АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЗАВДАННЯ № 6.

Прочитайте:
  1. II. Завдання і функції спеціального будинку-інтернату
  2. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  3. Б. Тестові завдання
  4. Вирішіть тестове завдання.
  5. Відповіді на завдання.
  6. Глава 1. Предмет і завдання патологічної фізіології. Основні поняття загальної нозології. Вчення про хворобу
  7. До завдання № 2
  8. Еталони відповідей на завдання по темі
  9. Завдання
  10. Завдання 1

Розслабтеся в одній з поз для АТ, пасивно зосередьтесь спочатку на спокої, потім на спокої і важкості. Після цього, продовжуючи відчувати спокій і важкість, зосередьтесь на декілька секунд на реальному теплі правої руки (лівші — лівої). Після цього зробіть вихід з аутогенного стану.

Якщо перед заняттям у Вас холодні руки, розітріть їх, інакше пасивна концентрація на теплі буде неможлива. Надалі час концентрації на теплі зростатиме, а відчуття тепла саме по собі розповсюджуватиметься на другу руку, ноги, тулуб. Граничний час концентрації визначається по відволіканню уваги і виникненню перешкод.

Друга стандартна вправа освоєна, якщо під час заняття Ви відчуваєте тепло рук і ніг.

 

Зауваження психотерапевту. Виконайте цей дослід на занятті. Зверніть увагу на величину «теплової кулі» у клієнтів, що займаються АТ. За нашими спостереженнями її величина (5—50 см) прямо пропорційна ступеню розслаблення людини і обернено пропорційна її критичності. Багато хто з тих, у кого «куля» невелика, не готовий до того, що можна відчути виражене тепло долонь, іншим зосередженню на теплі заважає присутність інших людей. Запропонуйте їм повторити досвід удома.

Таким чином можна переконатися в тому, що тіло достатньо тепле, щоб дати матеріал для пасивної концентрації. Пасивною концентрацією уваги на теплі шкіри можна добитися підвищення її температури на 2—4 градуси, нормалізації підвищеного артеріального тиску.

Клієнтам, які лякаються підвищення температури, слід роз'яснити, що підвищується температура шкіри кінцівок і тулуба, тоді як при гарячкових станах підвищується температура всього організму, на що в першу чергу реагує головний мозок. Розкажіть, що створенню оптимальних умов для мозку присвячена шоста стандартна вправа.

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 352 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)