АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Інкубаційний період – від 1 до 7 діб ( у середньому 2 –3 доби ).

Прочитайте:
  1. N Кількість молозива – від 10 до 100мл, в середньому – 30 мл на добу.
  2. Активне ведення третього періоду пологів
  3. Акушерська тактика має відповідати фазі другого періоду пологів
  4. Акушерська тактика при ПВНРП під час вагітності та на початку І періоду пологів
  5. В короткостроковому періоді
  6. Ведення III періоду пологів
  7. Ведення ІІІ періоду пологів
  8. Ведення ІІІ періоду пологів
  9. Ведення післяпологового періоду
  10. Визначення латентного періоду відповіді на словесний подразник за асоціацією.

Гостра дизентерія – початок гострий, з`являється дис-комфорт у животі, млявість, головний біль, остуда, темпера-тура підвищується до 38 - 39°С., наростає інтоксикація. При легкому перебігу температура субфебрільна.

Виникають явища спастичного коліту: переймисті болі у нижній частині живота, переважно у лівій здухвинній ді-лянці, що супроводжують кожен акт дефекації. Фекалії рід-кої консистенції, спочатку носять каловий характер, надалі нагадують грудочку слизу з домішкою крові та гною (“ди-зентерійний плювок”). Частота дефекацій може бути від 10 до 100 на добу. З`являються тенезми – тягнучі болі у облас-ті анусу, які виникають під час дефекації та на якийсь час залишаються після неї. Турбують несправжні позиви на низ, що не завершуються дефекацією. Може бути випадіння прямої кишки та зяяння анусу. При пальпації відмічається різка болючість сигмовидної кишки, пальпується у вигляді тяжу, провокує тенезми. Язик обкладений білим нальотом. Тони серця глухі, тахікардія. Хворі неспокійні, безсоння.

Період розпалу триває від 1 до 7-8 діб, видужування пос-тупове. При недотриманні режиму та дієти, при хронічних захворюваннях шлунково-кишкового тракту, при низькому рівні імунітету захворювання може набути хронічного пере-бігу.

Хронічна дизентерія При рецидивуючому перебігу загострювання хвороби чергуються з ремісіями. У періоді загострювання турбують явища спастичного геморагічного коліту. При безперервній формі стан хворого постійно по-гіршується, з`являються розлади травлення, ознаки гіпові-тамінозу, анемії. Проноси чергуються із запорами, постій-ний дискомфорт у животі, спастичні болі.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 448 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)