АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЗАГАЛЬНІ ПИТАННЯ РЕАНІМАТОЛОГІЇ

Прочитайте:
  1. I.Загальні положення
  2. Загальні анемії.
  3. ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО ПРИЙМАЛЬНОГО ВІДДІЛЕННЯ
  4. Загальні відомості
  5. Загальні відомості про діагностику захворювань
  6. Загальні відомості про з’єднання кісток
  7. Загальні відомості про скелет
  8. Загальні закономірності патогенезу спадкових захворювань
  9. Загальні критерії оцінки побічних ефектів лікування (CTCAE)
  10. Загальні методичні вказівки

Реаніматологія – це наука, яка вивчає комплекс патологічних процесів, що виникають в організмі при станах, які межують з смертю. Не слід плутати це поняття з реанімацією – безпосереднім процесом оживлення організму, за допомогою проведення спеціальних лікувальних заходів. Дослідження загальних чи специфічних змін, які виникають в організмі людини при згасанні чи відновленні життєвих функцій є необхідним для розроблення найбільш досконалих методів реанімації і подальшого лікування пацієнтів в післяреанімаційному (“відновному”) періоді.

Успіх реанімаційних заходів залежить від часу, який минув з моменту зупинки кровопостачання чи дихання до початку реанімації. В основі ефективної реанімації лежить концепція “ланцюжка виживання”, яка включає ряд етапів: на місці пригоди, при транспортуванні, в операційній, в реанімаційній палаті чи відділенні та в палаті реабілітації. Найбільш слабкою і найважливішою ланкою цього ланцюжка є ефективне забезпечення основної підтримки рівня життя на місці нещасного випадку. Не знаючи механізмів і закономірностей існування організму на крайніх етапах його життя, не враховуючи фактори, які викликали появу термінального стану неможливо допомогти вмираючому пацієнту.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 548 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)