АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Малі статеві губи

Прочитайте:
  1. N Яєчка у хлопчиків опущені в калитку, у дівчаток – малі статеві губи і клітор прикриті великими статевими губами.
  2. Вікові та статеві особливості черепа
  3. Зовнішні жіночі статеві органи (organa genitalia feminina externa)
  4. Зовнішні статеві органи
  5. Їхні вікові, статеві та індивідуальні особливості
  6. Статеві залози
  7. Статеві залози і статевий розвиток
  8. Статеві залози. Статеве дозрівання
  9. СТАТЕВІ СИСТЕМИ

 

Малі статеві губи - парні, тоненькі шкірні складки, які розмі­щені в поздовжньому напрямку досередини від великих статевих губ. Вони такого ж кольору, як і внутрішня поверхня великих статевих губ; своїми вільними краями інколи виступають через статеву щілину. Осно­ва малих статевих губ відокремлена від великих статевих губ борозенками.

У товщі малих статевих губ розміщені венозні сплетення та малі переддверні залози.

Непарний простір, витягнутий у передньо-задньому напрямі, який обмежений відведеними малими губами, називається переддвер¢ям піхви. У глибині переддвер'я піхви лежить отвір піхви. У переддвер'я піхви відкриваються зовнішній отвір жіночого сечівника, парні отвори про­токів переддверних залоз та численні протоки малих переддверних за­лоз (5.04).

 

Клітор

Клітор - непарне утворення, яке розміщується позаду і нижче пере­дньої спайки великих статевих губ, між їх передніми ділянками. Він являє собою невелике, дещо ущільнене з боків, утворення з двох пе­черистих тіл /правого і лівого/, які відповідають печеристим тілам чоловічого статевого члена, але значно менших розмірів.

Печеристі тіла завдовжки 1,5-2,5 см фіксуються своїми ніжка­ми до лобкових кісток.

Клітор складається з головки, яка залягає в верхній частині статевої щілини і тіла, яке утворене ніжками клітора, що з'єднуються біля нижнього краю лобкового симфізу.

Подразнення численних рецепторів клітора викликає статеве збудження (5.04)

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 661 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)