АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЗАВДАННЯ № 1.

Прочитайте:
  1. II. Завдання і функції спеціального будинку-інтернату
  2. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  3. Б. Тестові завдання
  4. Вирішіть тестове завдання.
  5. Відповіді на завдання.
  6. Глава 1. Предмет і завдання патологічної фізіології. Основні поняття загальної нозології. Вчення про хворобу
  7. До завдання № 2
  8. Еталони відповідей на завдання по темі
  9. Завдання
  10. Завдання 1

Засвойте пози для занять аутогенним тренуванням При першій-ліпшій можливості прагніть побути в позі 5-10 хвилин. Знаходячись в позі, постарайтеся максимально розслабитися. Якщо ви відчуваєте дискомфорт в якій-небудь частині тіла, постарайтеся виправити дефект пози. За відсутності часу приймайте позу хоча б на декілька секунд. Розслаблення в позах закінчуйте виходом. За 1—1, 5 години до сну спеціальну методику виходу не застосовуйте.

 

Далі відпрацьовується релаксація м’язів обличчя, так звана «МАСКА РЕЛАКСАЦІЇ»

«Маска релаксації» — вираз обличчя, при якому максимально розслаблені мімічні, жувальні м'язи і язик.

Кожний напружений м'яз здійснює стимулюючу дію на головний мозок, а це заважає виникненню аутогенного стану. Є групи м'язів — мімічні, жувальні, язика і кистей рук — які здійснюють більший вплив на стан мозку, ніж інші м'язи; тому їх розслабленню надається більше уваги.

М'язи кистей рук досить легко вдається розслабити, а для решти груп м'язів існують спеціальні вправи, оскільки в повсякденному житті ми не стикаємося з роботою над цими м'язами; крім того, правила пристойності не дозволяють тримати рот відкритим і розслабляти мімічні м'язи.

 

Психолог дає завдання клієнтам на закріплення навичок:


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 351 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)