АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Три способи вимірювання сonjugata vera.

Прочитайте:
  1. ВИМІРЮВАННЯ АРТЕРІАЛЬНОГО ТИСКУ
  2. Вимірювання артеріального тиску.
  3. Вимірювання базальної температури
  4. Вимірювання температури
  5. ВИМІРЮВАННЯ ТЕМПЕРАТУРИ ТІЛА
  6. ВИМІРЮВАННЯ ТЕМПЕРАТУРИ ТІЛА
  7. Вимірювання температури тіла дитини
  8. Вимірювання температури тіла та її реєстрація.
  9. Вимірювання температури тіла, прилади для вимірювання температури тіла, правила і техніка Оцінка результатів вимірювання температури тіла.
  10. Вимірювання товщини шкірно-жирової складки

1. За діагональною кон’югатою: від діагональної кон’югати віднімаємо 1,5-1,0 см на товщину кісток лона при індексі Соловйова до 16 см і віднімаємо 2,0 см при індексі Соловйова більше 16 см.

2. За зовнішніньою кон’югатою: від розміру зовнішньої кон’югати віднімаємо при індексі Соловйова до і рівного 16 см —9 см; при індексі Соловйова більше 16 см — 10 см.

3. За ромбом Міхаеліса: вертикальний розмір = справжня кон’югата.

 

Вихід із тазу закритий знизу товстим м’язово-фасціальним пластом, який називається тазовим дном. Частину тазового дна, що розташована між задньою спайкою статевих губ і задньопрохідним отвором, називають передньою промежиною. Задня промежина міститься між задньопрохідним отвором і куприком.

Тазове дно відіграє велику роль у фізіології жіночої статевої сфери.

Тазове дно складається із трьох шарів м’язів, вкритих фасціями.

І Нижній (зовнішній) шар, до нього входять:

- цибулиногубчастий м’язm. bulbospongiosus — парний м’яз, який охоплює з обох сторін вхід у піхву (прикріплюється до клітора і сухожильного центру);

- сідничнопечеристий м’язm. ischiocavernosus — парний м’яз, що йде від нижньої гілки сідничної кістки до клітора;

- поверхневий поперечний м’яз промежиниm. transversus perinei superficialiscialis —парний м’яз, що починається від сухожильного центру, відходить ліворуч і праворуч до сідничних горбів;

- зовнішній сфінктер заднього проходуm. sphincter ani externus — м’яз, який оточує кінець прямої кишки, іде від верхівки куприка до сухожильного центру промежини.

Всі ці м’язи сходяться в сухожильному центрі промежини — centrum tendineum.

ІІ Середній шар — diaphragma urogenitale — сечостатева діафрагма, розміщена в передній половині виходу із таза. Через сечостатеву діафрагму, що являє собою м’язово-фасціальну пластинку трикутної форми, проходять сечівник і піхва. Пластинка розміщена під симфізом, у лобковій дузі.

У передньому відділі її м’язові пучки оточують сечівник і утворюють його зовнішній сфінктер. У задньому відділі діафрагми закладені м’язові пучки,що йдуть у поперечному напрямі до сідничних горбів і називаються глибоким поперечним м’язом промежини (m. transversus perinei profundus).

ІІІ Верхній (внутрішній) шар — діафрагма тазу — diaphragma pervis — складається з парного м’яза, що піднімає задній прохід (m. levator ani).

Тазове дно є опорою для внутрішніх статевих органів та інших органів, сприяє збереженню нормального їх положення. Скорочуючись, м’язи, що піднімають задній прохід закривають статеву щілину, звужують просвіт прямої кишки і піхви. Ушкодження м’язів тазового дна приводить до опущення і випадіння внутрішніх статевих органів, сечового міхура, прямої кишки. Під час пологів м’язи тазового дна, розтягуючись, утворюють широку трубку — продовження кісткового пологового каналу.

 


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 561 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)