АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

По судебной медицине 9 страница

Прочитайте:
  1. A. дисфагия 1 страница
  2. A. дисфагия 1 страница
  3. A. дисфагия 2 страница
  4. A. дисфагия 2 страница
  5. A. дисфагия 3 страница
  6. A. дисфагия 3 страница
  7. A. дисфагия 4 страница
  8. A. дисфагия 4 страница
  9. A. дисфагия 5 страница
  10. A. дисфагия 5 страница

A. Картограма

B. Секторна*

C. Лінійна

D. Радіальна

E. Стовпчикова

547. Було вивчено структуру первинної захворюваності населення за 21-м класом хвороб. За допомогою якого типу діаграми повинні бути графічно відображені результати даного дослідження?

A. Радіальна

B. Стовпчикова

C. Секторна*

D. Лінійна

E. Картограма

548. При вивченні захворюваності у місті N. було встановлено, що населення різних адміністративних районів відрізняється за своїм віковим складом. Який зі статистичних методів дозволяє виключити вплив цього чинника на показники захворюваності?

A. Аналіз динамічних рядів

B. Т-критерій Вілкоксона

C. Кореляційно-регресійний аналіз

D. Стандартизація*

E. Обчислення середніх величин

549. В минулому звітному році рівень первинної захворюваності в місті К складав 789,5 ‰, в місті М – 568 ‰, в місті С – 650 ‰. За допомогою якого типу діаграми повинні бути гра­фічно відображені дані результати?

A. Радіальна

B. Стовпчикова*

C. Секторна

D. Лінійна

E. Картограма

550. В минулому звітному році рівень загальної захворюваності в місті Ж складав 1789,5 ‰, в місті В – 1568 ‰, в місті Д – 1650 ‰. За допомогою якого типу діаграми повинні бути гра­фічно відображені дані результати?

A. Радіальна

B. Картограма

C. Секторна

D. Лінійна

E. Стовпчикова*

551. Динаміка первинної захворюваності в місті К становила: у 2005 р. – 584 ‰, у 2006 р. – 650 ‰, у 2007 р. – 680 ‰, у 2008 р. – 720 ‰. За допомогою якого типу діаграми повинні бути гра­фічно відображені дані результати?

A. Радіальна

B. Картограма

C. Секторна

D. Лінійна*

E. Стовпчикова

552. Показник загальної захворюваності в районі Ш. становить 1560,9 ‰, а в районі Я. - 1800,9 ‰. У віковій структурі населення району Ш. частка осіб 50 років і старших складає 30 %, а в районі Я. - 40 %. Необхідно перевірити, чи вплинула на різницю показників загальної захворюваності неоднорідність вікової структури населення. Яким методом медичної статистики найдоречніше скористатися в цьому випадку?

A. Розрахунок стандартизованих показників*

B. Розрахунок коефіцієнта кореляції

C. Розрахунок довірчого коефіцієнта Стьюдента

D. Розрахунок середніх величин

E. Розрахунок відносних величин

553. На підприємстві в першому півріччі з 2000 працюючих чоловіків мали травми - 320, з 4000 працюючих жінок - 280. В другому півріччі із 6000 чоловіків травмовано 720, з 2000 жінок травмовано 160. Який метод статистичної обробки даних є оптимальним для усунення розбіжностей у складі працюючих за статтю і різного рівня травм у них?

A. Кореляційний аналіз

B. Метод стандартизації*

C. Регресійний аналіз

D. Розрахунок середніх величин

E. Розрахунок відносних величин

554. При вивченні захворюваності у місті N. було встановлено, що населення різних адміністративних районів відрізняється за своїм віковим складом. Який зі статистичних методів дозволяє виключити вплив цього чинника на показники захворюваності?

A. Аналіз динамічних рядів

B. Т-критерій Вілкоксона

C. Кореляційно-регресійний аналіз

D. Стандартизація*

E. Обчислення середніх величин

555. Якщо прийняти частоту інфекційного гепатиту в районі А. у 2006 р. за 100 %, то в наступні роки даний показник буде мати такий вигляд: 2007 р. –збільшення на 62,5 %, 2008 р. – збільшення на 25 %. Який показник був використаний при аналізі приведених даних?

A. Екстенсивний

B. Наочності*

C. Інтенсивний

D. Співвідношення

E. Темп росту

556. Якщо прийняти частоту цукрового діабету в районі Н. у 2006 р. за 100 %, то в наступні роки даний показник буде мати такий вигляд: 2007 р. –збільшення на 32,5 %, 2008 р. – збільшення на 15 %. Який показник був використаний при аналізі приведених даних?

A. Екстенсивний

B. Темп росту

C. Інтенсивний

D. Співвідношення

E. Наочності*

557. У місті Л. при порівнянні з минулим роком рівень захворюваності на туберкульоз збільшився на 12 %. Який показник використано для аналізу?

A. Стандартизований

B. Інтенсивний

C. Екстенсивний

D. Наочності*

E. Співвідношення

558. У місті Ж. при порівнянні з минулим роком рівень захворюваності на інфаркт міокарду збільшився на 9 %. Який показник використано для аналізу?

A. Стандартизований

B. Наочності*

C. Екстенсивний

D. Інтенсивний

E. Співвідношення

559. У 200 хворих гіпертонічною хворобою вивчалася величина артеріального тиску та вік хворого. Якою статистичною величиною потрібно скористатися, щоб виміряти силу зв'язку між вказаними ознаками?

A. Коефіцієнт кореляції*

B. Коефіцієнт Стьюдента

C. Коефіцієнт варіації

D. Похибка репрезентативності

E. Сигмальне відхилення

560. У 300 хворих на цукровий діабет вивчалася глюкоземії та вік хворого. Якою статистичною величиною потрібно скористатися, щоб виміряти силу зв'язку між вказаними ознаками?

A. Коефіцієнт варіації

B. Коефіцієнт Стьюдента

C. Коефіцієнт кореляції*

D. Похибка репрезентативності

E. Сигмальне відхилення

561. За результатами п'ятирічного моніторингу оцінювали міру впливу чинників навколишнього середовища на рівень загальної захворюваності населення. Який статистичний метод треба обрати для оцінки зв'язку між вказаними ознаками?

A. Обчислення коефіцієнта вірогідності відмінностей

B. Обчислення коефіцієнта кореляції*

C. Обчислення коефіцієнта відповідності

D. Обчислення стандартизованого коефіцієнта

E. Обчислення показників динамічного ряду

562. При вивченні захворюваності на туберкульоз легень були отримані дані про соціально-економічні умови життя і шкідливі звички хворих. Обчислення якого з нижчеперелічених показників дозволяє оцінити зв'язок між зазначеними чинниками і захворюваністю на туберкульоз?

A. Коефіцієнт кореляції*

B. Коефіцієнт відповідності

C. Коефіцієнт регресії

D. Стандартизований показник

E. Коефіцієнт вірогідності

563. Дільничний лікар-педіатр протягом року спостерігав за здоров’ям 822 дітей. З них жодного разу не хворіло 50 дітей, 1 раз – 200 дітей, 2 рази – 150 дітей, 3 рази – 220, 4 рази – 180 і більше – 22 дітей. Скільки дітей відносяться до групи частохворіючих?

A. 50

B. 250

C. 180

D. 370

E. 202*

564. Хлопчик 11-ти років за останній рік чотири рази хворів гострими респіраторними захворюваннями. До якої групи здоров’я належить цей хлопчик? Який відсоток ця група становить на даний час в країні?

A. Третя група, 35 %*

B. Четверта група, 35 %

C. Друга група, 35 %

D. Третя група, 20 %

E. Четверта група, 20 %

565. В учня четвертого класу виявлено різко дисгармонійний фізичний розвиток. Хлопчик страждає на хронічний бронхіт без значних органічних порушень. Протягом року гострими захворюваннями не хворів. До якої групи здоров’я він належить? Який відсоток ця група становить на даний час в країні?

A. Четверта група, 35 %

B. Друга група, 35 %

C. Третя група, 20 %

D. Третя група, 35 %*

E. Четверта група, 20 %

566. За даними річного звіту зайнятість ліжка в центральній районній лікарні становила 323 дні. Дайте оцінку цьому показнику.

A. Зайнятість ліжка нижча нормативу*

B. Зайнятість ліжка відповідає нормативу

C. Зайнятість ліжка вища нормативу

D. Показник статистично недостовірний

E. Показник значно вищий нормативу

567. За даними річного звіту зайнятість ліжка в центральній районній лікарні становила 318 днів. Дайте оцінку цьому показнику.

A. Зайнятість ліжка нижча нормативу*

B. Зайнятість ліжка відповідає нормативу

C. Зайнятість ліжка вища нормативу

D. Показник статистично недостовірний

E. Показник значно вищий нормативу

568. Головний лікар сільської лікарської дільниці аналізує стан здоров’я населення дільниці. За звітний рік рівень народжуваності становив 9,9 смертності – 16,6 ‰, смертності немовлят – 11,0 ‰. Проведіть оцінку рівнів народжуваності, смертності, природного приросту та смертності немовлят.

A. Народжуваність – середній рівень, смертність – високий, природний приріст – від’ємний, смертність немовлят – низький.

B. Народжуваність – високий рівень, смертність – високий, природний приріст – позитивний, смертність немовлят – середній.

C. Народжуваність – середній рівень, смертність – низький, природний приріст – позитивний, смертність немовлят – низький.

D. Народжуваність – низький рівень, смертність – високий, природний приріст – від’ємний, смертність немовлят – низький.*

E. Народжуваність – низький рівень, смертність – середній, природний приріст – від’ємний, смертність немовлят – низький.

569. В результаті аналізу дитячої смертності на сільській лікарській дільниці встановлено, що в неонатальному періоді помирає 54 % дітей від загальної кількості померлих на першому році життя, в постнеонатальному – 46 %. Визначте тип смертності немовлят в даному населеному пункті.

A. Тип «А»*

B. Тип «В»

C. Тип «С»

D. Тип «D»

E. Тип «E»

570. В результаті аналізу дитячої смертності на сільській лікарській дільниці встановлено, що в неонатальному періоді помирає 35 % дітей від загальної кількості померлих на першому році життя, в постнеонатальному – 65 %. Визначте тип смертності немовлят в даному населеному пункті.

A. Тип «А»

B. Тип «В»*

C. Тип «С»

D. Тип «D»

E. Тип «E»

571. Чоловік К. на протязі п’яти років страждає на виразкову хворобу шлунку. За останній рік загострення захворювання було 1 раз. До якої групи здоров’я він належить? Який відсоток ця група становить на даний час в країні?

A. Четверта група, 35 %

B. Друга група, 35 %

C. Третя група, 35 %*

D. Третя група, 20 %

E. Четверта група, 20 %

572. Під час медичного огляду в працівника М. не виявлено функціональних та органічних відхилень у стані здоров’я. Протягом року 1 раз хворів ГРЗ. До якої групи здоров’я він належить? Який відсоток ця група становить на даний час в країні?

A. Перша група, 20 %*

B. Друга група, 35 %

C. Третя група, 35 %

D. Третя група, 20 %

E. Перша група, 35 %

573. У хворого Н. діагноз: ІХС. Атеросклеротичний кардіосклероз. Миготлива аритмія, постійна форма, тахісистолія. Гіпертонічна хвороба ІІІ ст. НК ІІІ ст. До якої групи здоров’я він належить? Який відсоток ця група становить на даний час в країні?

A. П’ята група, 4 %

B. Четверта група, 1 %

C. Третя група, 35 %

D. П’ята група, 1 %*

E. Четверта група, 4 %

574. У хворого Ш., який знаходиться на стаціонарному лікуванні діагностовано: Хронічний гломерулонефрит, нефротичний синдром, ХНН ІІ ст. До якої групи здоров’я належить хворий? Який відсоток ця група становить на даний час в країні?

A. П’ята група, 4 %

B. Четверта група, 1 %

C. Тертя група, 35 %

D. П’ята група, 1 %

E. Четверта група, 4 %*

575. Сімейний лікар, який обслуговує 1100 міського населення, при написанні річного звіту аналізує захворюваність населення дільниці. 300 випадків захворювань – були гострі захворювання, вперше виявлених хронічних – було 180 випадків, загострень хронічних захворювань – 450 випадків, виявлених під час профілактичних оглядів – 550 випадків захворювань, смертності від захворюваності – 2. Скільки випадків захворювань відноситься до первинної захворюваності?

A. 300

B. 180

C. 480*

D. 458

E. 930

576. Сімейний лікар, який обслуговує 1100 міського населення, при написанні річного звіту аналізує захворюваність населення дільниці. 300 випадків захворювань – були гострі захворювання, вперше виявлених хронічних – було 180 випадків, загострень хронічних захворювань – 450 випадків, виявлених під час профілактичних оглядів – 550 випадків захворювань, смертності від захворюваності – 2. Скільки випадків захворювань відноситься до загальної захворюваності?

A. 1480

B. 180

C. 480

D. 458

E. 930*

577. Сімейний лікар, який обслуговує 1100 міського населення, при написанні річного звіту аналізує захворюваність населення дільниці. 300 випадків захворювань – були гострі захворювання, вперше виявлених хронічних – було 180 випадків, загострень хронічних захворювань – 450 випадків, виявлених під час профілактичних оглядів – 550 випадків захворювань, смертності від захворюваності – 2. Скільки випадків захворювань відноситься до вичерпної захворюваності?

A. 1480*

B. 180

C. 480

D. 458

E. 930

578. Сімейний лікар, який обслуговує 1100 міського населення, при написанні річного звіту аналізує захворюваність населення дільниці. 300 випадків захворювань – були гострі захворювання, вперше виявлених хронічних – було 180 випадків, загострень хронічних захворювань – 450 випадків, виявлених під час профілактичних оглядів – 550 випадків захворювань, смертності від захворюваності – 2. Як розрахувати показник первинної захворюваності?

A. (300+180+450) / 1100 × 1000

B. (300+180+450+550) / 1100 × 1000

C. (300+180) / (300+180+450+550) × 1000

D. (300+180) / 1100 × 1000*

E. (180+450) / (300+180+450+550) × 1000

579. Сімейний лікар, який обслуговує 1100 міського населення, при написанні річного звіту аналізує захворюваність населення дільниці. 300 випадків захворювань – були гострі захворювання, вперше виявлених хронічних – було 180 випадків, загострень хронічних захворювань – 450 випадків, виявлених під час профілактичних оглядів – 550 випадків захворювань, смертності від захворюваності – 2. Як розрахувати показник загальної захворюваності?

A. (300+180+450) / 1100 × 1000*

B. (300+180+450+550) / 1100 × 1000

C. (300+180) / (300+180+450+550) × 1000

D. (300+180) / 1100 × 1000

E. (180+450) / (300+180+450+550) × 1000

580. Сімейний лікар, який обслуговує 1100 міського населення, при написанні річного звіту аналізує захворюваність населення дільниці. 300 випадків захворювань – були гострі захворювання, вперше виявлених хронічних – було 180 випадків, загострень хронічних захворювань – 450 випадків, виявлених під час профілактичних оглядів – 550 випадків захворювань, смертності від захворюваності – 2. Як розрахувати показник вичерпної захворюваності?

A. (300+180+450) / 1100 × 1000

B. (300+180+450+550) / 1100 × 1000*

C. (300+180) / (300+180+450+550) × 1000

D. (300+180) / 1100 × 1000

E. (180+450) / (300+180+450+550) × 1000

581. Лікарю-терапевту доручено провести аналіз захворюваності населення на підпорядкованій дільниці. Які з джерел вивчення захворюваності забезпечують найбільш повний облік гострих захворювань?

A. Спеціально організоване дослідження

B. Звертання в амбулаторно-поліклінічні заклади*

C. Причини смерті

D. Опитування населення

E. Профілактичні огляди

582. У ході медичного огляду населення виявлялися і реєструвалися хронічні захворювання та різні патологічні стани, відхилення. Який показник доцільно вивчати в даній ситуації?

A. Патологічна ураженість*

B. Поширеність

C. Загальна захворюваність

D. Первинна захворюваність

E. Захворюваність з тимчасовою втратою працездатності

583. Вікова структура населення району розподілена таким чином: частка дітей (0—14 років) складає 15 %, частка населення у віці 15—49 років — 50 %, частка населення у віці 50 років та старших — 35 %. Визначити тип вікової структури населення району.

A. Стаціонарний тип

B. Регресивний тип*

C. Прогресивний тип

D. Депопуляційний тип

E. Ретроспективний тип

584. Дитина народилася з вродженою вадою серця. Незважаючи на проведене лікування, померла на 32 дні життя. В який спеціальний показник смертності немовлят увійде цей випадок?

A. Показник постнеонатальної смертності*

B. Показник інтранатальної смертності

C. Показник ранньої неонатальної смертності

D. Показник пізньої неонатальної смертності

E. Показник перинатальної смертності

585. На металургійному комбінаті великого промислового міста Н. працює 230 чоловіків, які проживають у сільській місцевості і щоденно витрачають 2 години часу на дорогу до комбінату і назад. Визначити, яку міграцію здійснюють робітники.

A. Маятникову міграцію*

B. Постійну міграцію

C. Сезонну міграцію

D. Щоденну міграцію

E. Щомісячну міграцію

586. В результаті аналізу смертності немовлят в населеному пункті К. установлено, що в неонатальному періоді помирає 48 % дітей від загальної кількості померлих на першому році життя. Визначити тип, смертності немовлят в даному населеному пункті.

A. Тип «А»

B. Тип «В»*

C. Тип «С»

D. Тип «Регресивний»

E. Тип «Прогресивний»

587. У пологовому будинку за рік народилося живими 616 дітей, 1 дитина народилася мертвою, 1 дитина померла на 5-й день життя. Визначити, за допомогою якого показника можна охарактеризувати дану демографічну ситуацію.

A. Перинатальна смертність*

B. Загальна смертність

C. Народжуваність

D. Смертність немовлят

E. Шлюбна плідність

588. За даними річного звіту зайнятість ліжка в центральній районній лікарні становила 312 днів. Дайте оцінку цьому показнику.

A. Зайнятість ліжка нижча нормативу*

B. Зайнятість ліжка відповідає нормативу

C. Зайнятість ліжка вища нормативу

D. Показник статистично недостовірний

E. Показник значно вищий нормативу

589. За даними річного звіту зайнятість ліжка в центральній районній лікарні становила 321 день. Дайте оцінку цьому показнику.

A. Зайнятість ліжка нижча нормативу*

B. Зайнятість ліжка відповідає нормативу

C. Зайнятість ліжка вища нормативу

D. Показник статистично недостовірний

E. Показник значно вищий нормативу

590. У районі Н., де мешкає 60 000 чоловік, за рік народилося живими 616 дітей. Визначити, за допомогою якого показника можна охарактеризувати дану демографічну ситуацію.

A. Коефіцієнт життєстійкості

B. Загальна плідність

C. Народжуваність*

D. Природний приріст населення

E. Шлюбна плідність

591. Громадянка Н. народила в міському пологовому будинку здорову доношену дитину. На п’ятий день після пологів матір і дитину виписали. При виписці матір попередили про необхідність зареєструвати дитину в органах реєстрації актів громадянського стану. На підставі якого документу це можна зробити?

A. Медичне свідоцтво про народження*

B. Обмінна карта: відомості пологового будинку про новонародженого

C. Виписка з історії розвитку новонародженого

D. Виписка з історії пологів

E. Медична довідка про перебування дитини під наглядом лікувального закладу

592. Лікар сільської лікарської амбулаторії був викликаний до громадянки О., жительки віддаленого села, яка вдома без надання медичної допомоги народила дитину. Який документ повинен оформити лікар для того, щоб зареєструвати цей випадок народження дитини?

A. Медична довідка про перебування дитини під наглядом лікувального закладу*

B. Історія розвитку дитини

C. Історія розвитку новонародженого

D. Історія пологів

E. Медичне свідоцтво про народження

593. Громадянка Н. народила в міському пологовому будинку здорову доношену дитину. На п’ятий день після пологів матір і дитину виписали. При виписці матір попередили про необхідність зареєструвати дитину в органах реєстрації актів громадянського стану. Протягом якого часу з дня народження дитини це потрібно зробити згідно з чинним законодавством України?

A. Не пізніше одного місяця

B. Не пізніше трьох місяців*

C. Не пізніше трьох днів

D. Не пізніше одного року

E. Не пізніше десяти днів

594. Громадянка Н. народила в міському пологовому будинку мертву дитину. Згідно з чинним законодавством України необхідно зареєструвати випадок мертвонародження в органах реєстрації актів громадянського стану. На підставі якого документу це можна зробити?

A. Лікарське свідоцтво про перинатальну смерть*

B. Лікарське свідоцтво про смерть

C. Обмінна карта: відомості пологового будинку про ново­народженого

D. Медичне свідоцтво про народження

E. Виписка з історії пологів

595. Після тривалого захворювання вдома помер громадянин С. Дільничний лікар виписав «Лікарське свідоцтво про смерть» і повідомив родичів, що його потрібно зареєструвати в місцевому органі реєстрації актів громадянського стану. Протягом якого часу з дня смерті це потрібно зробити згідно з чинним законодавством України?

A. Не пізніше трьох місяців

B. Не пізніше десяти днів

C. Не пізніше одного місяця

D. Не пізніше трьох днів*

E. Не пізніше одного року

596. Після тривалого захворювання, з приводу якого останні 7 років знаходився на диспансерному спостереженні в районній поліклініці, вдома помер громадянин С. Згідно з чинним законодавством України випадок смерті потрібно зареєструвати в місцевому органі реєстрації актів громадянського стану. На підставі якого документу це можна зробити в даному випадку?

A. Лікарське свідоцтво про смерть*

B. Лікарське свідоцтво про перинатальну смерть

C. Фельдшерська довідка про смерть

D. Виписка з журналу обліку померлих

E. Карта обліку диспансерного спостереження

597. Головному педіатру району доручено провести аналіз рівня смертності немовлят і визначити, наскільки вона залежить від керованих причин, пов'язаних з недоліками в організації лікувально-профілактичної допомоги дітям. Який показник найточніше це відображає?

A. Частка постнатальної смертності в загальній смертності немовлят

B. Показник смертності немовлят за календарний місяць

C. Показник перинатальної смертності

D. Частка неонатальної смертності в загальній смертності немовлят*

E. Показник смертності дітей у віці до 1-го року

598. Оргметодкабінету ЦРЛ доручено вивчити народжуваність по всій території району. Завідувач оргметодвідділу доручив це лікарю-статистику. За яким документом в даному випадку буде вивчена народжуваність в районі?

A. За корінцем медичного свідоцтва про народження*

B. За картою фізичного розвитку дитини

C. За обмінною картою вагітної

D. За результатами переписів населення

E. За довідкою пологового будинку про народження

599. У структурі населення Н-ського регіону питома вага осіб віком від 0 до 14 років становить 31 %, а питома вага осіб віком 50 років і понад — 20 %. Оцініть Віковий тип населення, що найбільш влучно характеризує дану демографічну ситуацію:

A. Прогресивний тип населення*

B. Імміграція населення

C. Регресивний тип населення

D. Стаціонарний тип населення

E. Еміграція населення

600. У структурі населення М-ського регіону питома вага осіб віком 0-14 років становить 15 %, а віком 50 років і понад — 30 %. Оцініть віковий тип населення, що найбільш точно характеризує дану демографічну ситуацію:

A. Прогресивний тип населення

B. Імміграція

C. Еміграція

D. Стаціонарний тип населення

E. Регресивний тип населення*

601. У структурі населення регіону питома вага осіб віком від 0 до 14 років — 25 %, питома вага населення віком 50 років і понад — така ж сама. Яке поняття найбільш точно характеризує цю демографічну ситуацію?

A. Стаціонарний тип населення*

B. Прогресивний тип населення

C. Еміграція населення

D. Регресивний тип населення

E. Імміграція населення

602. Районним педіатром проведено аналіз смертності немовлят на підпорядкованій території. Які показники були ним використані?

A. Смертність дітей віком до 1 року за статтю, причинами смерті та періодами життя*

B. Смертність підлітків у районі

C. Смертність дітей за віком, у стаціонарах

D. Смертність дітей віком до 18 років, мертвонароджуваність

E. Смертність дітей до 14 років

603. У Н-ському регіоні через сприятливі природнокліматичні, екологічні та соціально-економічні умови відмічено збільшення кількості пенсіонерів, які переїхали до регіону з інших куточків країни. Держадміністрація, оцінивши резервну місткість регіону, ввела ряд пільг, які спричинили аналогічне масове переселення з-за кордону. Визначити, який вид механічного руху населення відбувається в регіоні.

A. Прогресивний тип населення

B. Стаціонарний тип населення

C. Імміграція населення*

D. Еміграція населення

E. Регресивний тип населення

604. В поточному році народилося живими 600 дітей. Померли на першому році життя — 10. В минулому році народилося живими 550 дітей. Який показник слід розрахувати на основі цих даних?

A. Смертність немовлят*

B. Народжуваність

C. Загальна смертність

D. Природний рух

E. Перинатальна смертність

605. Протягом року народилося живим 500 дітей, мертвими — 5. В перші 7 днів життя померло 8 дітей. Який з наведених показників слід розрахувати за цими даними?

A. Загальну смертність

B. Народжуваність

C. Смертність немовлят

D. Перинатальну смертність*

E. Природний рух

606. В місті Р середня очікувана тривалість життя становить 49 років питома вага осіб, старших від 60 років становить 18 %. Охарактеризуйте ці явища.

A. Середня тривалість життя – високий рівень, значний темп постаріння населення

B. Середня тривалість життя – середній рівень, значний темп постаріння населення

C. Середня тривалість життя – низький рівень, значний темп постаріння населення*

D. Середня тривалість життя – низький рівень, помірний темп постаріння населення

E. Середня тривалість життя – низький рівень, низький темп постаріння населення

607. В місті Д середня очікувана тривалість життя становить 75 років, питома вага осіб, старших від 60 років становить 8 %. Охарактеризуйте ці явища.

A. Середня тривалість життя – високий рівень, значний темп постаріння населення

B. Середня тривалість життя – середній рівень, помірний темп постаріння населення

C. Середня тривалість життя – низький рівень, значний темп постаріння населення

D. Середня тривалість життя – високий рівень, помірний темп постаріння населення*

E. Середня тривалість життя – низький рівень, низький темп постаріння населення

608. В місті Н середня очікувана тривалість життя становить 64 роки, питома вага осіб, старших від 60 років становить 9 %. Охарактеризуйте ці явища.

A. Середня тривалість життя – високий рівень, значний темп постаріння населення

B. Середня тривалість життя – середній рівень, значний темп постаріння населення*

C. Середня тривалість життя – низький рівень, значний темп постаріння населення

D. Середня тривалість життя – низький рівень, помірний темп постаріння населення

E. Середня тривалість життя – середній рівень, помірний темп постаріння населення

609. В місті Ф середня очікувана тривалість життя становить 45 років питома вага осіб, старших від 60 років становить 6 %. Охарактеризуйте ці явища.

A. Середня тривалість життя – високий рівень, помірний темп постаріння населення

B. Середня тривалість життя – середній рівень, значний темп постаріння населення

C. Середня тривалість життя – низький рівень, значний темп постаріння населення

D. Середня тривалість життя – низький рівень, помірний темп постаріння населення*

E. Середня тривалість життя – низький рівень, низький темп постаріння населення

610. В місті К середня очікувана тривалість життя становить 66 років, питома вага осіб, старших від 60 років становить 4,8 %. Охарактеризуйте ці явища.

A. Середня тривалість життя – високий рівень, значний темп постаріння населення

B. Середня тривалість життя – середній рівень, низький темп постаріння населення

C. Середня тривалість життя – низький рівень, значний темп постаріння населення

D. Середня тривалість життя – високий рівень, помірний темп постаріння населення

E. Середня тривалість життя – високий рівень, низький темп постаріння населення*

611. У структурі населення Q-ського регіону питома вага осіб у віці 0-14 років склала 19 %, частка населення у віці 15-49 років - 64 %, питома вага осіб у віці 50 років і старших склала 17 %, в тому числі питома вага осіб старших 60 років склала 2 %. Середня тривалість життя становить 67 років. Оцініть склад населення, що найбільш вірно характеризує дану демографічну ситуацію.

A. Стаціонарний склад населення, значний темп постаріння населення

B. Прогресивний склад населення, помірний темп постаріння населення

C. Стаціонарний склад населення, значний темп постаріння населення

D. Прогресивний склад населення, низький темп постаріння населення*

E. Регресивний склад населення, значний темп постаріння населення


Дата добавления: 2014-12-11 | Просмотры: 1485 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.042 сек.)