АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЕТАЛОН ВІДПОВІДІ. 1. Медсестринський діагноз: Пекучий біль за грудиною, що виник на фоні атеросклерозу і підтверджується суб’єктивними і об’єктивними даними і додатковими

Прочитайте:
  1. Визначення латентного періоду відповіді на словесний подразник за асоціацією.
  2. Відповіді до ТЕСТІВ КІНЦЕВОГО РІВНЯ ЗНАНЬ
  3. Відповіді до ТЕСТІВ КІНЦЕВОГО РІВНЯ ЗНАНЬ
  4. Відповіді до тестових завдань
  5. ВІДПОВІДІ ДО ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬ
  6. ВІДПОВІДІ Й КОМЕНТАРІ
  7. Відповіді на завдання.
  8. ВІДПОВІДІ НА ЗАПИТАННЯ КОМП’ЮТЕРНОГО КОНТРОЛЮ ЗНАНЬ
  9. Відповіді на підсумковий тест
  10. Відповіді на ситуаційні задачі

1. Медсестринський діагноз: Пекучий біль за грудиною, що виник на фоні атеросклерозу і підтверджується суб’єктивними і об’єктивними даними і додатковими методами обстеження.

2. Мета медсестринських втручань: Покращити стан.

3. План медсестринських втручань:

Провести бесіду, заспокоїти, пояснити, що біль виникає у зв’язку із атеросклерозом, тому треба вживати медикаментозні препарати призначені лікарем, дотримуватися дієти (обмежити жири тваринного походження, вживати овочі, фрукти); режиму рухової активності, вести здоровий спосіб життя.

 

 

 

КАРТКА № 21

1. Специфічна та неспецифічна профілактика туберкульозу. Наказ № 175 від 29.03.2006 р. МОЗ України з боротьби та запобігання туберкульозу.

2. Задача. Хворий М., 67 років, скаржиться сімейній медичній сестрі на сильний біль в литкових м’язах, який посилюється при ходьбі, судоми м’язів гомілок, похолодання кінцівок; біль в серці, зниження працездатності, пам’яті.

Із анамнезу: хворіє гіпертонічною хворобою 5 років.

Об’єктивно: пацієнт підвищеного харчування, шкіра блідо-рожева, на нижніх кінцівках шкіра багряно-синюшна, суха, лупиться. ЧДР – 20/хв., Р – 80 уд./хв., задовільного наповнення, ритмічний.

АТ – 160/90 мм.рт.ст. Тони серця приглушені, акцент ІІ тону над аортою.

1) Поставте медсестринський діагноз.

2) Мета медсестринських втручань.

3) План медсестринських втручань.

 

Соціальна профілактика:


-оздоровлення умов навколишнього середовища, покращення умов життя населення, його здоров’я, проведення заходів по боротьбі з алкоголізмом, наркоманією, тютюнопалінням та ін.

Санітарна профілактика:


- передбачає заходи з попередження інфікування мікобактеріями туберкульозу здорових людей і налагодження безпечного контакту з хворим туберкульозом в активній формі (особливо з бактеріовиділювачем).

Специфічна профілактика:


- це вакцинація і ревакцинація вакциною БЦЖ. У вакцинованих при народженні дітей імунітет зберігається протягом 5-7 років.

Хіміопрофілактика:


- це застосування протитуберкульозних препаратів з метою попередження туберкульозу в осіб, які мають великий ризик захворювання на нього.
Серед осіб, яким проводилася хіміопрофілактика, число захворювань в 5 - 7 разів менше у порівнянні з людьми, яким вона не проводилась.

Пам'ятайте!!!
Дотримання правил особистої гігієни та виконання
рекомендацій, вказаних у пам’ятці, вбереже Вас від
захворювання на туберкульоз

 

КАРТКА № 22

1. Артеріальні гіпертензії. Етіологія. Медсестринськицй процес при гіпертонічні хворобі. Участь медичної сестри в діагностиці. Принципи лікування. Дієтотерапія.

 

2. Задача. Сімейна медична сестра здійснила патронаж хворого М., 58 років, який знаходиться на «Д» обліку з приводу ІХС. Хворий скаржиться на стискуючий біль за грудиною, іррадіюючий в ліву руку і міжлопатковий простір, який з’явився після фізичного навантаження (працював на ділянці).

Об’єктивно: стан задовільний. Шкіра блідо-рожева, ЧДР – 20/хв., Р – 78уд./хв., задовільного наповнення і напруження,

АТ – 130/80 мм.рт.ст.

 

1) Визначте медсестринський діагноз.

2) Визначте мету сестринських втручань.

3) Складіть план сестринських втручань.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 562 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)