АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Принципи лікування.

Прочитайте:
  1. Американські принципи лікування хронічного панкреатиту
  2. Діагностика отруєнь і принципи надання невідкладної допомоги
  3. Догляд за хворими під час лікування.
  4. Загальні принципи догляду за хворими
  5. Загальні принципи і методи поведінки з хворими на гострі психічні розлади
  6. Загальні принципи лікування ран
  7. Загальні принципи лікування цукрового діабету
  8. Загальні принципи терапії крововтрати.
  9. Загальні принципи устрою хірургічного відділення.
  10. ЗАГАЛЬНІ ПРИНЦИПИ ФАРМАКОКОРЕКЦІЇ ТРОМБОЗІВ І ЕМБОЛІЙ

1. Лікувальний режим та раціональне харчування.

2. Медикаментозна терапія: етіотропна, патогенетична, симптоматична.

Етіотропна – антибіотики, сульфаніламіди (частіше поєднання їх), нітрофурани. Усунення хімічних і фізичних агентів, що викликали пневмонію. Лікування хронічної серцевої недостатності, дегельмінтизація.

Патогенетична – підвищення імунореактивності організму. Загальнозміцнююче лікування. Протизапальні, десенсибілізуючі засоби. Покращення легеневої вентиляції і кровообігу. Відновлення порушеної бронхіальної прохідності.

Симптоматичне – усунення судинної і серцевої недостатності, ліквідація гіпоксії (оксигенотерапія). Протикашльові, відхаркувальні, жарознижуючі засоби. Лікування усіх ускладнень, які можуть виникнути.

Бронхіальна астма (БА) – хронічне запальне захворювання дихальних шляхів, яке спричинене значною кількості клітин та медіаторів запалення. Хронічне запалення поєднується з гіперреактивністю бронхів, що проявляється рецидивуючими симптомами свистячого дихання, ядухи, скованості у грудній клітці, кашлю, особливо вночі та рано вранці. Ці епізоди звичайно пов’язані з розповсюдженою, але варіабельною бронхообструкцією, яка зникає спонтанно або під впливом терапії.

(Наказ МОЗ України від 19.03.2007 р. № 128 «Про затвердження клінічних протоколів надання медичної допомоги за спеціальністю «Пульмонологія»).

Бронхіальна астма належить, за даними експертів ВООЗ, до числа найбільш поширених хвороб, що уражає людей усіх вікових груп. Незважаючи на досягнуті успіхи в діагностиці і лікуванні БА зберігається тенденція до збільшення захворюваності і важкого перебігу БА, починаючи з раннього віку. За даними сучасних епідеміологічних досліджень, проведених у відповідності з рекомендаціями Європейського респіраторного товариства, серед дорослого населення астма реєструється більше ніж в 5 % випадків, діти хворіють частіше – до 10 %.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 440 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)