АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ГЕМОРОЙ

Прочитайте:
  1. Протипоказання: запальні явища в прямій і товстій кишці; геморой, що кровоточить; випадання прямої кишки; кишкова кровотеча.
  2. Протипоказання: запальні явища в товстій кишці, геморой, що кровоточить; випадання прямої кишки; шлункові і кишкові кровотечі

 

Рис. Колоноскопія. Внутрішній геморой.

Геморой в дитячому віці зустрічається вкрай рідко, в основному у дітей 12-14 років. Виникненню геморою сприяють спазм і порушення відтоку крові з гемороїдальних вен при надмірно довгій і рухливій сигмовидній кишці, хворобі Гиршпрунга, звичному закрепі, портальній гіпертензії.

Клиника і діагностика. Захворювання характеризується неприємними суб'єктивними відчуттями, свербінням, болем в ділянці заднього проходу. При огляді видно вузли синього кольору, що виходять за межі сфінктера та просвічуються крізь слизову оболонку кишки, що спадаються після припинення натуження. Ректальне пальцьове дослідження, огляд за допомогою ректального дзеркала і ректороманоскопія дозволяють провести диференціальний діагноз між гемороєм, тріщиною заднього проходу і поліпом прямої кишки.

Лікування. Основне в лікуванні геморою у дітей є - усунення причин, що викликають порушення відтоку крові з гемороїдальних вен. Гемороїдальні вузли майже завжди повністю зникають при регулюванні випорожнень кишечника: послаблювальна дієта, соняшникова олія всередину, клізми, ретельний туалет промежини після дефекації, сидячі ванни (вода кімнатної температури). При болях застосовують свічки з анестезином, теплі сидячі ванни.

В тих окремих випадках, коли консервативне лікування безуспішне, вдаються до ін'єкцій склерозуючих речовин, обколювання вузлів або оперативного їх видалення.

 

ЗАГАЛЬНІ ПРИНЦИПИ ЛІКУВАННЯ КРОВОТЕЧ:

 

n Консервативні:

n -Транспортування хворих з при піднятим головним кінцем.

n В приймальному покої-ЗАК,ЗАС,гематокрит,тромбоцити.

n -у відділі –група крові та в\в ін фузія.

n -Орошення шлунка льодяною водою.

n -Ізотонічний розчин NaCl

n - Діцинон (етанзилат натрію) 12,5% \0,5-3,0 мл. кг\ваги.

n -Віт.С

n -CaCl2 10%-0,5 мл \на рік життя.

n - Кріоплазма -10 мл \кг.

n -фібриноген по 1г.

n -антигістамінні препарати(діазолін,тавегіл,перитол)

n -еритромаса та відмиті еритроцити.

n -Вікасол 1% -3 рази\добу\\ по 0,3-0,5 мл.

n -Y амінокапронова к-та 5% по 1 мл.\кг.

n -преднізолон або гідрокортизон.

n -антисекреторні засоби (Н2 блокатори)

n -Зонд Блекмора –для зупинки кровотеч з шлунка та стравоходу.

n При неефективності конс. лікування показана - операція.

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 388 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)