АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЗАВДАННЯ № 5.

Прочитайте:
  1. II. Завдання і функції спеціального будинку-інтернату
  2. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  3. Б. Тестові завдання
  4. Вирішіть тестове завдання.
  5. Відповіді на завдання.
  6. Глава 1. Предмет і завдання патологічної фізіології. Основні поняття загальної нозології. Вчення про хворобу
  7. До завдання № 2
  8. Еталони відповідей на завдання по темі
  9. Завдання
  10. Завдання 1

Прийміть одну з поз для АТ, розслабтеся, пасивно зосередьтесь на спокої. Потім, продовжуючи відчувати спокій, пасивно зосередьтесь на реальній важкості правої (лівші — лівої) руки. Пасивно споглядайте спокій і важкість до тих пір, поки відчуття важкості не стане зникати і ви не станете відволікатися. Зробіть вихід (за винятком занять перед сном). У міру вашого розслаблення важкість відчуватиметься і в інших частинах тіла. Пасивно споглядайте її там, де вона є.

Під час освоєння цієї вправи не намагайтеся вольовим зусиллям поширювати відчуття важкості по якій-небудь схемі, посилювати його самонавіянням. Будь-яка внутрішня робота перешкоджатиме виникненню аутогенного стану.

Від заняття до заняття у міру поглиблення розслаблення м'язів відчуття, які супроводжують цей процес, мінятимуться:

а) відчуття важкості розповсюдиться на все тіло і набуде вираженого характеру;

б) відчуття важкості зміняється відчуттям легкості, може виникнути відчуття, що тіло стало чужим;

в) тіло перестає відчуватися.

Ці зміни звичайно з'являються в окремих частинах тіла, як правило, в кистях рук. В цих випадках пасивно спостерігайте поєднання відчуттів, що виникли (наприклад, тіло легке, кисті рук відсутні).

Пам'ятайте, що відчуття важкості в руках яскравіше, ніж в ногах і тулубі. Не намагайтеся вольовим зусиллям зробити його рівномірним.

Перша стандартна вправа засвоєна, якщо під час занять відчувається важкість в руках і ногах.

Зауваження психотерапевту. Обов'язково виконайте на занятті досліди, що дозволяють відчути важкість тіла, рекомендуйте клієнтам робити їх протягом декількох днів. Проведіть на занятті першу концентрацію на важкість протягом декількох секунд. Обговоріть результати. Найпоширеніша помилка — невміння відчути невелику важкість, очікування якоїсь особливо вираженої важкості. Нагадайте, що слід концентруватися на тій важкості, яка є. Певна частина людей повідомляє про те, що вони відчувають тепло рук. Поясніть, що у них сама собою виходить друга стандартна вправа. Запропонуйте зосередитися на тому, що потепління рук супроводиться відчуттям набухання рук, що є зачатком відчуття важкості.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 362 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)