АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Протипоказання і ускладнення.

Прочитайте:
  1. Протипоказання
  2. Протипоказання до вакцинації новонароджених
  3. Протипоказання до госпіталізації хворих у ВРІТ
  4. Протипоказання до тромболітичної терапії
  5. Протипоказання і потенційні небезпеки МРТ
  6. Протипоказання: запальні явища в прямій і товстій кишці; геморой, що кровоточить; випадання прямої кишки; кишкова кровотеча.
  7. Протипоказання: запальні явища в товстій кишці, геморой, що кровоточить; випадання прямої кишки; шлункові і кишкові кровотечі

1. Аутогенне тренування не має протипоказань, проте користуватися цією методикою для усунення болю слідує обережно, оскільки хворі, переставши відчувати біль, можуть недооцінювати важкість свого стану. Особливо це відноситься до хворих з важкими серцево-судинними захворюваннями.

2. Особам, що займаються аутогенним тренуванням, забороняється навіювати собі зупинку або різке уповільнення серцевої діяльності — це може привести до порушення серцевого ритму і нападу стенокардії.

3. Не рекомендується навіювати собі різке відчуття холоду або тепла в області лоба щоб уникнути вазомоторних розладів.

4. П'ята стандартна вправа (самонавіяння тепла в епігастральній ділянці) викликає посилення кровообігу в стінці шлунку, а також підвищення кислотності шлункового соку, тому її не слід застосовувати при гіперацидних гастритах, виразках і пухлинах шлунку, а також при портальній гіпертонії.

5. При вагітності протипоказано самонавіювання відчуття тепла в нижній частині живота.

6. Діти до 7 років звичайно не в змозі освоїти цю методику.

7. Аутогенне тренування протипоказане при гострих психотичних станах, а також при різкому зниженні інтелекту.

8. У хворих на істерію при проведенні сеансу тренування іноді можуть виникати ті або інші емоційні реакції (сльози на очах, стогони, ридання, експресивні рухи), показово що відображають пережиту психотравмуючу ситуацію. Їх не буває до тих пір, поки хворий тренується один, і звичайно виникають лише у присутності психотерапевта. Якої-небудь небезпеки для хворого вони не представляють і вживання особливих заходів не вимагають.

9. У людей, що легко навіюються, при невмілому проведенні сеансу колективного тренування, під впливом індукції можуть з'явитися скарги на відчуття важкості в руці або в ногах, які зберігаються після сеансу і заважають їм. Декілька авторитетно сказаних слів звичайно приводять до усунення цих відчуттів.

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 378 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)