АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Препарати поєднаної (модуляторної) дії на жовчовиділення.

Прочитайте:
  1. E. Антигістамінні препарати
  2. Антибактеріальні препарати. Протипаразитарні препарати.
  3. Антидепресанти, препарати літію, адаптогени
  4. Антітромбоцитарні препарати .
  5. Вітамінні препарати
  6. Вітамінні препарати
  7. Гормональні препарати
  8. Гормональні препарати
  9. Гормональні препарати
  10. Гормональні препарати та їх антагоністи.

А. Рослинного походження. Це засоби, що за рахунок поєднання діючих компонентнів покращують холекінез жовчного міхура та проток з одночасною спазмолітичною дією на клапанний апарат біліарної системи. Легкий стимулюючий вплив на холерез, сечовиділення, м’яка антимікробна дія.

 

Препарат Випуск та дозування
1. Оліметин (ефірні олії аїру, м’яти, терпентинна олія, очищена сірка) Випуск: капсули №30. Дозування:    
2. Ровахол (терпени ефірних олій ряду рослин – цинеол, камфен, барнеол, пінен, ментол, жирна оливкова олія). Випуск: капсули №30. Дозування: по 1–2 капсули 3 рази в день за 30 хвилин до їжі.

 

 

В. Синтетичні препаратирегулятори моторики і тонусу біліарної системи. Це – так звані прокінетики (пропульсивні засоби), що діють також по ходу ШКТ на панкреатичну протоку.

· домперидон (мотіліум) – по 1–2 таблетки (10–20 мг) 3 рази на день за 10–30 хвилин до їжі;

· метоклопрамід (церукал, реглан, паспертин) – по 1–2 таблетки (10–20 мг) 3 рази на день.

Домперидон та метоклопрамід у біліарній системі переважно впливають лише на тонус сфінктера Одді.

· цизаприд (координакс, пропульсид, перістил) – по 1 таблетці (10 мг) 3–4 рази на день за 15–30 хвилин до їжі;

· тримебутин (дебридат) – по 100–200 мл (в таблетках або емульсії) 3 рази в день за 15–30 хвилин до їжі.

Цизаприд та тримебутин діють регулююче на всі ланки біліарної системи.

ІІІ. Комплексні жовчогінні препарати (препарати комплексної дії на жовчоутворення та жовчовиділення).

Це – засоби рослинного генезу, що комбінують у собі добуті з різних рослин ефірні та жирні олії, гіркі глікозиди з коренів та квітів, алкалоїди тощо. Вони, як правило, мають певний позитивний вплив і на інші ланки травного процесу та на інші органи травлення.

 

Препарат Випуск та дозування
1. Галстена (комплексний гомеопатичний препарат із вмістом чортополоху, кореня кульбаби, чистотілу, а також сульфату натрію та фосфору – на 43% етанолі). Випуск: флакони по 100 мл. Дозування: по 10–20 крапель (розвести в 1 столовій ложці води) 3 рази в день за 30 хвилин до їжі або через годину після їжі.
2. Холагол (оливкова олія – до 10 г, пігменти з кореня куркуми – 0,0225 г, емодин з кори крушини – 0,009 г, магнію саліцилат – 0,1 г, спирт 96% – 0,8 г). Випуск: флакони по 10 мл. Дозування: по 5–10 крапель (на чайну ложку цукру) 3 рази в день за 30 хвилин до їжі 2–4 тижні (при жовчній коліці – до 20 крапель на прийом).
3. Холегран (комплекс біоактивних речовин з шандри, собачої кропиви, звіробою, ромашки, м’яти, коренів ревеню, любистку, кори крушини, м’ятної ефірної олії тощо). Випуск: гранули – пакет 80 г. Дозування: по 1/2 чайної ложки гранул (розмішати в 1/2 склянки води, чаю або соку) 3 рази в день за 30 хвилин до їжі.
4. Холафлукс (розчинний фіточай, що містить компоненти листя шпинату, плодів чортополоху, трави перстачу гусячого, чистотілу, деревію, коренів ревеню, солодки, екстракт алое, трави та кореню кульбаби, кореню куркуми, олію куркуми). Випуск: розчинний фіточай – порошок у флаконах по 150 мл. Дозування: по чайній ложці порошку, розчиненого в 100 мл гарячої води, 2–3 рази в день до їжі 2–3 тижні.
5. Холагогум (екстракт куркуми 20 мг, екстракт чистотілу 40 мг, м’ятна ефірна олія 5 мг, ефірна олія куркуми 5 мг). Випуск: капсули №30 або №50. Дозування: перший тиждень – по 2 капсули 3 рази в день, далі – по 1 капсулі 3 рази в день під час їжі, 3–4 тижні.
6. Поліфітохол (екстракти з квіток цмину піскового, пижма звичайного, листя м’яти та кропиви, кореню солодки, плодів шипшини). Випуск: порошок у банках по 60 мл. Дозування: по 1/2 чайної ложки (розчинити в склянці гарячої води) за 30 хвилин до їжі 2–3 рази в день.
7. Гепатофальк планта (сухий екстракт чортополоху 240 мг, чистотілу 100 мг та куркуми 25 мг) Випуск: капсули №50 або №100. Дозування: по 2 капсули 3 рази на добу 1–2 тижні, далі по 1 капсулі 3 рази на добу до 1–3 місяців.

 


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 507 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)