АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Порушення участі печінки в ліпідному обміні.

Прочитайте:
  1. E. - Порушення слиновиділення.
  2. E. - Порушення слиновиділення.
  3. Адміністративні правопорушення в галузі охорони здоров'я. Адміністративна відповідальність медичних працівників
  4. Алгоритми лікувально-діагностичних заходів при гострих порушеннях мозкового кровообігу на госпітальному етапі
  5. Амілоїдоз печінки
  6. Анатомо- фізіологічна характеристика печінки, підшлункової залози, як важливих органів травлення, небезпека патологічних їх змін.
  7. Анатомо-фізіологічна характеристика шляхів виведення з організму продуктів обміну речовин, можливі порушення.
  8. Аритмії зумовлені порушенням автоматизму.
  9. Аритмії зумовлені порушенням провідності міокарда.
  10. Виберіть із перерахованого, в якій борозні печінки розміщується жовчний міхур?

У печінці відбувається синтез жовчних кислот, холестерину, фосфоліпідів, ліпопротеїнів та β-окислення жирних кислот з утворенням ацетооцтової кислоти. Зокрема, жовчні кислоти забезпечують абсорбцію жиророзчинних вітамінів та регулюють холестериновий обмін. Ліпопротеїни є одним з найбільш важливих транспортних засобів ліпідів у крові. Тригліцериди синтезуються печінкою з вільних жирних кислот і залучаються до складу ЛПДНЩ.

Відповідно, серед низки проявів порушень ліпідного обміну при захворюваннях печінки можна виділити жирову інфільтрацію печінки, дисліпопротеїнемії, ожиріння, прискорення атеросклеротичного процесу. Дефіцит жовчних кислот у випадку розладів жовчоутворення і жовчовиділення супроводжується дефектами розщеплення і всмоктування жирів їжі в кишках. Порушення синтезу й окиснення тригліцеридів, фосфоліпідів, ліпопротеїдів, холестерину характеризується нагромадженням в крові атерогенного вільного холестерину, зниженням рівня фосфоліпідів, що мають антиатерогенну дію, і сприяє відкладанню холестерину в стінках артеріальних судин з розвитком атеросклерозу. Серед наслідків посиленного утворення кетонових тіл в печінці найтяжчим є розвиток кетонемічної коми (при цукровому діабеті).

При патології печінки в організмі виникають також зміни, зумовлені порушеннями обміну ферментів, гормонів, біологічно активних речовин, мікроелементів, вітамінів внаслідок розладів їх синтезу, інактивації, екскреції чи депонування.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 451 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)