АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

D. Гамма-глобулін і сироватка проти сказу 94 страница

Прочитайте:
  1. A. Імунна діагностична сироватка, культура мікроорганізмів
  2. A. Сказу
  3. Bones; skeletal system 1 страница
  4. Bones; skeletal system 10 страница
  5. Bones; skeletal system 11 страница
  6. Bones; skeletal system 12 страница
  7. Bones; skeletal system 13 страница
  8. Bones; skeletal system 14 страница
  9. Bones; skeletal system 15 страница
  10. Bones; skeletal system 16 страница

A. *Визначення специфічного Ig M

B. Визначення специфічного Ig G

C. Культивування вірусу краснухи

D. Гемокультура

E. Будь-який з перерахованих методів

698. Жінка 24 р., вагітність I, 10 тижнів. 2 тижні тому була у контакті з хворим краснухою. Сама раніше на краснуху не хворіла. Сьогодні з’явився якийсь висип. При огляді температура тіла субфебрильна. На обличчі і тулубі є дрібноплямистий рожевий висип, без тенденції до злиття, без свербіння. Пальпуються щільнуваті чутливі потиличні лімфовузли величиною до 3-5 мм. Вирішити питання про можливість продовження вагітності.

A. *Вагітність необхідно перервати

B. Вагітність можна зберегти

C. Вагітність можна зберегти під контролем УЗД

D. Загрози розвитку вроджених вад плоду немає

E. На розсуд пацієнтки

699. Жінка 24 р., вагітність I, 10 тижнів. 2 тижні тому була у контакті з хворим на краснуху. В анамнезі – на краснуху хворіла в дитинстві, є документальне підтвердження. Вирішити питання про можливість продовження вагітності

A. Вагітність необхідно перервати

B. *Вагітність можна зберегти

C. Вагітність можна зберегти під контролем УЗД

D. Загрози розвитку вроджених вад плоду немає

E. На розсуд пацієнтки

700. Пацієнтка М., 24 р., вагітність I, 10 тижнів. 2 тижні тому була у контакті з хворим краснухою. Раніше на краснуху не хворіла. Скарг не пред’являє. При обстеженні встановлена сероконверсія до вірусу краснухи. Як вирішити питання про продовження вагітності?

A. Вагітність можна зберегти

B. Визначення Ig G до вірусу краснухи в динаміці

C. Контроль УЗД протягом вагітності

D. *Переривання вагітності

E. На розсуд пацієнтки

701. В інфекційному відділенні у хворого на менінгококовий менінгіт виникли загальні клоніко-тонічні судоми, рясний піт, гіперемія обличчя, брадикардія, яка швидко змінилася на тахікардію, порушення дихання по типу Чейн-Cтокса. Яке ускладнення виникло у хворого?

A. Інфекційно-токсичний шок

B. *Bклинення головного мозку в потиличний отвір

C. Eнцефаліт

D. Енцефалопатія

E. Cиндром Уотерхауза-Фрідеріксена

702. Студент звернувся на 2-й день хвороби зі скаргами на субфебрильну температуру тіла, незначні катаральні явища. На шкірі тулуба і кінцівок плямисто-папульозні елементи висипу без тенденції до злиття. Слизова оболонка ротоглотки не змінена. Пальпуються збільшені і болючі потиличні лімфовузли. У легенях без особливостей. Найбільш вірогідні зміни в загальному аналізі крові:

A. Нейтрофільний лейкоцитоз

B. Лейкоцитоз з лімфоцитозом

C. Лейкопенія, нейтрофілез

D. *Лейкопенія, лімфоцитоз, плазматичні клітки

E. Зміни крові для цього захворювання не характерні

703. Студент звернувся на 2-й день хвороби з скаргами на субфебрильну температуру тіла, незначні катаральні явища. На шкірі тулуба і кінцівок плямисто-папульозні елементи висипу без тенденції до злиття. Слизова оболонка ротоглотки не змінена. Пальпуються збільшені і болючі потиличні лімфовузли. У легенях без особливостей. Призначте адекватну терапію:

A. Антибіотики

B. Противірусні препарати

C. Глюкокортикоїди

D. Специфічний імуноглобулін

E. *Не вимагає медикаментозного лікування

704. Студент звернувся на 2-й день хвороби з скаргами на підвищення температури тіла до 39,3 °С, загальну слабкість, появу припухлості на обличчі справа. Шкіра чиста, без висипу. Справа в області нижньої щелепи визначається помірно болюча припухлість ретромандибулярної ямки. Позитивний симптом Мурсона. Про проведені щеплення не пам’ятає. Раніше ні на що не хворів: Передбачуваний клінічний діагноз:

A. Дифтерія

B. Інфекційний мононуклеоз

C. *Епідемічний паротит

D. Слинокам’яна хвороба

E. Артрит нижньої щелепи

705. Студент лікувався амбулаторно з приводу епідпаротиту. Госпіталізований на 5-й день хвороби, оскільки повторно підвищилася температура тіла до 39,9 °С, з’явилася різка загальна слабкість, сильний головний біль, повторна блювота. Справа в ретромандибулярній ямці визначається помірно болюча тістоподібна припухлість. Ригідність м’язів потилиці, позитивний симптом Керніга з двох сторін, виражені парестезії. Дисфункції кишечника немає. Передбачуваний клінічний діагноз:

A. Дифтерія

B. Інфекційний мононуклеоз

C. Епідемічний паротит

D. *Менінгіт

E. Артрит нижньої щелепи

706. Студент лікувався амбулаторно з приводу епідпаротиту. Госпіталізований на 5-й день хвороби, оскільки повторно підвищилася температура тіла до 39,9 °С, з’явилася різка загальна слабкість, сильний головний біль, повторна блювота. Справа в ретромандибулярній ямці визначається помірно болюча тістоподібна припухлість. Ригідність м’язів потилиці, позитивний симптом Керніга з двох сторін, виражені парестезії. Дисфункції кишечника немає. Як підтвердити передбачуваний клінічний діагноз:

A. Загальний аналіз крові

B. *Дослідження ліквору

C. Дослідження парних сироваток крові в РЗК, РПГА

D. Виділення збудника з крові

E. Копрограма

707. Хворий Д., 22 р., лікувався амбулаторно з приводу епідпаротиту. Госпіталізований на 5-й день хвороби, оскільки повторно підвищилася температура тіла до 39,9 °С, з’явилася різка загальна слабкість, сильний головний біль, повторна блювота. Справа в ретромандибулярній ямці визначається помірно болюча тістоподібна припухлість. Ригідність м’язів потилиці, позитивний симптом Керніга з двох сторін, виражені парестезії. Дисфункції кишечника немає. Яких змін ліквору Ви чекаєте:

A. Нейтрофільний плеоцитоз

B. Наявність внутріклітинних збудників

C. Лімфоцитарний плеоцитоз

D. Різко позитивна реакція Нонне-Апельта

E. *Всі вище перераховані лабораторні дані

708. Хворий Д., 22 р., лікувався амбулаторно з приводу епідпаротиту. Госпіталізований на 5-й день хвороби, оскільки повторно підвищилася температура тіла до 39,9 °С, з’явилася різка загальна слабкість, болі в промежині, що віддають в пах і посилюються при ходьбі, блювота. Справа в ретромандибулярній ямці визначається помірно болюча тістоподібна припухлість. Калитка набрякла, гіперемована, ущільнена і різко болюча при пальпації правого яєчка. Передбачуваний клінічний діагноз:

A. Епідемічний паротит

B. Інфекційний мононуклеоз

C. Гонорея

D. *Орхіт

E. Водянка яєчка

709. Хворий Д., 22 р., лікувався амбулаторно з приводу епідпаротиту. Госпіталізований на 5-й день хвороби, оскільки повторно підвищилася температура тіла до 39,9 °С, з’явилася різка загальна слабкість, болі в промежині, що віддають в пах і посилюються при ходьбі, блювота. Справа в ретромандибулярній ямці визначається помірно болюча тістоподібна припухлість. Калитка набрякла, гіперемована, ущільнена і різко болюча при пальпації правого яєчка. Призначте адекватну терапію:

A. Лаферобіон

B. Індуктори інтерфероногенезу

C. Глюкокортикоїди

D. Сухе тепло, використання суспензорію

E. *Все вище перераховане

710. Хворий Д., 22 р., лікувався амбулаторно з приводу епідпаротиту. Госпіталізований на 5-й день хвороби, коли повторно підвищилася температура тіла з ознобом, з’явилася різка загальна слабкість, болі в лівому підребер’ї і навколо пупка, що віддають в поперек, огида до їжі, нудота, блювота. Справа в ретромандибулярній ямці визначається помірно болюча тістоподібна припухлість. Живіт здутий, болючий при пальпації, позитивні симптоми: френікус, Мейо-Робсона зліва. Випорожнення напівоформлені. Ваш клінічний діагноз:

A. Хронічний гастрит

B. Гострий апендицит

C. Гострий холецистит

D. *Панкреатит як ускладнення епідемічного паротиту

E. Перфорація кишечника

711. Хворий Д., 22 р., лікувався амбулаторно з приводу епідпаротиту. Госпіталізований на 5-й день хвороби, коли повторно підвищилася температура тіла з ознобом, з’явилася різка загальна слабкість, болі в лівому підребер’ї і навколо пупка, що віддають в поперек, огида до їжі, нудота, блювота. Справа в ретромандибулярній ямці визначається помірно болюча тістоподібна припухлість. Живіт здутий, болючий при пальпації, позитивні симптоми: френікус, Мейо-Робсона зліва. Випорожнення напівоформлені. Ваша лікувальна тактика:

A. Аналгетики, антигістамінні препарати

B. Спазмолітики, холод на живіт

C. Інгібітори протеаз

D. Щадна дієта

E. *Весь перерахований комплекс

712. Хворий Д., 22 р., лікувався амбулаторно з приводу епідпаротиту. Госпіталізований на 5-й день хвороби, коли повторно підвищилася температура тіла з ознобом, з’явилася різка загальна слабкість, болі в лівому підребер’ї і навколо пупка, що віддають в поперек, огида до їжі, нудота, блювота. Справа в ретромандибулярній ямці визначається помірно болюча тістоподібна припухлість. Живіт здутий, болючий при пальпації, позитивні симптоми: френікус, Мейо-Робсона зліва. Випорожнення напівоформлені. Ваша лікувальна тактика, окрім:

A. *Термінове хірургічне втручання

B. Спазмолітики, холод на живіт

C. Інгібітори протеаз

D. Щадна дієта

E. Аналгетики, антигістамінні препарати

713. Хворий Д., 22 р., лікувався амбулаторно з приводу епідпаротиту. Госпіталізований на 5-й день хвороби, коли повторно підвищилася температура тіла з ознобом, з’явилася різка загальна слабкість, болі в лівому підребер’ї і навколо пупка, що віддають в поперек, огида до їжі, нудота, блювота. Справа в ретромандибулярній ямці визначається помірно болюча тістоподібна припухлість. Живіт здутий, болючий при пальпації, позитивні симптоми: френікус, Мейо-Робсона зліва. Випорожнення напівоформлені. Якими методами можна підтвердити діагноз?

A. Уточнити епіданамнез

B. Дослідження парних сироваток на наявність специфічних антитіл

C. *Підвищення α-амілази у крові і сечі

D. У крові лейкоцитоз, зсув формули вліво

E. Оглядова рентгеноскопія органів черевної порожнини

714. Хворий Д., 24 р., звернувся на 2-й день хвороби з скаргами на підвищення температури тіла до 38,2 °С, головний біль, загальне нездужання. На шкірі волосистої частини голови, на тулубі і кінцівках везикульозні елементи висипу з червоною облямівкою, окремі везикули на слизовій оболонці ротоглотки. Лімфовузли не збільшені. У легенях без особливостей. Найбільш вірогідний діагноз?

A. Скарлатина

B. Краснуха

C. Кір

D. *Вітрянка

E. Медикаментозна алергія

715. Діагностика ангіни ґрунтується на таких критеріях: епідеміологічні дані, гострий початок, гарячка, тонзиліт, регіонарний лімфаденіт, нейтрофільний лейкоцитоз, збільшення ШОЕ. Яке дослідження необхідно провести в обов’язковому порядку хворим з діагнозом ангіни?

A. Виділення зі слизової ротоглотки гемолітичного стрептокока

B. Біохімічний аналіз крові

C. *Мазки із ротоглотки і носа на коринебактерії дифтерії

D. Гемокультура

E. ІФА


Тестові питання до рисунків

При якому інфекційному захворюванні не потрібно заповнювати цей документ (Рис. 6)?


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 668 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.007 сек.)