АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

СПОСТЕРЕЖЕННЯ І ДОГЛЯД ЗА ХВОРИМИ ІЗ ЗАХВОРЮВАННЯМИ ОРГАНІВ ДИХАННЯ

Прочитайте:
  1. I. Спостереження за перебігом нормальної вагітності
  2. II. Доброякісні пухлин статевих органів, ендометріоз
  3. Анатомо- фізіологічна характеристика печінки, підшлункової залози, як важливих органів травлення, небезпека патологічних їх змін.
  4. Анатомо- фізіологічні вікові особливості трахеї, бронхів, легень. Механізм акту дихання, наслідки його розладів.
  5. Б 3 Проаналізуйте будову органів ротової порожнини
  6. Б) догляд за шкірою.
  7. Будова органів дихання
  8. Будова органів дихання.
  9. В РЕГУЛЯЦІЇ ФУНКЦІЙ ОРГАНІВ І СИСТЕМ
  10. Виберіть із перерахованого, як називається комплекс органів, розміщений між правою та лівою середостінною плеврою?

План

1. Особливості діагностики захворювань дихальної системи.

2. Характеристики задишки та ядухи.

3. Догляд за хворими із дихальною недостатністю.

4. Оксигенотерапія, її види, показання до застосування.

5. Особливості спостереження і догляду за хворими при кашлі, кровохарканні

та легеневій кровотечі

 

Розділ медицини, що займається вивченням захворювань органів дихання називається пульмонологія. З кожним роком збільшується кількість людей із захворюваннями дихальної системи. У першу чергу це пов'язано із тим, що збільшується екологічне навантаження на дихальний апарат, а також змінами імунної системи людини. Тому з кожним роком зростає актуальність питань догляду за пацієнтами із захворюваннями дихальної системи.

У діагностиці захворювань органів дихання основне місце займають наступні методи: лабораторні (біохімічні, імунологічні, бактеріологічні та ін.), функціональні засоби діагностики - спірографія і спірометрія (визначення і графічна реєстрація тих або інших параметрів, що характеризують функцію зовнішнього дихання), пневмотахографія і пневмотахометрія (дослідження максимальної об'ємної швидкості форсованого вдиху і видиху), дослідження вмісту (парціального тиску) кисню і вуглекислого газу в крові та ін.

Досить інформативними є різні рентгенологічні методи дослідження дихальної системи: рентгеноскопія і рентгенографія органів грудної клітки, флюорографія, томографія (метод пошарового рентгенологічного дослідження легенів, точніше оцінюючий характер пухлинних утворень), бронхографія, що дає можливість за допомогою введення в бронхи через катетер контрасних речовин одержати чітке зображення бронхіального дерева.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 589 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)