АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Оцінка результатів

Прочитайте:
  1. V етап. Оцінка результатів м/с втручань.
  2. V ЕТАП: Оцінка результатів м/с втручань.
  3. АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ ТЕРМОМЕТРІЇ
  4. Аналіз та оцінка результатів лабораторного дослідження крові, спинномозкової рідини, сечі, калу, мієлограми, медико-генетичних проб, ІФА-діагностики.
  5. Валеологічна оцінка функціонального стану серцево-судинної системи. Вікові особливості крові та кровообігу.
  6. Визначення вмісту активного хлору в таблетках «Пантоцид» («Аквацид») та оцінка їх придатності для проведення знезараження води.
  7. Визначення понять «фізичний розвиток дитини», «акселерація розвитку дітей», «гармонійність фізичного розвитку». Основні гіпотези і механізми акселерації. Оцінка шкільної зрілості.
  8. Вимоги до результатів лікування.
  9. Виявлення та оцінка взаємозв’язків чинників навколишнього середовища та здоров’я населення
  10. Гігієнічна оцінка обладнання шкільних приміщень та навчальних меблів

 

Усі діти віком до 1 року з гострою пневмонією підлягають негайній госпіталізації. Діти віком понад 1 рік з легкими і середньої важкості формами пневмонії можуть лікуватися вдома. Дитину ізолюють в окремій кімнаті, створюють усі умови для проведення аеро- і оксигенотерапій (медсестра забезпечує сім'ю кисневою подушкою). Створюють комфортний режим, максимальний спокій, дбають про лагідний материнський догляд. Медсестра активно відвідує дитину 2 рази на день, стежить за виконанням всіх призначень лікаря, виконує медсестринські маніпуляції, навчає матір елементів догляду. Під час кожного відвідування мед­сестра оцінює стан дитини, підраховує частоту пульсу, дихання, вимірює А/Т, стежить за І тіла, фізіологічними відправленнями. Обов'язково проводяться лабораторні дослідження: аналіз крові, сечі, копрограма. У період розпалу хвороби в домашніх умовах можна проводити аерозольні інгаляції (можна використовувати інгалятор Махольда), гірчичні обгортання, олійні компреси на грудну клітку — після нормалізації І тіла. Медсестра проводить масаж тулуба і кінцівок у вигля­ді легкого розтирання, при цьому відкривається тільки ділянка для масажу, у разі метеоризму - масаж живота. У період зворотного розвитку пневмонії мож­на підключати опромінювання УФ-променями і масаж грудної клітки, активні гімнастичні вправи відповідно до віку дитини. Тривалість занять ЛФК—5—8 хв у гострий період і 10—12 хв у період одужання.

Диспансерне спостерігання за дитиною раннього віку проводиться протягом 1 року. Дітей спостерігають протягом 1 півріччя життя 2 рази на мі­сяць, І півріччя — 1 раз на місяць. Складають індивідуальний план диспансерного спостерігання. Медична сестра стежить за харчуванням дитини, налагоджує оптимальний режим дня, відповідний догляд, продовжує проводити ЛФК і масаж, збільшуючи тривалість до 15—20 хв, з урахуванням віку починає разом з батьками загартовування дити­ни.

Кожні 3 міс бажано проводити 2-тижневі курси стимулювальної терапії: пенто-ксил по 0,015 г на приймання 2—3 рази на добу, метацил по 0,5 г 2—3 рази на добу, елеутерокок по І краллі 2—3 рази на добу. Курсові дози полівітамінів — 2—3 тиж.

Дитині, яка перенесла пневмонію важкої форми з ускладненням, з затяжним перебігом призначати фізіотерапевтичні процедури: електрофорез діоніну, маг­нію, алое, аскорбінової кислоти; фітотерапію — вживання відвару трав (підбілу, фіалки триколірної, первоцвіту, листя берези, кореня дев'ясилу і коре­ня солодки)по 1 /4 склянки на добу

протягом 1 міс; інгаляції відварів ромашки, подорожника, алое, фітонцидів (сік часника, цибулі). Сік готують безпосередньо перед Інгаляцією і розводять ізо­тонічним розчином натрію хлориду або 0,25 % розчином новокаїну. Співвідно­шення соку і розчинника— 1:2. Інгаляція 2—3 рази на добу по 10—12 хв (2—З мл на інгаляцію), курс—10— 15 діб. Можна використовувати аерозолі біоген­них стимуляторів—5 % спиртовий розчин прополісу, 10 % настій кореня жень-

 

шенто, елеутерокок по 2—3 мл на інгаляцію. Всього по 10— 12 проце-дур в період реконвалесценції.

Важливою умовою успішності диспансерного спостерігання є дотри-мання принципу етапності виходжування дітей після пневмонії: стаціонар—санаторій — поліклініка — дитячий садок або школа. На всіх етапах важливим є органі­зація лікувально-оберігального режиму, раціонального харчування, масаж, ЛФК, використання загартовувальних водолікувальних процедур.

Критеріями для зняття з диспансерного обліку є задовільний стан, добрий емоційний тонус, стійка нормальна температура тіла, відсутність клініко-лабораторних та рентгенологічних даних захворювання.

ТЕМА: Бронхіальна астма План сестринського догляду

ПРОБЛЕМА

Сухий кашель.

Причина

Спазм бронхів під час нападу.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 536 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)