АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Оцінка результатів. Для запобігання виникненню хронічного гломерулонефриту слід проводити етапне лікування хворих, дотримуватися послідовності та безперервності спо­стереження

Прочитайте:
  1. V етап. Оцінка результатів м/с втручань.
  2. V ЕТАП: Оцінка результатів м/с втручань.
  3. АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ ТЕРМОМЕТРІЇ
  4. Аналіз та оцінка результатів лабораторного дослідження крові, спинномозкової рідини, сечі, калу, мієлограми, медико-генетичних проб, ІФА-діагностики.
  5. Валеологічна оцінка функціонального стану серцево-судинної системи. Вікові особливості крові та кровообігу.
  6. Визначення вмісту активного хлору в таблетках «Пантоцид» («Аквацид») та оцінка їх придатності для проведення знезараження води.
  7. Визначення понять «фізичний розвиток дитини», «акселерація розвитку дітей», «гармонійність фізичного розвитку». Основні гіпотези і механізми акселерації. Оцінка шкільної зрілості.
  8. Вимоги до результатів лікування.
  9. Виявлення та оцінка взаємозв’язків чинників навколишнього середовища та здоров’я населення
  10. Гігієнічна оцінка обладнання шкільних приміщень та навчальних меблів

Для запобігання виникненню хронічного гломерулонефриту слід проводити етапне лікування хворих, дотримуватися послідовності та безперервності спо­стереження. В активний період хвороби здійснюють комплексну терапію в ста­ціонарі, потім дітей доліковують (у неактивний період) у поліклініці та місце­вому санаторії. Незалежно від варіанта перебігу гломерулонефриту всі діти підлягають диспансерному спостеріганню. Його здійснюють нефролог і дільни­чний педіатр поліклініки протягом 5 років від початку повної клініко-лабораторної ремісії. Диспансеризація передбачає активне спостереження та лікування, своєчасне виявлення загострення та профілактику рецидивів захво-рю-вання, здійснення реабілітаційних заходів.

Після виписування зі стаціонару продовжують медикаментозне лікування, при­значене лікарем. Протягом року забороняють заняття фізкультурою в загальній групі, не рекомендуються ортостатичні навантаження, купання у відкритих водоймах. Загострення в амбулаторних умовах виявляють завдяки регулярним оглядам дитини з обов'язковим вимірюванням АТ та дослідженням сечі. У разі виявлення загострення необхідна своєчасна корекція режиму, харчування, ме­дикаментозної терапії, навчального та фізичного навантаження, санація вогнищ хронічної інфекції. Якщо дитині проводять переривчастий курс лікування іму-нодепресантами, імуносупресорами та глюкокортикостероїдам й, можливі побі­чні явища, які також потребують корекції. Оскільки причиною загострення час­то є інтеркурентні захворювання, важливою є правильна тактика медпрацівни­ка в цей період. Дитині призначають ліжковий режим, антибіотик на 8—10 днів, антигістамінний препарат та ін. У період доліковування в поліклініці ре­комендується 1 раз у рік, навіть за повної клініко-лабораторної ремісії, компле­ксне обстеження в стаціонарі з метою контролю за станом функцій нирок (визначають рівень креатин і ну та сечовини у крові, кліренс ендогенного креа-тиніну, реабсорбцію води, інші показники тубулярних функцій). Диспансериза­цію дітей з хронічним гломерулонефритом здійснюють протягом усього пері­оду дитинства з наступною передачею під спостереження терапевтів.

Реабілітаційні заходи складаються із методичних, психологічних педагогічних, соціально-економічних та професійних, які здійснюють на всіх етапах лікувального процесу з метою максимального відновлення здо­ров'я. Найоптимальнішим місцем реабілітації є місцевий санаторій, розташова­ний у кліматичній зоні, в якій проживає дитина. Санаторно-курортне лікування може бути призначено не раніше, ніж через 10—12 міс від початку клініко-лабораторної ремісії.

Профілактика гломерулонефриту передбачає широке використання комплексу заходів, спрямованих на зміцнення здоров'я дитини. До них належать: організа­ція правильного режиму, повноцінне харчування, проведення загартовувань них процедур та гімнастики, облік дітей, які часто хворіють, своєчасне їх ліку­вання, санація хронічних вогнищ інфекції, запобігання стресовим ситуаціям, особливий контроль за результатами захворювань, які найчастіше передують розвиткові гломерулонефриту.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 394 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)