АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ІІ. Ревматоїдний артрит

Прочитайте:
  1. E. острый артрит правого тазобедренного сустава
  2. А. Генерализованный артрит
  3. Артриты при системных заболеваниях соединительной ткани
  4. Б)нервно-артритическим
  5. Болезни в области коленного сустава (раны, ушибы, бурситы, артриты).
  6. В. 58. Ревматоидный артрит. Критерии диагностики. Лечение. Профилактика.
  7. Гнойные артриты после инъекций кортиростероидов
  8. Гнойный артрит
  9. Деформирующий артрит (остеоартрит)
  10. Диагноз: Ревматоидный артрит, суставная форма (по типу полиартрита),

1. Жінка 56 р. скаржиться на болі в дрібних суглобах рук і ніг. Хворіє протягом 12 років, під час огляду рук відмічений підвивих в п’ястно-пальцевих суглобах і з відхиленням пальців назовні (вид „плавників моржа”). В крові виявлено високомолекулярні імунні комплекси. Назвати основне захворювання.

A *Ревматоїдний артрит

B Ревматичний поліартрит

C Системний червоний вовчак

D Дерматоміозит

E Подагричний артрит

 

2. У хворої після переохолодження розвилася деформація суглобів, болючість та обмеженість рухів у пальцях кінцівок; поряд з суглобами з’явились маленькі щільні вузлики. При біопсії в вузликах знайдені вогнища фібриноїдного некрозу, оточені гістіоцитами. Ваш діагноз:

A. *Ревматоїдний артрит

B. Дерматоміозит

C. Ревматизм

D. Подагра

E. Деформуючий артроз

 

3. Чоловік, віком 45 років, на протязі останніх 10 років скаржився на біль у спині, обмеження повноцінних рухів у хребті. Хворий помер від прогресуючої ниркової недостатності. При автопсійному дослідженні виявлено амілоїдоз нирок, у суглобах хребта – анкілоз, деструкція суглобового хряща, паннус, склероз синовіальної оболонки з дифузним хронічним запаленням. Діагностуйте захворювання.

*Ревматоїдний артрит

Анкілозуючий спондилоартрит

Остеоартроз хребта

Остеопороз хребта

Паратиреоїдна остеодистрофія

 

4. Хворий 70 років помер від гострої коронарної недостатності. За життя відзначалась припухлість, деформація і біль колінних суглобів. При патоморфологічному дослідженні деформованих суглобів і синовиальних оболонок виявлено: гіперемія оболонок з множинними периваскулярними запальними інфильтратами з лімфоцитів, плазмоцитів, макрофагів. Скупчення фібрину, який організується, покривають ділянки синовиальної оболонки і визначаються в суглобовій рідині у вигляді рисових зерен. Ваш діагноз.

A. *Ревматоїдний артрит

B. Вузликовий периартеріїт

C. Анкилозируючий спондилоартрит

D. Туберкульозний артрит

E. Деформуючий артроз

 

5. Жінка 54 років мала значну деформацію суглобів пальців рук і стоп. Гістологічно: навколосуглобова сполучна тканина - мукоїдне набухання, ділянки фібриноїдного некрозу, скупчення макрофагів, ділянки склерозу; в синовіальній оболонці - набрякі ворсини, з ознаками мукоїдного та фібриноїдного набухання, в синовіальній порожнині зустрічаються поодинокі "рисові тільця". Діагностуйте захворювання.

*Ревматоїдний артрит

Ревматизм

Хвороба Бехтерева

Гематогенний туберкульоз

Подагра

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 543 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)