АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Терапевтичний профіль 14 страница. @Синдром раздраженной кишки

Прочитайте:
  1. DRAGON AGE: THE CALLING 1 страница
  2. DRAGON AGE: THE CALLING 10 страница
  3. DRAGON AGE: THE CALLING 11 страница
  4. DRAGON AGE: THE CALLING 12 страница
  5. DRAGON AGE: THE CALLING 13 страница
  6. DRAGON AGE: THE CALLING 14 страница
  7. DRAGON AGE: THE CALLING 15 страница
  8. DRAGON AGE: THE CALLING 16 страница
  9. DRAGON AGE: THE CALLING 17 страница
  10. DRAGON AGE: THE CALLING 18 страница

@Синдром раздраженной кишки

Хронический панкреатит

Хронический энтерит

Целиакия

Неспецифический язвенный колит

#

808.

Больной 42 лет жалуется на частый жидкий стул до 15 раз в день с примесью крови и слизи, потерю веса на 10 кг за 5 месяцев, боли в коленных суставах, повышение температуры до 37,50С. Болеет около 2 лет. Пониженного питания. Живот мягкий болезненный по ходу толстого кишечника. При проведении ректороманоскопии выявлены множественные эрозии прямой кишки. Анализ кала на патогенную флору и простейшие - отрицательный. Укажите наиболее вероятный патогенетический механизм развития заболевания:

@Аутоиммунный

Инфекционный

Аллергический

Паранеопластический

Ишемический

#

809.

Пенсионер 56 лет, в прошлом тренер по легкой атлетике, жалуется на боли в правой голени, отечность голеней и стоп значительно больше справа, которая исчезает после длительного сна. В анамнезе очаговая затяжная пневмония, кровохарканье. На голенях – подкожные венозные узлы. Протромбиновый индекс – 105 \%. На ЭКГ: угол - 1000, увеличена амплитуда зубца R в V1 - V3 и зубца S в V5 - V6. Какой препарат необходимо рекомендовать больному с целью профилактики возможных осложнений?

@ Варфарин

Ацетилсалициловая кислота

Гепарин

Курантил

Тиклопедин

#

810.

Профессиональная балерина жалуется на боли в икроножных мышцах справа во время работы, к вечеру появляются плотные отеки на голенях и стопах, больше справа. Утром во время ходьбы внезапно возникло удушье и боль в правой половине грудной клетки, усиливающаяся при глубоком дыхании. Накануне ушиб голени. При физикальном обследовании выявлены лишь сухие хрипы справа. Какой метод инструментальной диагностики необходимо провести больной в первую очередь?

@ Обзорную рентгенографию легких

Диагностическую бронхоскопию

Сцинтиграфию легких

Томографию легких

Диагностическую бронхоскопию с биопсией

#

811.

Чоловік 30 років відправляється у тривале відрядження у країну з гіперендемічним рівнем захворюваність на вірусний гепатит А (показник 500 на 100 тис. населення). Який захід з метою профілактики ВГА бажано провести цьому чоловіку, якщо він раніше не хворів на вірусний гепатит А?

@Вакцино профілактика

Імуноглобулінопрофілактика

Фагопрофілактика

Введення інтерферону

Хіміопрофілактика

#

812.

В кінці літа під час полювання мисливець отримав укус від лисиці в нижні кінцівки та тулуб. Вказати тривалість основного курсу лікувально-профілактичної імунізації антирабічною культуральною вакциною:

@21 день

18 днів

12 днів

7 днів

35 днів

#

813.

Чоловік 57 років, 18 років тому перехворів на висипний тиф. Скаржиться на підвищення температури до 380 С, слабкість та недомагання. Був поставлений діагноз хвороба Бриля. Хворий мешкає в приватному будинку з дружиною та онуком. Які протиепідемічні заходи необхідно провести в осередку.

@Дезінсекція

Дезінфекція

Дератизація

Імуноглобулінопрофілактика

Вакцинопрофілактика

#

814.

Жінка 39 років захворіла на дифтерію. При обстеженні членів родини у чоловіка був виявлений токсигенний штам дифтерії. Який захід необхідно застосувати щодо нього?

@Госпіталізація в стаціонар

Лікування в домашніх умовах

Введення сироватки

Введення анатоксину

Введення імуноглобуліну

#

815.

В дитячому дошкільному закладі (ДДЗ) зареєстрований спалах кишкової інфекції. При проведенні епідеміологічного обстеження встановлено, що захворіли діти однієї з груп та їх вихователі 1 день тому вживали торт з білковим кремом домашнього виготовлення. Протиепідемічний режим в ДДЗ дотримується. Який імовірний збудник захворювання?

@Salmonella enteritidis

Shigella sonnei

Yersinia enterocolitica

V. cholerae eltor

Escherichia coli 0-151

#

816.

В населеному пункті на півдні України зареєстровано спалах вірусного гепатиту А. Захворіло 16 дітей та 20 дорослих, які мешкають в одному мікрорайоні. Який найбільш ймовірний чинник передачі збудника є причиною спалаху?

@Вода

Харчові продукти

Предмети побуту

Мухи

Брудні руки

#

817.

Хворий 32-х р. перебуває на лікуванні у протитуберкульозному диспансері. Клінічний діагноз: ВДТБ (15.04.2005) верхньої частки лівої легені (інфільтративний), Дестр+, МБТ-М-К-Резист0РезистІІ0, Гіст0, Ког2(2005). На оглядовій рентгенограмі у S1-2 лівої легені виявлено негомогенну тінь слабкої інтенсивності, з нечіткими розмитими контурами. До якої клінічної категорії слід віднести хворого, щоб призначити відповідний режим лікування?

@Категорія 3

Категорія 2

Категорія 1

Категорія 4

Категорія 5

#

818.

Хворий 36 років, захворів на туберкульоз 15 років тому. Зараз хворий скаржиться на задишку під час ходьби, слабість, нездужання, поганий апетит, періодичний підйом температури до 37,30. Рентгенологічно: верхня частка лівої легені зменшена в об’ємі за рахунок інтенсивного затемнення, корінь лівої легені підтягнутий угору, органи межистіння зміщені в уражений бік. Для якої форми туберкульозу характерні такі рентгенологічні ознаки?

@Циротичний

Фіброзно-кавернозний.

Казеозна пневмонія

Дисемінований хронічний

Інфільтративний (лобіт)

#

819.

Хворий 67-ми р. перебуває на стаціонарному лікуванні у протитуберкульозному диспансері протягом двох місяців з приводу рецидиву туберкульозу (24.02.2005) S6 лівої легені (інфільтративний), Дестр+, МБТ+М+К+Резист0РезистІІ0, Гіст0, Кат1, Ког1(2005). Відповідно категорії хвор0му призначено наступне лікування: Ізоніазид + Рифампіцин + Стрептоміцин + Піразинамід+ Етамбутол. У хворої з’явились скарги на диплопію, обмеження поля зору. Який з вищезазначених препаратів викликав таку побічну дію?

@.Етамбутол

Ізоніазид

Піразинамід

Стрептоміцин

Рифампіцин

#

820.

Хворий 37-ми р. скаржиться на задишку при підйомі на третій поверх, швидку втомлюваність при виконанні фізичних вправ (під час тренування). Вісім місяців тому відмічав періодичне покашлювання протягом місяця, яке згодом припинилось. Увесь цей час до лікаря не звертався. Зараз хворому проведено рентгенологічне обстеження з приводу травми грудної клітки. На оглядовій рентгенограмі впродовж легеневих полів визначається дисемінація вогнищами середньої інтенсивності діаметром 6-10 мм з нечіткими контурами, які місцями зливаються в інфільтративні фокуси. У S2 правої легені визначається тонкостінна порожнина розпаду. Корені легень не змінені. Яку клінічну форма туберкульозу виявлено у хворого?

@Дисемінована (підгостра)

Казеозна пневмонія

Фіброзно-кавернозна

Циротична

Інфільтративна

#

821.

Хворий 47-ми р. страждає на фіброзно-кавернозний туберкульоз протягом 5 років. За останні півроку спостерігається прогресування процесу. Клінічний діагноз: ХТБ (8.04.2005) верхньої частки правої легені (фіброзно-кавернозний), Дестр+, МБТ+М+К+Резист+ (R, Е), РезистІІ-, Кат4 Ког1 (2005). Хворий скаржиться на субфебрильну температуру, слабість, зниження масі тіла, кашель з харкотинням, задишку. На оглядовій рентгенограмі у верхній частці правої легені на фоні фіброзу спостерігається товстостінна порожнина розпаду 4,0х5,0 см у діаметрі. В плані лікування передбачається проведення оперативного втручання. Яку операцію доцільно провести хворому?

@Лобектомію

Пульмонектомію

Сенментектомію

Білобектомію

Кавернопластику

#


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 376 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.009 сек.)