АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ДИНАМІЧНА КИШКОВА НЕПРОХІДНІСТЬ

Прочитайте:
  1. Динамічна реносцинтиграфія
  2. ЗЛУКОВА КИШКОВА НЕПРОХІДНІСТЬ
  3. Кишкова інфекція протейної етіології – протеоз
  4. Кишкова клебсієльозна інфекція – клебсієльоз
  5. Кишкова синьогнійна інфекція – піоціаноз
  6. Кишкова цитробактерна інфекція –цитробактер
  7. Протипоказання: запальні явища в прямій і товстій кишці; геморой, що кровоточить; випадання прямої кишки; кишкова кровотеча.
  8. ПСИХОДИНАМІЧНА ТЕОРІЯ: МЕТОДОЛОГІЯ ТА НАУКОВО-ПРАКТИЧНІ РЕЗУЛЬТАТИ
  9. Сідничо - прямокишкова ямка

Динамічна непрохідність у дітей може бути паралітичною і спастичною. Паралітична кишкова непрохідність найчастіше зустрічається в новонароджених і особливо в недоношених дітей.

Причини паралітичної кишкової непрохідності:

•Медикаменти, особливо наркотичні засоби

•Інфекція черевної порожнини

•Мезентеріальна ішемія

•Ускладнення абдомінальних оперативних втручань

•Захворювання нирок та органів грудної порожнини

•Метаболічні розлади (гіпокаліємія)

•Некротичний ентероколіт (у новонароджених)

Вона виникає на фоні пологової травми, функціональної незрілості травного тракту, пневмонії, сепсису ентероколіту. Парез кишківника з'являється при перитоніті, після операції на органах черевної порожнини і грудної клітки. Однією з причин паралітичної непрохідності є гіпокаліємія, яка виникає внаслідок втрати солей і рідини під час проносів, блювоти. Підтримується паралітична непрохідність недостатнім поступленням в організм калію під час інфузійної терапії. Клінічна картина паралітичної непрохідності характеризується багаторазовою блювотою з домішкою зелені, різким здуттям живота, явищами інтоксикації затримкою стільця і газів. Внаслідок високого стояння діафрагми порушується дихання, що може бути причиною гіпоксії і гіпостатичної пневмонії. Живі: при паралітичній непрохідності різко піддутий, при пальпації м'який. При перкусії виявляють високий тимпаніт, аускультативно перистальтичні шуми не вислуховуються. На оглядовій рентгенограмі- множинні чаші Клойбера Ширина горизонтальних рівнів однакова, тоді коли при механічній непрохідності найбільш розширені петлі кишки над перепоною.

Лікування паралітичної непрохідності полягає в інфузії гіпертонічнго розчину, розчину солей калію з розрахунку 0,01 г сухої речовини на кілограм маси тіла на добу. Обов'язковими є назогастральна декомпресія Доцільною є електростимуляція перистальтики, гіпербарична оксигенація Діти отримують прозерин, церукал, сифонні клізми. У тяжких випадках, паралітичної непрохідності можна рекомендувати декомпресію тонкої кишки шляхом накладання цекостоми. При лікуванні паралітичної непрохідності необхідним є лікування основного захворювання, яке стало причиною парезу

 

ІІ. КРОВОТЕЧІ ІЗ ШЛУНКОВО-КИШКОВОГО ТРАКТУ


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 456 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)