку, за останні 2 доби збільшилась частота і тривалість ангінозних нападів, зросла потреба у прийомі нітропрепаратів, без чіткого зв’язку з навантаженням. ЕКГ зміни: депресія сегменту ST до 0,5 мм у відведеннях V4-V6. Який попередній діагноз:

@Нестабільна стенокардія, прогресуюча.

Нестабільна стенокардія, вперше виникла.

Стабільна стенокардія напруження ІV ф.кл.

Стабільна стенокардія напруження ІІІ ф.кл.

Гострий інфаркт міокарду.

#

106.

Хворий П., 52 років, останні 3 місяці скаржиться на стискаючий біль за грудиною, що іррадіює в ліву руку та лопатку та виникає під час фізичного навантаження (хода до 350-500м), зменшується в спокої, медикаменти не застосовував. ЕКГ: на якій патологічних змін не виявлено. Який метод діагностики слід використати в першу чергу:

@Велоергометрія

Моніторинг ЕКГ

Коронароангіографія

УЗД серця

Коронарографія

#

107.

Хворого Л., 47 р. почав турбувати стискаючий біль за грудиною, що виникає під час ходи до 700-800 м. Вказує на артеріальну гіпертензію впродовж останніх 7 років. Об-но: Ps 74 уд. в хв. АТ - 120/80. При проведенні ВЕМ на навантаженні 75 Вт зареєстровано косонисхідну депресію сегмента S-T на 2 мм нижче ізолінії у V4-V6. Який діагноз попередній діагноз:

@Стенокардія напруги, ІІ функціональний клас.

Стенокардія напруги, ІV функціональний клас.

Стенокардія напруги, ІV функціональний клас.

Вегето-судинна дистонія по гіпертонічному типу.

Алкогольна міокардіодистрофія.

#

109.

Пацієнт 12 р., хворіє з раннього дитинства. При обстеженні: Нв-110г/л, ер.-3,9х1012/л, к.п.-0,8, лейк.-6,0х109/л; ШЗЕ 30мм/год. Коагулограма: протромбіновий індекс 95\%, ретракція кровяного згортка 50\%, час згортання крові – через 40 хв не відбулось, тривалість кровотечі – 3 хв. Які механізми лежать в основі патогенезу даного захворювання?

@Недостатність в крові антигемофільного глобуліну А

Дефіцит вітаміну В12

Наявність специфічних антитіл до ендотеліальних стінок судин

Гіперплазія клітинних елементів кісткового мозку

Екзогенний дефіцит заліза

#

110.

Хворий 10 р, важкий стан. 4 дні тому захворів на ангіну, педіатр призначив аспірин, бісептол. Скарги на блювання, задишку, головний біль, слабкість, жовтушність шкіри, потемніння сечі. В легенях дихання везикулярне, тахіпное. Селезінка +3 см. Кров: Нв -72г/л, ер.-2,5х1012/л, к.п.-0,8, л.-14,2 х109/л; ШЗЕ 38мм/год, ретикул.- 20\%, еритробл.-1\%. В сечі - уробілінурія. Найбільш ймовірний діагноз?

@Спадкова гемолітична анемія

В12-дефіцитна анемія

Залізодефіцитна анемія

Сидероахрестична анемія

Гіпопластична анемія

#

112.

Хвора 42 років, скаржиться на інтенсивний головний біль, спрагу, часте сечовипускання, напади різкої слабкості та болю у м’язах обох ніг. Об-но: АТ 200/120 мм рт.ст., розширення меж серця, глухість тонів серця. Калій сироватки крові – 2,9 ммоль/л. Який засіб буде найбільш ефективним для контролю АТ?

@Верошпірон

Пропранолол

Адельфан

Ніфедипін

Доксазозин

#

121.

Хвора М., 27 років, скаржиться на періодичні болі за грудиною, серцебиття, відчуття нестачі повітря, головокружіння. Об-но: пульс 110 уд/хв, АТ 100/70 мм рт.ст. Лаб-но: без особливостей. Рівень Т3, Т4 в межах норми. ЕКГ дані: зглаженість зубця T (V2-4). ВЕМ-проба негативна, реакція серцево-судинної системи по дистонічному типу. Який діагноз у даної хворої?

@Нейроциркуляторна дистонія

Стабільна стенокардія напруги

Нестабільна стенокардія

Міокардит

Тіреотоксикоз

#

122.

Хвора С. 34р., скаржиться на ниючі болі в серці після хвилювання, які не знімаються нітрогліцерином. Об-но: Пульс 100 за хв., АТ 120/80 мм рт ст. Лаб-но: без особливостей. ЕКГ: косовисхідна депресія ST (- 1 мм) тривалістю < 0,08с після т. j V2-4. Який діагноз найбільш ймовірний у даної хворої?

@Нейроциркуляторна дистонія

Стенокардія напруги

Нестабільна стенокардія

Міокардит

Спонтанна стенокардія

#

124.

Хворий М. скаржиться на давлячий біль за грудиною, задуху, перебої в роботі серця. Об‘єктивно: систолічний шум на верхівці. На ЕКГ: Від’ємний Т у V2-6. Гіпертрофія лівого шлуночка. Шлуночкова екстрасистолія. Дані ЕхоКГ: ТМШП 16мм, ФВ 80\%. Який з перерахованих діагнозів найбільш ймовірний?

@ГКМП

Нестабільна стенокардія

Д/в інфаркт міокарда

ДКМП

Міокардит

#

127.

40-річний зварник, що використовує у роботі марганцеві електроди (стаж роботи 18 років), скаржиться на розлади письма, поганий на-стрій, байдужість, розлади ходи, зміну мови, тремор рук. Об’єк-тивно: гіпомімія; підвищення тонусу м’язів за пластичним типом; тиха, монотонна мова; тремор язика, пальців рук, що нагадує раху-нок монет; ретропульсія. Який синдром виник у хворого внаслідок

марганцевої інтоксикації?

@Паркінсонізму

Менінгізму

Гіпоталамічний

Поліневритичний

Вестибулярний

#

128.

67-річний фермер при роботі з тіофосом відчув нудоту, головний біль, запаморочення, підвищення слиновиділення. Об’єктивно: міоз, дизартрія, посмикування м’язів. Якою дією тіофосу обумовлені вказані розлади?

@Інгібіторний вплив на холінестеразу

Активуючий вплив на холінестеразу

Інгібіторний вплив на фосфодіестеразу

Активуючий вплив на фосфодіестеразу

Інгібіторний вплив на глутатіон-пероксидазу

#

129.

У 32-річної хворої через декілька годин після видалення прищи-топодібних залоз виник приступ, який супроводжувався судомами, ларингоспазмом, судомами дихальної мускулатури. Яку першу ме-дикаментозну допомогу необхідно надати хворій?

@Кальцію хлорид в/в 10\%, 5-10 мл

Прозерин в/в 0,05\%, 0,5-1 мл

Атропіна сульфат в/в 0,1\%, 0,5-1 мл

Калію хлорид всередину 10\%, по 1 ст ложці

Дібазол в/м 0,5\%, 2 мл

 

#

130.

Хвора В., 66 років, поступила у кардіореанімаційне відділення зі скаргами на стискаючий, колючий біль за грудиною, що триває біля 1 години. У неї спостерігається блідість шкірних покривів, різка загальна слабкість, задишка. ЧСС – 100 уд/хв, АТ – 150/85 мм рт.ст. За даними ЕКГ наявність комплексу QS у відведеннях ІI, ІІІ, аv, реципрокні зміни у V3-V5. Який діагноз у хворого?

@Трансмуральний інфаркт міокарда задньо-діафрагмальної ділянки серця

Великовогнищевий інфаркт міокарда задньо-діафрагмальної ділянки серця

Дрібно вогнищевий інфаркт міокарда задньодіафрагмальної ділянки серця

Великовогнищевий інфаркт міокарда передньо-септальної ділянки та верхівки серця

Дрібновогнищевий інфаркт міокарда передньо-септальної ділянки та верхівки серця

#

131.

Хвора Р., 65 років, хворіє 3 роки на стабільну стенокардію напруження ІІ ф.кл. Скаржиться на стискаючий біль за грудиною, що іррадіює в ліву руку та лопатку, за останні 4 доби збільшилась частота і тривалість ангінозних нападів, зросла кількість прийому нітрогліцерину до 6 таблеток. ЕКГ зміни: депресія сегменту ST до 1 мм у відведеннях V5-V6. Який попередній діагноз:

@Нестабільна стенокардія, прогресуюча

Нестабільна стенокардія, вперше виникла.

Стабільна стенокардія напруження ІV ф.кл.

Стабільна стенокардія напруження ІІІ ф.кл.

Гострий інфаркт міокарду.

#


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 908 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.043 сек.)