АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Розділ 1. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТИРИСТИКА ОРГАНІЗАЦІЇ

Прочитайте:
  1. Аналіз”. Розділ “Теорія економічного аналізу” для студентів 3
  2. Вірні відповіді на тести з теми “Загальна вірусологія ІІ”.
  3. Для спрощення розрахунків навантаження приладів можна не розділяти по фазах, тоді
  4. Для спрощення розрахунків навантаження приладів можна не розділяти по фазах, тоді
  5. Додаток 2. Тестові завдання до заняття по темі: “Загальна вірусологія І”. Варіант 1.
  6. Еволюція коків, їх загальна характеристика. Стафілококи, біологічні властивості, класифікація, практичне значення.
  7. Економіки та організації охорони здоров’я
  8. Загальна атрофія, або виснаження (кахексія)
  9. Загальна будова автомата АК-74
  10. Загальна інформація

Загальна характеристика організації наведена у таблиці 1.

Загальна характеристика організації ЗАТ “Міксфарм”

Таблиця 1

Параметр, який характеризується Зміст та особливості Основні відмінності від інших організацій Законодавча база заснування та функціонуван-ня організації Участь у ЗЕД
         
1. Форма підприємства ЗАТ- закрите акціонерне товариство, акції якого розподіляються між засновниками або серед заздалегідь визначеного кола осіб і не можуть розповсюджуватися шляхом підписки, купуватися та продаватися на біржі. Акціонери закритого товариства мають переважне право на придбання акцій, що продаються іншими акціонерами товариства   Підписка на акції здійснюється тільки засновниками господарського товариства. Як і інші господарські товариства є юридичною особою. Учасники господарських товариств мають право брати участь в управлінні справами товариства та одержувати частку прибутку, брати участь у розподілі прибутку, одержувати інформацію про діяльність товариства. Учасники змушені додержуватися вимог установчих документів товариства, вносити вклади у розмірі, порядку та коштами, передбаченими установчими Як і інші господарські товариства є власником вище зазначеного майна. Прибуток, який отримує акціонерне товариство,на відміну від прибутку інших товариств, розподіляється пропорційно часткам Засновників у Статутному фонді Товариства. Закон України “Про підприємни-цтво” №698 від 07.02.97р., Закон України “ Про господарські товариства” №2492 від 31.12.92р. Згідно з Законом України “ Про Зовнішньоекономічну діяльність” №960-12 від 16.04.91.р. зі змінами та доповненнями ЗАТ“ Міксфарм” бере участь у зовнішньоекономічній діяльності..
2. Профіль Виготовлення лікарських препаратів Специфіка полягає у існуванні значного переліку вимог щодо якості послуг, до кваліфікації працівників. Закон України “ Про господарські товариства” №2492 від 31.12.92р.   Бере участь у зовнішньоекономічній діяльності, шляхом відправки продукції закордон
3. Види діяльності Підприємство виготовляє такі вироби: серцево-судинні препарати, онкологічні, протитуберкульозні, проти астматичні препарати, протизапальні, проносні, протиалергійні, бронхорозширюючі, заспокійливі засоби, стимулятори кровотворення. Відрізняється якістю і способом виготовлення ліків. Закон України “ Про ліцензування певних видів господарської діяльності” від 01.06.2000р. Закон України “ Про господарські товариства” №2492 від 31.12.92р. Підприємство даного профілю займається ЗЕД.
4. Форма власності Колективна форма власності- це власність, яка виникає на підставі добровільного об’єднання майна громадян і юридичних осіб для створення кооперативів, акціонерних товариств, інших господарських товариств і об’єднань, передачі державних підприємств в оренду, викупу колективами робітників державного майна, перетворення державних підприємств в акціонерні та інші товариства, безплатної передачі майна державного підприємства у власність трудового колективу, державних субсидій, пожертвувань організацій і громадян, інших цивільно-правових угод. Право колективної власності здійснюють вищі органи управління власника(в даному випадку - Збори Учасників). Право колективної власності, на відміну від приватної, здійснюють вищі органи управління власника.Також право колективної власності не може бути передано у спадщину. На відміну від державної форми власності, суб’єктом якої є Верховна влада України або обласні, районні, міські, селищні, сільські Ради народних депутатів, суб’єктами права колективної власності є трудові колективи господарських товариств Закон України “Про власність” № 9-93 від 21.01.93р. Власниками “Міксфарму” також можуть бути іноземці.
5. Внутрішнє середовище: Цілі: Довгострокові (5-10р.): Створення дочірнього підприємства у Львові., формування нових підрозділів. Середньострокові(1-5р.): Заміна старого обладнання новим. Короткострокові: Набір на роботу висококваліфікованих працівників. Структура управління організацією - лінійно-функціональна. Відповідає вимогам середовища функціонування, але для досягнення організаційних цілей потребує удосконалення. У підпорядкуванні директора є 5 заступників, фактично існує 4 виробничих підрозділів – прогнозується створити ще однин, фактично є 5 управлінських служб, проте цілями передбачено створення ще двох. Завдання: розміщення оголошень про наявність вакантних посад, проведення відбору працівників, огляд та перевірка робочого обладнання. Технологія: виробництво ліків, потребує удосконалення відповідно до потреб споживачів. Працівники – працівники віком від 25 р., які мають стаж роботи не менше 3 р..всі працівники мають високу кваліфікацію. У зв’язку із запланованим розширенням організація планує збільшити кількість працівників до 281. Ресурси -підприємство максимально використовує наявні організаційні ресурси та потребує їх залучення ззовні. Також з метою забезпечення своєї діяльності у майбутньому кваліфікаційними кадрами здійснює оплату за навчання для деяких студентів.
6. Зовнішнє середовище: Фактори зовнішнього середовища прямого впливу: Споживачі. У діяльності товариство орієнтується на забезпечення потреб споживачів, тому воно використовує працю висококваліфікованих спеціалістів, нове обладнання та оновлені технології, що підвищують репутацію даного підприємства серед споживачів. Споживачами підприємства є споживачі будь-якого рівня достатку. Проте плануєтеся розширення асортименту послуг, що розширить коло споживачів. Постачальниками є Sandoz international (Німеччина) та Daichi (Японія). Конкурентами ресторану є “Фармація”, “Біофарма”, “Монфарм”. Державні органи влади розробляють, формулюють і затверджують засади функціонування організацій в державі. Підприємство керується у своїй діяльності правовими актами, що розробляються та затверджуються місцевим та всеукраїнськими органами державної влади. Інфраструктура: Інфраструктура негативно впливає на на роботу підприємства, оскільки мають місце незадовільний стан доріг, що негативно впливає на доставку сировини, а також незадовільна робота комунальних служб. Законодавчі акти визначають можливі види діяльності підприємства, вказують на обов’язки і права товаристваа тощо. Вони безпосередньо впливають на ЗАТ “Міксфарм”, оскільки його діяльність базується на засадах таких законів як Закон України “Про господарські товариства”. Профспілки, партії та інші громадські організації. Профспілки на даному підприємстві укладають з керівництвом колективний договір, в якому обумовлюють усі питання, пов’язані з умовами,оплатою та організацією праці. Профспілкова організація має великий вплив на керівників організації, що зумовлює постійне піклування підприємства про безпечні умови праці, соціальний захист, та ін. Система економічних відносин. Підприємство функціонує в ринкових умовах, а отже на засадах попиту та пропозиції, враховує діяльність конкурентів. Організації – сусіди в підприємства відсутні, тому на організацію вони не впливають. Фактори зовнішнього середовища непрямого впливу: Міжнародні події. Даний фактор практично не впливає на роботу підприємства. Міжнародне оточення. Впливає на розширення кола споживачів. Науково-технічний прогрес. Має значний вплив, адже дає можливість використання новітніх технологій. Політичні обставини. Через нестабільність в політичному житті країни відбувається гальмування розвитку економіки, що негативно впливає на роботу товариства. Соціально-культурні обставини. Їх вплив, на жаль, є негативним через низькі доходи населення і відсутність високого рівня культури. Рівень техніки та технології. Високий рівень техніки та технології на міжнародних ринках зумовлює необхідність оновлення обладнання підприємства. Особливості міжнародних економічних відносин. Спричиняють зміцнення ринкових позицій та поновлення контактів із сусідніми державами Стан економіки. Незадовільні комунікації, низька якість вітчизняної продукції та економічна нестабільність не приваблюють іноземних партнерів.

 


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 625 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)