АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

VІІІ.1.Організація медичного постачання формувань та закладів

Прочитайте:
  1. VІІІ.МЕДИЧНЕ ПОСТАЧАННЯ ФОРМУВАНЬ І ЛІКУВАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ.
  2. Аорта, дуга аорти, гілки аорти, частини аорти. Внутрішня сонна артерія, гілки, області кровопостачання
  3. Визначення стану води за органолептичними показниками; санітарна оцінка існуючої системи водопостачання
  4. Гігієнічні вимоги до земельної ділянки, яка відводиться під будівництво дитячих закладів.
  5. Для студентів V курсу медичного факультету
  6. Закладів.
  7. ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 3. ГІГІЕНА ВОДИ ТА ВОДОПОСТАЧАННЯ,ГІГІЕНА ГРУНТУ,САНІТАРНАОЧИСТКА НАСЕЛЕНИХ МІСЦЬ.
  8. КРОВОПОСТАЧАННЯ СТАТЕВИХ ОРГАНІВ
  9. Організація і проведення розвідки джерел водопостачання при надзвичайних ситуаціях. Оцінка якості води польовими методами.

Медичні бригади постійної готовності першої та другої черги.

Медичні бригади постійної готовності першої черги – це формування ДСМК, призначені для надання екстреної медичної допомоги постраждалим на догоспітальному етапі при станах, які загрожують їх життю чи здоров’ю, та екстреної їх госпіталізації в лікувальні заклади другого етапу медичної евакуації. Особовий склад бригади спеціально готується, атестується, отримує сертифікати, вноситься в Реєстр аварійно-рятувальних служб і на нього поширюються обов’язки та права, передбачені Законом України “Про аварійно-рятувальні служби”, забезпечується засобами індивідуального захисту.

Додаткове оснащення бригад проводиться за рахунок коштів, виділених для цього із місцевих бюджетів згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 1997 р. № 1379.

Медичні бригади постійної готовності ДСМК першої черги територіального рівня, що створюються територіальними центрами екстреної медичної допомоги та відомчими лікувальними закладами ДСМК формуються та оснащуються медичною технікою, транспортними засобами та медикаментами на рівні не нижчому, ніж відповідні бригади із складу ШМД згідно наказу МОЗ України від 19.06.96 р. № 175. Всі штатні та частина

позаштатних бригад територіального рівня за погодженням з територіальними органами управління охорони здоров’я одночасно визначаються МОЗ України як медичні бригади постійної готовності першої черги державного рівня.

Питання оснащення бригад швидкої медичної допомоги в повсякденних умовах визначено директивними документами. Згідно Положення про виїзну бригаду ШМД, затвердженого наказом МОЗ України від 19.06.1996 р. № 175 (п. 1.7), бригада забезпечується спеціальним санітарним транспортом, оснащення якого відповідає переліку обов’язкового і додаткового оснащення виїзної бригади ШМД, затвердженим МОЗ України. Фахівцями УНПЦ ЕМД та МК та Київської міської станції ШМД, використовуючи, в основному, номенклатуру медичного майна, що увійшло до Переліку обов’язкового і додаткового

оснащення виїзної бригади ШМД, розроблені Тимчасові табелі оснащення медичним майном спеціалізованої бригади постійної готовності державної служби медицини катастроф першої черги.

Для забезпечення функціонування в надзвичайних ситуаціях кожна станція швидкої медичної допомоги (п. 1.6 Положення про станцію ШМД, затвердженого наказом МОЗ України від 19.06.1996 р. № 175) “повинна мати постійний місячний запас медикаментів, перев’язочного матеріалу, виробів медичного призначення, які щомісячно поновлюються. Аварійний запас медичного майна, носилок, апаратури, медичних ящиків-укладок та наборів для формування додаткових виїзних бригад швидкої медичної допомоги з метою використання як на місці, так і для направлення в інші регіони у разі надзвичайних ситуацій”

Оперативні запаси засобів для медичних бригад постійної готовності ДСМК першої черги, визначені із складу інших медичних закладів (не станцій ШМД), накопичуються частково в закладах, які формують бригади (на 1 добу роботи) і в територіальних центрах екстреної медичної допомоги (на 2 доби роботи). Доставка медичного майна до зони надзвичайної ситуації із запасників територіальних центрів здійснюється протягом першої доби ліквідації наслідків надзвичайної ситуації за планами центрів.

Для медичних бригад постійної готовності ДСМК першої черги територіального рівня запаси накопичуються за рахунок місцевих бюджетів, а державного рівня – за рахунок державного бюджету. Якщо одні і ті ж бригади визначені і для територіального і для державного рівня – запаси накопичуються за рахунок місцевих бюджетів, а витрачені запаси при вводі в дію “Планів медико-санітарного забезпечення населення в надзвичайних ситуаціях” державного рівня поповнюються за рахунок державного бюджету.

Організація доставки бригад постійної готовності територіального рівня до району надзвичайної ситуації своєї території та повернення назад, організація їх розміщення, забезпечення та використання передбачається “Планами медико-санітарного забезпечення населення в надзвичайних ситуаціях територіального рівня”, а бригад, віднесених до ДСМК державного рівня, до району НС на території держави відповідним Планом державного рівня. Загальна кількість бригад постійної готовності першої черги територіального рівня повинна розраховуватись, виходячи із вимог самостійної ліквідації медико-санітарних наслідків НС територіального рівня, заданого для Автономної Республіки Крим, даної області.

Що стосується бригад постійної готовності другої черги, то вони розгортаються на другому етапі медичної евакуації і їх сукупність повинна забезпечити надання кваліфікованої та спеціалізованої допомоги всім постраждалим.

Оперативні запаси медичного майна для забезпечення діяльності спеціальних бригад постійної готовності другої черги накопичуються у закладах, які формують бригади (на 1 добу роботи), та в теріторіальних центрах екстреної медичної допомоги (на 2 доби) на кожну бригаду.

Для розрахунку необхідних запасів використовуються додані “Тимчасові табелі оснащення медичним майном спеціалізованої бригади постійної готовності державної служби медицини катастроф другої черги”. Майно зберігається в упаковках, зручних для транспортування бригадою при її направленні за місцем призначення при надзвичайній ситуації.

Доставка медичного майна до лікувального закладу із складів територіальних центрів здійснюється протягом першої доби НС за планами центру. Для бригад постійної готовності другої черги територіального рівня запаси накопичуються за рахунок місцевих бюджетів, а державного рівня – за рахунок державного бюджету.

 

Територіальні центри екстреної медичної допомоги.

В системі медичного постачання ДСМК центри займають провідне місце. За їх планами, затвердженими органами управління охороною здоров’я здійснюється розподіл необхідних запасів засобів між іншими закладами, розробляється система доставки засобів до місць призначення в умовах надзвичайної ситуації. В структуру центрів обов’язково входять склади нормативно-визначених запасів медикаментів, медичної апаратури,інструментів, майна тощо. Центри накопичують майно, що складає основну частину оперативного резерву медичного майна ДСМК. Так, в центрі накопичуються запаси табельного майна:

§ спеціалізованих бригад постійної готовності ДСМК першої черги територіального рівня, утворених не в системі ШМД, для забезпечення їх автономної роботи протягом двох діб;

§ спеціалізованих бригад постійної готовності ДСМК другої черги територіального рівня для забезпечення їх роботи в закладах госпітального етапу медичної евакуації без додаткового постачання протягом двох діб;

§ 70% оперативного запасу для розгортання додаткового ліжкофонду при надзвичайних ситуаціях;

§ штатних спеціалізованих бригад постійної готовності ДСМК першої та другої черги територіального рівня, сформованих самим центром, для забезпечення їх роботи протягом трьох діб;

§ оперативні запаси засобів ДСМК державного рівня за Планом медико-санітарного забезпечення населення держави в надзвичайних ситуаціях, які накопичуються за рахунок державного бюджету.

Запаси засобів, що відповідають першим 4-м позиціям, накопичуються за рахунок місцевого бюджету.

Станції швидкої медичної допомоги.

Станції ШМД утворюють оперативні медичні запаси табельного майна спеціалізованих бригад постійної готовності ДСМК першої черги, що визначені із складу станцій, в обсязі, який забезпечує автономну роботу бригад протягом 3-х діб. З цього майна роблять- ся упаковки, зручні для транспортування бригадою при її направленні за місцем призначення при надзвичайній ситуації.

Методика розрахунку майна приведена в пункті “ Медичні бригади постійної готовності першої та другої черги”. Оперативний резерв засобів утворюється із наявних запасів на станції, передбачених для забезпечення функціонування в надзвичайних ситуаціях (п.1.6 Положення про станцію ШМД, затвердженого наказом МОЗ України від 19.06.96 р. № 175). При вводі в дію “Планів медико- санітарного забезпечення населення в екстремальних ситуаціях” територіального рівня витрачений резерв поновлюється за рахунок місцевого бюджету, при вводі в дію “Плану медико-санітарного забезпечення” державного рівня – за рахунок державного бюджету.

 


Дата добавления: 2014-12-11 | Просмотры: 1164 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)