АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЗАВДАННЯ №4.

Прочитайте:
  1. II. Завдання і функції спеціального будинку-інтернату
  2. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  3. Б. Тестові завдання
  4. Вирішіть тестове завдання.
  5. Відповіді на завдання.
  6. Глава 1. Предмет і завдання патологічної фізіології. Основні поняття загальної нозології. Вчення про хворобу
  7. До завдання № 2
  8. Еталони відповідей на завдання по темі
  9. Завдання
  10. Завдання 1

У відповідному для АТ місці прийміть одну з поз для АТ, розслабтеся, звернувши особливу увагу на «маску релаксації», закрийте очі. Дихайте спокійно, як уві сні; вдих і видих через ніс.

Пасивно зосередьтесь на спокої, що є наслідком:

а) знаходження в тихому місці;

б) розслаблення в зручній позі;

в) відключення від оточуючого при закриванні очей. Не навіюйте собі якогось особливого спокою, пасивно зосередьтесь на тому стані, який є зараз. Навіть якщо ви напружені на дев'ять десятих (9/10), то зосередьтесь на одній десятій (1/10) розслаблення.

Займайтеся рівно стільки, скільки ви можете займатися пасивно. Якщо ви почали відволікатися, слід зробити вихід. Перед сном вихід не робіть.

Пам'ятайте, що тільки пасивна концентрація дає фізіологічний ефект.

Найпоширеніша помилка на початку навчання АТ — невміння бачити зачатки потрібного стану і, внаслідок цього — прагнення навіяти собі «потрібний стан». Така внутрішня активність розгонить навіть зачатки стану, що виникає при виконанні вимог до АТ, які ми попередньо розглянули. Подальші спроби навіяти те, чого немає, посилюють внутрішню боротьбу, перетворюють таке «розслаблення» на муку.

 

Зауваження психотерапевту. Нехай клієнти виконають на занятті завдання № 4. Вперше рекомендуйте концентруватися на вправі всього декілька секунд, щоб не було спокуси активно викликати спокій. Протягом декількох секунд зосередитися на реальному спокої може навіть розсіяна людина. Обговоріть результати.

Надалі всі групові заняття починайте і закінчуйте заняттям АТ в тому об'ємі, в якому ви його освоїли. Попереджайте, що вихід з аутогенного стану кожний робить не по загальному сигналу, а тоді, коли перешкоди в пасивній концентрації сповістять, що час пасивної концентрації вичерпаний. Не забувайте відзначати особливості виконання виходу з аутогенного стану.

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 352 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)