АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Тактика застосування жовчогінних препаратів

Прочитайте:
  1. Активная тактика ведения III периода родов.
  2. Акушерка післяпологового відділення виявила у породіллі на 3 добу почервоніння в ділянці швів на промежині та гнійні виділення. Яка найбільш доцільна тактика в цьому випадку?
  3. Аппендикулярный инфильтрат. Причины, клиника неосложненного и осложненного инфильтрата. Лечебно-диагностическая тактика. Методы лечения.
  4. Б) Визначте показання до застосування препаратів.
  5. Багато психотропних препаратів (мескалін, ЛСД) імітують природні медіатори. На який процес синаптичної передачі вони впливають?
  6. Беременность и миома матки. Тактика врача при ведении родов.
  7. В малый таз. Мыс не достигаем. Какая тактика ведения родов наиболее целесообразна?
  8. В наркологічному відділенні психоневрологічної лікарні хворому призначено тетурам. Яке з перерахованих захворювань може бути показанням до його застосування.?
  9. В приемное отделение больницы обратился больной без направительных медицинских документов, внезапно почувствовав себя плохо. Какова ваша тактика?
  10. В. 75.Менингококковая инфекция: этиопатогенез, эпидемиология. Классификация. Лечебная тактика врача на догоспитальном этапе при менингококцемии.

Вибір раціонального жовчогінного препарату залежить від типу дискінезії (гіпо- чи гіпертонус, гіпо- чи гіперкінез).

 

Таблиця 4. Вибір жовчогінних препаратів в залежності від характеру порушень в жовчовидільній системі

Характер порушення Рекомендовані групи препаратів
1. При гіпертонусі, гіперкінезі – Холеспазмолітики (з підгрупи 2.2); – прокінетики (2.3); – комплексні препарати (ІІІ) + – лише додатково – холеретики (при наявності дисхолії) або без них.
2. При гіпотонії, гіпокінезії – Холеретики; + – холекінетики (підгрупа 2.1).
3. При асоційованих (змішаних) дискінезіях Комбінувати всі групи засобів: – холеретики; – холекінетики; – холеспазмолітики; – рослинні та синтетичні регулятори моторики і тонусу або – застосовувати комплексні препарати (з групи ІІІ).

 

Способи застосування жовчогінних препаратів:

питний режим – для всіх груп препаратів;

– «сліпі» зондування (тюбажі);

– зондове введення;

– парентеральне введення – для холеспазмолітиків, прокінетиків.

 

С. Засоби для корекції загального стану.

Це препарати, направлені перш за все на покращення нейрогуморальної регуляції організму, ліквідацію астено-невротичних явищ.

Характер порушень нервової регуляції впливає на особливості протікання біліарних дискінезій. Відповідно, різні типи ДЖВШ вимагають, як правило, застосування різних груп коректорів нервової регуляції.

Вибір засобів для покращення загального стану:

І. При гіпертонічно-гіперкінетичних або змішаних ДЖВШ перевагу надають наступним препаратам:

1.1. Вегетотропні заспокійливі засоби рослинного генезу (настоянка валеріани по 20–30 крапель 3 рази на день, корвалал по 20 крапель 3 рази на день, а також ново-пассит, саносан, персен та ін.).

 

 

1.2. При недостатній ефективності – синтетичні анксіолітики (нозопам по 1 таблетці 2–3 рази на добу, а також реланіум, ксанакс, еленіум тощо).

1.3. При поєднанні збудливості з депресивним синдромом – антидепресанти з седативним ефектом (сульпірид по 0,05 г ´ 2–3 рази на добу).

ІІ. При гіпотонічно-гіпокінетичних ДЖВШ:

Рослинні психофізичні стимулятори-адаптогени (жень-шень, арелія, елеутерокок, родіола рожева) та препарати з них (при відсутності артеріальної гіпертензії).

При поєднанні з депресивним синдромом – так звані денні антидепресанти без седативного ефекту (флуоксетин, серопрам, пароксетин та ін.).

Окрім вищевказаних препаратів і напрямків медикаментозного лікування біліарних дискінезій часто застосовують різні форми немедикаментозної терапії ДЖВШ.

 


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 436 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)