АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Способы надавливания на точки. Дозировка.

Прочитайте:
  1. II. Способы снижения титра и продукции ингибитора
  2. Актиномицеты. Особенности морфологии и ультраструктуры. Сходство с грибами и отличия от грибов. Способы микроскопического изучения.
  3. Альтернативные способы лечения аллергии
  4. Асептика, антисептика. Определение понятий. Способы проведения.
  5. В області провідної точки. Тепер права рука проводить обережно першу тракцію. За тракцією повинні
  6. В чем заключается акустическое загрязнение окружающей среды. Способы его снижения в бытовой и производственной средах.
  7. Вакцины и их виды, способы приготовления и применения. Токсины и анатоксины. Отечественные вакцинные препараты. Успехи и задачи здравоохранения в борьбе с инфекционными болезнями.
  8. Виды лихорадок, способы измерения температуры тела, уход за больными.
  9. Внеротовые способы блокады нижнего альвеолярного нерва.
  10. Возбудитель чумы, характеристика его свойств. Резервуары микроба в природе. Пути и способы заражения человека.

Технічні аспекти проведення прийомів точкового масажу.

Найбільш часта дія надається (див. мал. 1), як найсильнішим. (див. мал. 2 і 3) теж сильний, але він менш чутливий. Можливо, проводити дію одним пальцем, обтяженим іншим пальцем. Рекомендується розміщувати впливаючий палець щодо поверхні шкіри під кутом близько 60-90 градусів.

Натискання на БАТ може бути: слабим, середнім і сильним. З цих позицій сила натискання може коливатися від 1г до 20 кг., складаючи в середньому близько 1-6 кг. на БАТ. Найлегша дія – це погладжування або торкання БАТ. Сила його мінімальна – менше 1г. Сильний тиск дозволяє проникати через всі тканини до кісткової системи. Воно звичайно супроводиться болем. Середнє по силі натискання доходить до м'язів і сприймається у вигляді відчуттів розпирання, оніміння. Сильний і середній по силі тиск звичайно приводить до заспокійливого ефекту, до релаксації м'язів. При легкому натисканні дія виявляється в основному на шкіру і підшкірну клітковину. Легке натискання частіше розглядається як збудливий варіант масажу, що підвищує тонус м'язів.

Є певні свідчення і протипоказання до сильного натискання на БАТ. Сильне натискання потрібне деяким людям з дуже добре розвинутою мускулатурою, спортсменам, особам, звиклим до точкового масажу, з відмінною його переносимістю.

Більш сильну дію на БАТ здійснюють на деяких частинах тіла, наприклад на спині, підошвах. На животі і особі сильне натискання використовувати не рекомендується через ризик травматизации. Сильний тиск може з успіхом бути замінений легеням, але дія повинна бути більш тривалою.

Показана сильна дія на точки – у пристосованих осіб і на окремих частинах тіла.

Протипоказання – загроза травматизации належних органів і тканин.

Увага! Сильний тиск замінює більш легке, але менш тривала дія!

З силою дії зв'язано так зване правило «Поступовості дії на точку». Воно полягає в том, що силу дії на точку для правильної реакції тканин бажано поступово нарощувати, потім стабілізувати і зменшувати за принципом «дуги». Виняток з правила становлять певні методи тонізуючого масажу.

Правило поступової дії на точку:

Сила тиску наростає, стабілізується, убуває.

Доктор Р.М. Гах (1995), керівник Каліфорнійського інституту по акупрессуре, автор декількох книг, присвячених точковому масажу, пропонує натискувати на точку до тих пір, поки Ви не досягнете рівноваги між болем і здатністю її переносити. Звичайний такий стан досягається через 1-3 хвилини. Цього часу дії на точку дотримується більшість фахівців по акупрессуре. Так само більшість рефлексотерапевтов рахують що, не варто масажувати одну і ту ж точку більше 10 хвилин.

Як і при класичному масажі, перші масажні процедури дії повинні бути більш короткими (всього на масаж 5-7 хвилин), оскільки необхідно оцінити реакцію на дію. Поступово, через 2-3 тижні, тривалість точкового масажу можна збільшувати.

Застереження!

1. Не масажуйте одну і ту ж точку більше 10 хвилин!

2. Не працюйте з однією і тією ж областю тіла більше 15 хвилин!


Дата добавления: 2015-11-26 | Просмотры: 351 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)