АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Недостатність кровообігу

Прочитайте:
  1. Алгоритми лікувально-діагностичних заходів при гострих порушеннях мозкового кровообігу на госпітальному етапі
  2. Аритмії серця. Серцева недостатність
  3. ВЕЛИКЕ І МАЛЕ КОЛА КРОВООБІГУ
  4. ВЕЛИКЕ І МАЛЕ КОЛА КРОВООБІГУ.
  5. Велике і мале кола кровообігу. Особливості кровообігу у плода
  6. Велике та мале коло кровообігу, анатомія, фізіологія, вікові особливості.
  7. ВЕЛИКОГО КОЛА КРОВООБІГУ
  8. Відділ серця людини - кінець великого кола кровообігу?
  9. Глава 18. Патологічна фізіологія системного кровообігу
  10. Глава 9. Патологічна фізіологія периферичного кровообігу

Недостатність кровообігуце стан при котрому серцево-судинна система не може забезпечувати органи і тканини організму необхідною кількістю крові.

Виділяють гостру і хронічну недостатність кровообігу.

До гострої недостатності кровообігу належать гостра серцева недостатність (лівошлуночкова, правошлуночкова, гіподинамічна недостатність при пароксизмальній тахікардії, недостатність кровообігу при глибокій брадикардії, при гіповолемії – після прийому великої дози швидкодіючих діуретиків, при гострій крововтраті), гостра судинна недостатність (шок, колапс, непритомність).

У хронічній недостатності кровообігу за проявом симптомів виділяють три ступені. Для І ступеню недостатності кровообігу, який також називається латентним, характерні поява задишки, тахікардії, втоми після навантаження (компенсована форма). В основі її розвитку лежать порушення вегетативної регуляції судинного тонусу, системи гіпофіз – надниркові залози. II ступінь характеризується появою аналогічних симптомів у спокої (декомпенсована форма). При IIІ(термінальному) ступені розвиваються застійні явища у великому та малому колах кровообігу, значно змінюються функції і структури органів і тканин. II і III ступені мають переважно серцеве походження.

Недостатність кровообігу може бути зумовлена:

а)недостатністю серця;

б)недостатністю кровоносних судин;

в)серцево-судиннщ недостатністю.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 544 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)