АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Нарушения пищеварения.

Прочитайте:
  1. I. Нарушения мозгового кровообращения
  2. II. Нарушения водно-электролитного обмена
  3. II. Нарушения проводимости
  4. II.Качественные нарушения -искажение и извращение формирования суждений и умозаключений.
  5. IV. Нарушения в системе крови.
  6. L. Участие желчи в процессе пищеварения.
  7. VI. Тромбофилии, обусловленные нарушениями фибринолиза
  8. VIII. Нарушения липидного обмена
  9. Адаптация диагностических методик при изучении детей с нарушениями зрения
  10. АЛКОГОЛИЗМ, НАРКОЗАВИСИМОСТЬ, НАРУШЕНИЯ ЛИЧНОСТИ И СЕКСУАЛЬНЫЕ ДЕВИАЦИИ

Порушення, пов'язані з системою травлення (різного походження). Рекомендуються наступні точки: неприборкна блювота у вагітних, при терміні вагітності до 5 місяців: R21 (вище пупка на 6 ПО, кнаружи від серединної лінії на 0,5 ПО), VC12 (вище пупка на 4 ПО), E36 (розташовується на 3 ПО нижче за нижній край надколінника, у зовнішнього краю большеберцовой кістки), RP6 (вище центру медіальної кісточки на 3 ПО, по задньому краю большеберцовой кістки); після 5-ти місяців – MC5 (вище проксимальной лучезапястной складки на 3 ПО, по передній серединній лінії), MC7 (середина лучезапястной складки), P5 (зовнішній край сухожилля двоголового м'яза плеча в ліктьовій складці), V19 (на першій бічній лінії спини, на рівні між остистими відростками X і XI грудних хребців), V18 (на рівні між остистими відростками IX і X грудних хребців, по першій бічній лінії спини). При гострій діареї (різного походження) – GI4 (при зведених І і II пальцях кисті вища точка м'язового валу І-го міжп'ясткового проміжку), RP9 (знаходиться в западині нижче медіального мыщелка большеберцовой кістці по внутрішній лінії ноги), VC12 (вище пупка на 4 ПО), E25 (розташовується на рівні пупка, кнаружи на 2 ПО від передньої серединної лінії), RP6 (див. вище), VC9 (вище пупка на 1 ПО).

Аллергические состояния.

При алергічних реакціях використовують наступні БАТ: астматичний криз – E40 (вище центру латеральної кісточки на 8 ПО, між большеберцовой і малоберцовой кістками), V13 (на рівні між остистими відростками III і IV грудних хребців, по першій бічній лінії спини), V12 (на рівні між остистими відростками II і III грудних хребців, по першій бічній лінії спини), VC17 (на рівні 4-го межреберья по серединній лінії грудей), VC22 (яремна вирізка); набрякнув Квінке – V40 (середина підколінної ямки), V60 (середина відстані між ахілловим сухожиллям і латеральною кісточкою), V13 (див. вище), E13 (під ключицею по середній ключичній лінії), E15 (друге межреберье, по середній ключичній лінії).

Сосудистые нарушения. Шок. Коллапс. Обморок.

При станах, пов'язаних з порушенням кровообігу, рекомендують такі точки: прединсультное стан – GI11 (зовнішній край ліктьової складки), GI15 (між акромиальным відростком лопатки і великим горбом плечової кістки), E36 (розташовується на 3 ПО нижче за нижній край надколінника, у зовнішнього краю большеберцовой кістки), TR22 (в області скроні, вище підстави скуластого відростка скроневої кістки, назад від місця пульсації скроневої артерії), VB20 (під потиличною кісткою вище за задню межу зростання волосся на 1 ПО, в ямці у зовнішнього краю трапецієвидного м'яза), VB39 (вище центру латеральної кісточки на 3 ПО), VG20 (по середній лінії голови на 5 ПО вище за передню межу зростання волосся); втрата свідомості при емоційних переживаннях – C5 (вище лучезапястной складки на 1 ПО, по передній внутрішній лінії), C7 (у ліктьового краю лучезапястной складки, по передній внутрішній лінії), E36 (див. вище), V15 (знаходиться на першій бічній лінії спини, що знаходиться на 1,5 ПО кнаружи від задньої серединної лінії, на рівні між остистими відростками V і VI грудних хребців), VG20 (див. вище), GI4 (при зведених І і II другому пальцях кисті вища точка м'язового валу І-го міжп'ясткового проміжку), F3 (позаду головок І і II п'ясткових кісток); колапс, шок – E14 (в першому межреберье по середній ключичній лінії), E37 (вниз від E36 на 3 ПО), V23 (є розташований на рівні проміжку між остистими відростками II і III поперекових хребців, на 1,5 ПО кнаружи від задньої серединної лінії), R1 (між передньою і середньою третинами відстані від підстави II пальця стопи до задньої сторони п'яти), VB39 (див. вище); непритомність – VG26 (знаходиться між верхньою і середньою третинами носогубной борозни), E36 (див. вище), RP4 (по внутрішньому краю стопи, в поглибленні І плюсневой кістки), C9 (зовнішній край підстави нігтя V пальця кисті), R7 (вище рівня центру медіальної кісточки на 2 ПО, по задньому краю большеберцовой м'яза), V15 (див. вище), V65 (по зовнішньому краю стопи, назад від головки п'ятою плюсневой кістки), VG20 (див. вище).

___________________________-

ПРАКТИКА

Основные теоретические вопросы классической и современной акупунктуры:


Дата добавления: 2015-11-26 | Просмотры: 347 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)