АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Розділ 5. ПРОЕКТУВАННЯ КОМУНІКАЦІЙ НА ПІДПРИЄМСТВІ

Прочитайте:
  1. V Економіка архітектурного проектування
  2. Аналіз”. Розділ “Теорія економічного аналізу” для студентів 3
  3. Для спрощення розрахунків навантаження приладів можна не розділяти по фазах, тоді
  4. Для спрощення розрахунків навантаження приладів можна не розділяти по фазах, тоді
  5. І Розділ. Походження українських назв квітів і трав
  6. ІІ Розділ. Квіти та трави – обереги українців.
  7. ІІІ Розділ. Українські легенди та перекази про різні трави та квіти.
  8. на модулі з курсу “Економічний аналіз”. Розділ “Теорія економічного аналізу” для студентів 3 курсу всіх форм навчання
  9. На модулі з курсу “Економічний аналіз”. Розділ “Теорія економічного аналізу” для студентів 3 курсу всіх форм навчання
  10. Облік речового майна у підрозділі.

Характеристику усіх видів комунікацій в організації, а також приклади застосування інформації та документації при відповідних комунікаціях наведено у табл.13.

Таблиця 13

Комунікації в ЗАТ “Міксфарм”

Види комунікації Характеристика конкретних видів комунікації Приклади використання інформації при різних видах комунікації Приклади застосування документів при здійсненні різних видів комунікацій
       
1) За сферою охоплення:
1. Між організацією і зовнішнім середовищем Здійснюється інформування організацією та споживачами, державними органами. За рахунок реклами підприємство інформує споживачів про зміни в послугах, якість обслуговування та новітні технології. Обмін інформацією з державою через звіти. В цих звітах міститься інформація про найважливіші сторони ді-яльності організації.   Рекламна кампанія проводиться на основі укладеного договору між ЗАТ “Міксфарм”та рекламною агенцією та графіку проведення реклами.
2.Організаційні
- від вищих рівнів управління до нижчих (зверху вниз) Передається інформація про планові завдання, нововведення та ін. Заступник директора з виробництва повідомляє підрозділ виробництва протиалергійних засобів про розширення сфери виробництва.   Рішення про розширення оформляється як наказ.
- від нижчих рівнів управління до вищих (знизу вгору) Найчастіше так надходить інформація про недоліки, порушення, прохання тощо. Заступник директора передає директорові інформацію про недостачу сировини. Інформація подається у вигляді доповідної записки.
- між різними підрозділами Здійснюється передача інформації між підрозділами на одному рівні управління стосовно параметрів виробничого процесу Лабораторія повідомляє виробничий відділ про про партію неякісної сировини. Використовуються такі документи як, заяви, повідомлення, службові листи.
- між менеджером і його підлеглим (робочою групою) Передається інформація про конкретні завдання, що стоять перед робочою групою керівника, зміну технології роботи, групи, очікувані зміни у структурі групи. Головний бухгалтер повідомляє бухгалтерів про податкову перевірку діяльності товариства. Головний бухгалтер видає розпорядження та інструкції щодо встановлених змін.
3. Міжособистісні Передається службова, виробничо-господарська, спеціалізована, фінансова інформація між окремими працівниками в межах організації. Заступник директора зі збуту передає інформацію головному бухгалтеру щодо змін в оподаткуванні прибутку підприємств. Заступник директора зі збуту надає головному бухгалтеру Закон України “Про оподаткування прибутку підприємств” від 01.01.03р.
2) За способом виникнення:
- формальні Передається інформація організаційними комунікаційними каналами в межах організаційної структури управління. Директор видав наказ заступнику директора зі збуту ретельно ознайомитися із договором з новими постачальниками. Заступник директора зі збуту, виконуючи розпорядження директора, користується договором та допоміжними нормативними актами.
- неформальні Передається між працівниками неофіційно. Неформальні комунікаційні канали носять назву каналів поширення чуток. Але високий відсоток чуток щодо організації є досить точним.   Два працівники обговорюють недоліки керівництва. Через приватні розмови.
       
3) За способом здійснення:
- вербальні Словесні комунікації, які здійснюються через розмови, усні заяви, повідомлення. Секретар повідомив директора, що за його час відсутності йому телефонували товариші Івашків Б. М., Козар П. В.   -
- невербальні Несловесні комунікації, які здійснюються з використанням мови жестів (погляду, виразу обличчя, посмішки тощо). Директор власним виразом обличчя виявив незадоволення від пропозиції заступника директора з перевірки якості ліків щодо підняття заробітної плати працівникам лабораторії.     -

Приклад графічної моделі комунікаційного процесу у ЗАТ “Міксфарм” наведено на рис. 8.

       
 
   
З в о р о т н і й   з в’ я з о к  
 

 

 


Можливі шуми в комунікаційному процесі: нечіткий проект, нелогічність у викладенні думок директора та його заступника.

Рис. 8. Графічна модель комунікаційного процесу у ЗАТ “Міксфарм”

 

На рисунку 9 відображено діаграму витрат виробництва.

Рис.9.Діаграма,що відображає витрати виробництва.


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 659 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)