АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Дослідження адреналінової агрегаціі

Прочитайте:
  1. Real-time PCR (ПРЛ у реальному часі) та її застосування у вірусологічних дослідженнях.
  2. А) Загальне об’єктивне дослідження.
  3. А. Рентгенівські методи дослідження.
  4. АНТРОПОМЕТРИЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ
  5. Антропометричні дослідження дітей різного віку та особливості їх проведення
  6. АНТРОПОМЕТРИЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ХВОРИХ
  7. Б) дослідження Арнульфом Ноймайером способу усунення трупів
  8. ВЗЯТТЯ КАЛУ ДЛЯ БАКТЕРІОЛОГІЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ
  9. ВЗЯТТЯ КАЛУ ДЛЯ КОПРОЛОГІЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ
  10. Визначте основні методи дослідження психогенетики і можливості їх застосування.

При кімнатній температурі на годинниковому склі до 0,45 мл РRР додається 0,05 мл розчину адреналіну, одночасно з цим починається відлік часу. Реєструється час появи макроагрегатів. При цьому є важ­ливим темний фон, обережне змішування та проведення двох паралельних тестів. Рекомендована кон­центрація адреналіну - 1 мг/мл. У нормальних умовах добре видимі агрегати з'являються на протязі 40 - 50 секунд. У випадках тромбастеніі та есенціальної атромбіі агрегати не створюються. У випадках порушення вторинної агрегації поява агрегатів запізнюється на 5 - 10 секунд.

Дослідження агрегаційної функції тромбоцитів може про­водитися візуально, що при достатньому тренуванні дає орієнтовну інформацію, а також за допомогою спеціальних приладів - агрегометрів. Останні роподіляються на оптичні (турбідиметричні), які реєструють агрегацію в багатій тром­боцитами плазмі за зміною її оптичної щільності, кондуктометричні, які визначають агрегацію в цільній крові по змі­ні електропровідності (метод менш стабільний, дає багато випадкових відхилень) та за допомогою люмі-агрегометрів, які дозволяють реєструвати не тільки процесс агрегації, але й реакцію вивільнення із тромбоцитів АТФ, для чого в середовище вводять люциферин-люциферазний реагент (фірми Sigma обо ін.), який реагує з АТФ. Дослідження виконуються на агрегометрах різних конструкцій (фірм Chrono-log, Helena Laboratories), в тому числі і вітчизняних (фірми Біола, Москва и др.).

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 430 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)