АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Розділ 5. Транспортування перинатального пацієнта

Прочитайте:
  1. Величина еритемної дози (біодози) ультрафіолетового опромінення пацієнта виміряна у хвилинах. Яким приладом визначалася величина еритемної дози?
  2. Вимірювання температури тіла, догляд за пацієнтами з гарячкою.
  3. Вкажіть періоди перебігу перинатального ураження центральної нервової системи
  4. Геноми майже всіх відомих РНК-вмісних вірусів – це лінійні молекули, які можна розділити на 3 групи.
  5. Гігієнічні вимоги до транспортування і зберігання продуктів
  6. Для вивезення і транспортування сміття та інших твердих відходів використовують спеціальні автомашини — сміттєвози. Можливим є транспортування сміття за системою трубопроводів.
  7. Місце розтину та транспортування трупів
  8. Назва розділу практики ___________________________________________________
  9. Обладнання санітарного транспорту для транспортування вагітної/роділлі/породіллі
  10. Пацієнта, Н., 54 років, доставлено в чергове травматологічне відділення з діагнозом: свіжий вивих гомілки. Який вид знеболення треба застосувати у даному випадку?

Транспортування вагітних жінок і новонароджених з групи високого перинатального ризику з однієї лікарні до іншої є невід’ємною і важливою складовою регіональної системи перинатальної допомоги.

Основна мета – забезпечити надання спеціалізованої медичної допомоги зазначеним категоріям пацієнтів у закладах відповідного рівня.

Належна реалізація такого підходу сприяє досягненню не лише вірогідно нижчих регіональних і відповідно національних показників материнської та перинатальної смертності, але й кращих показників здоров’я і розвитку новонароджених із групи високого перинатального ризику.

Переваги транспортування пацієнтів з однієї лікарні до іншої транспортною бригадою закладу вищого рівня

1. Усі члени транспортної бригади (включаючи водія) мають відповідні підготовку і досвід. Доведено, що кінцеві результати лікування є кращими для пацієнтів, транспортованих спеціально підготовленою командою.

2. Обладнання, що використовується під час такого транспортування (у т.ч. апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ) і монітори), спеціально призначене для перевезення пацієнтів у критичному стані.

3. Необхідні обладнання, розхідні матеріали і ліки готуються завчасно, що дає змогу заощаджувати час і надавати оптимальну допомогу.

4. Виконання транспортною бригадою своїх функцій за межами базової лікарні не впливає на якість роботи відділення, оскільки з нього не вилучається медичний персонал, задіяний у лікувально-діагностичному процесі.

5. Транспортування пацієнтів з групи високого ризику транспортною бригадою закладу вищого рівня за участю спеціально підготовленого і досвідченого персоналу є найкращою і рекомендованою формою переміщення пацієнтів між лікарнями.

Види перинатального транспорту

1. Материнський (транспортування вагітної або роділлі): вагітну жінку транспортують в антенатальному або інтранатальному періодах до медичного закладу вищого рівня, щоб надати спеціалізовану акушерську і/або неонатальну допомогу.

2. Неонатальний: за наявності показань новонароджену дитину транспортують після оцінки і стабілізації стану персоналом транспортної бригади закладу вищого рівня.

3. Зворотний: жінку або її новонароджену дитину транспортують до лікарні, звідки вона була переведена (або до іншої лікарні нижчого рівня), після надання спеціалізованої медичної допомоги і вирішення медичних проблем, які спричинили госпіталізацію до закладу вищого рівня.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 484 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)