АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Формування та розвиток стебла.

Прочитайте:
  1. А. Недостатній розвиток сім’яників та вторинних статевих ознак, високий зріст.
  2. АФО нервової системи. Нервово-психічний розвиток та критерії його оцінки.
  3. Векторна теорія формування ЕКГ. ЕКГ, відведення. Походження зубців, сегментів, інтервалів ЕКГ.
  4. Визначення понять «фізичний розвиток дитини», «акселерація розвитку дітей», «гармонійність фізичного розвитку». Основні гіпотези і механізми акселерації. Оцінка шкільної зрілості.
  5. Вклад українських учених у розвиток генетики.
  6. Внесок вітчизняних учених у розвиток генетики
  7. Вплив занять фізкультурою та спортом на будову і розвиток скелета нижньої кінцівки.
  8. ЕМБРІОНАЛЬНИЙ РОЗВИТОК І ТУРБОТА ПРО НАЩАДКІВ
  9. Ембріональний розвиток органів і систем
  10. Ембріональний розвиток ссавців

В результаті діяльності верхівкової меристеми формується стебло, яке має відносно просту первин ну будов у.

С.П. Костичев довів, що прокамбій може виникати в двох формах, що і, визначає формування різних типів стебла. У більшості деревних рослин, де­ревію, льону прокамбій закладається у вигляді суцільного кільця. Із такого прокамбіального кільця формуються суцільні кільця флоеми і ксилеми. Між флоемою і ксилемою зберігається смужка прокамбіальних клітин, яка дає початок камбіальним клітинам, що формують камбіальний поясок. Так фор­мується стебло безпучковоготипу.

У інших рослин, у конусах наростання стебел, прокамбій закладається не суцільним кільцем, а окремими тажами. При цьому кожний прокамбіаль- ний тяж формує самостійний судинно-волокнистий пучок відкритого типу, в якому зберігається камбіальна діяльність. Так формується стебло пучково­го типу. У таких стеблах камбіальний поясок утворюється завдяки з'єднанню пучкового і міжпучкового камбіїв. Пучковий камбій утворюється із прокам­біальних клітин, які знаходяться між флоемою і ксилемою, а міжпучковий - з прошарку паренхімних клітин міжпучкової зони - серцевинних променів. Серцевинними променями називають ділянки паренхімних клітин, розта­шовані між сусідніми судинно-волокнистими пучками. Серцевинні промені ніби з'єднують серцевину і кору в єдину систему паренхіматозних тканин.

Пучковий камбій до периферії відкладає вторинну флоему, а до центру - вторинну ксилему. Міжпучковий камбій продовжує утворювати паренхімні клітини як до периферії, так і до центру, тобто продовжує формувати серце­винний промінь. Тому індивідуальні судинно-волокнисті пучки у деяких рос­ лин не можуть зблизитись і залишаються розмежованими протягом усього життя рослини.

Пучковий тип будови стебла здебільшого зустрічається у дводольних трав'янистих рослин, наприклад у жовтецю, соняшнику, маку городнього, а з деревних рослин - саксаулу і винограду.

В результаті діяльності верхівкової меристеми форм. стебло, яке має відносно просту перв. буд.. С. П. Костичев довів, що прокамбій може виникати в двох формах, що і визначає формування різних типів стебла. У більш. дер. росл. прокамбій закл. у вигляді кільця. З нього форм. кільця флоеми і ксилеми між якими зберіг. смужка прокамбіальних клітин, яка дає поч. камбіальним клітинам, що формують камбіальний поясок. Так форм. стебло безпучкового типу. В інш. випадках прокамбій закл. окремими тяжами. Кожний прокамбіальний тяж форм. судинно-волокнистий пучок відкритого типу, в якому зберіг. камбіальна діяльність. Так форм. стебло пучкового типу. Пучк. камбій утв. з прокамбіальних кл., які знах. між флоемою і ксилемою, а міжпучковий – з прошарку паренхіми міжпучк. Зони – серцевинних променів. Пучк. камбій до периферії відкл. вт. флоему, до центру – вт. ксилему


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 696 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)